30 Apr 2009

Σποτ με Σάκη (eng)

Το νέο πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας των παγωτών Κρι Κρι είναι ο Σάκης Ρουβάς. Ηδη είναι έτοιμο για τις οθόνες το διαφημιστικό σποτ, όπου ο Ελληνας τραγουδιστής πρωταγωνιστεί απολαμβάνοντας παγωτά πυραύλους και ξυλάκια.

Οπως σημειώνει η εταιρεία, «η δροσιά, η αγνότητα και η μοναδική απόλαυση που προσφέρουν τα παγωτά, παντρεύονται με το sexiness, τον δυναμισμό και τον ρυθμό του Σάκη Ρουβά για να αναδείξουν τον απόλυτο πειρασμό του καλοκαιριού».

ΕΘΝΟΣ


Spot with Sakis

The new face of Kri Kri's advertising campaign is Sakis Rouvas. The spot where Sakis is enjoing ice cones is ready to be aired.

As the company points out "the coolnes and unique taste of the ice creams are combined with Sakis' sexiness, dynamic and rythm in order to make them the absolute delight of this summer".

Ethnos

Παγωμένη απόλαυση με τον Σάκη Ρουβά (eng)

Μετά το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision, ο Σάκης Ρουβάς δίνει το ρυθμό και… στις καλοκαιρινές απολαύσεις. Το απόλυτο ποπ είδωλο, που μεταφέρει τις ελπίδες μας για εθνική διάκριση στο διαγωνισμό τραγουδιού της Μόσχας, κάνει για λίγο διάλειμμα από τις εξοντωτικές πρόβες και δροσίζεται με ένα παγωτό ΚΡΙ ΚΡΙ. Ο αγαπημένος τραγουδιστής πρωταγωνιστεί στο νέο τηλεοπτικό σποτ των παγωτών, που είναι γνωστά για τα αγνά υλικά παρασκευής τους.

Ελεύθερος Τύπος

Frosen delight with Sakis Rouvas

After Sakis represented Greece in Eurovision, he is giving the rythm to ... summer delights. The absolute pop idol who is carying our hopes in the song contest in Moscow is taking a break from the exausting rehearsals and is cooling himself with a Kri Kri ice - cream. our favorite singer is starring in the new spot for the ice - cream manufacturer, who is known for his quality products.

Eleftheros Tipos

29 Apr 2009

Νέα καμπάνια για τα παγωτά Κρι-Κρι

Το νέο πρόσωπο της Κρι-Κρι Α.Ε. για την επικοινωνία των παγωτών της είναι ο Σάκης Ρουβάς!

Η νέα διαφημιστική καμπάνια των παγωτών Κρι-Κρι περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο τηλεοπτικό spot, όπου ο Σάκης Ρουβάς γίνεται πρωταγωνιστής μιας αναπάντεχης και... άκρως απολαυστικής συγκυρίας! Η δροσιά, η αγνότητα και η μοναδική απόλαυση που προσφέρουν τα παγωτά Κρι-Κρι, παντρεύονται με το sexiness, τον δυναμισμό και το ρυθμό του Σάκη Ρουβά, για να αναδείξουν τον απόλυτο πειρασμό του καλοκαιριού.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ο Σ. Ρουβάς το νέο πρόσωπο της Κρι-Κρι

Τον Σάκη Ρουβά έχει επιλέξει η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ, ως το νέο πρόσωπο για να επικοινωνήσει τα παγωτά της.

Η επιλογή του Σάκη Ρουβά όπως συμπερασματικά προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της εταιρείας έγινε διότι το εν λόγω πρόσωπο έχει ισχυρή απήχηση στα στρώματα της νεολαίας. Η διαφημιστική καμπάνια των παγωτών ΚΡΙ-ΚΡΙ έχει αρχίσει ήδη να προβάλλεται από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα, η ΚΡΙ-ΚΡΙ έχει αναπτύξει το δίκτυο της σε περισσότερους από 35 νομούς της χώρας.


HMEΡΗΣΙΑ

24 Apr 2009

Σουηδέζες χορεύτριες δίπλα στον Σάκη

Στο Λονδίνο όπου θα γίνουν σε άκρα μυστικότητα οι τελικές πρόβες για τη σκηνική παρουσίαση του «This is our night» στη Eurovision,μετέβη χθες σύσσωμη η ελληνική αποστολή μαζί με τον Σάκη Ρουβά. Το ελληνικό τιμ έχει προγραμματίσει συναντήσεις με ειδικούς στις τεχνικές εφαρμογές γνωστής βρετανικής εταιρίας προκειμένου να επιλεγούν τα τελευταία μηχανικά στοιχεία που θα ολοκληρώσουν το σκηνικό και αισθητικό μέρος του τρίλεπτου σόου το οποίο θα στηθεί στη σκηνή της Μόσχας. Η χορευτική παρουσίαση που εμπνεύστηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα περιλαμβάνει έντονα το ελληνικό στοιχείο, αναπληρώνοντας την απουσία εθνικού χρώματος από το ίδιο το τραγούδι. Τον Σάκη Ρουβά θα πλαισιώσουν τέσσερις χορευτές, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, Σουηδέζες στην καταγωγή, που πήραν το εισιτήριο για Μόσχα έπειτα από κάστινγκ. Η επιλογή τους δεν θεωρείται τυχαία αφού η εθνικότητά τους μπορεί να προσελκύσει περισσότερες ψήφους από τις σκανδιναβικές χώρες που παραδοσιακά φείδονται σε απονομή points προς τη χώρα μας. Η ομάδα των επί σκηνής συντελεστών της ελληνικής αποστολής συμπληρώνεται από τον Αλεξ Παναγή -ήταν υποψήφιος να εκπροσωπήσει την Κύπρο- ο οποίος θα υποστηρίξει τον Σάκη στα φωνητικά. Τέλος, η χορογραφία του «This is our night» έχει ήδη αποφασιστεί βήμα προς βήμα και έχει σταλεί σε βίντεο στους διοργανωτές της Μόσχας προκειμένου να γίνουν τα πρώτα σχέδια για τη σκηνοθεσία. Μετά την επιστροφή από το Λονδίνο, πιθανότατα την Κυριακή, ο Σάκης Ρουβάς και οι λοιποί συντελεστές θα αποχωρήσουν για τη Ρωσία στις 5 Μαΐου.



Ελεύθερος Τύπος

22 Apr 2009

Η Υπόθεση του "Duress" με τον 'Killer Sakis'! (eng)

Τον Σεπτέμβρη τελικά θα βγει στις ευρωπαϊκές και αμερικάνικες αίθουσες η ταινία "Duress", το αστυνομικό θρίλερ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Σάκης Ρουβάς, ενώ από τον Μάιο θα παίζεται στη Ρωσσία και την Πολωνία.

Nα θυμίσουμε ότι ο Σάκης είχε την πρώτη του επαφή με τον κινηματογράφο το 1996 όταν χάρισε τη φωνή του για το ρόλο του Κουασιμόδου στην "Παναγία των Παρισίων" του Disney, ενώ μία δεκαετία αργότερα, εκανε το ίδιο για την αγαπημένη ταινία των παιδιών "Cars", δίνοντας τη φωνή του στον τρομερό Lightning McQueen.

Το 2007 έκανε το ντεμπούτο του με το Alter Ego, την πιο ακριβή ελληνική παραγωγή που έγινε ποτέ κόστους 2.000.000 ευρώ και τώρα επιστρέφει ως Abner Solvie... ένας χαρισματικός δολοφόνος.

Ο Σάκης παίζει με τον Martin Donovan και τον Billy Wirth, σε σκηνοθεσία του Jordan Barker.


Η υπόθεση

Ο Richard θρηνεί για την πρόσφατη αυτοκτονία της γυναίκας του, ενώ παράλληλα προσπαθεί να διορθώσει την πληγωμένη σχέση του με την κόρη του. Ομως γίνεται μάρτυρας σε μία απάνθρωπη δολοφονία από τον Abner Solvie (τον Σάκη) και μένει στο έλεος του δολοφόνου... Γίνεται λοιπόν ο προστατευόμενος του και για να παραμείνει ζωντανός αλλά και να προστατεύσει αυτούς που αγαπά, αναγκάζεται εκβιαστικά να αποτελειώνει τους φόνους που ξεκινά ο Solvie.

Η συνείδηση του για την ανάμειξη στους φόνους της τοπικής κοινωνίας τον βαραίνει αφόρητα κι εκεί που πρέπει πλέον να αποφασίσει αν θα συνεχίζει να σκοτώνει για να σώσει τη ζωή της κόρης του, συνειδητοποιεί ότι ο Abner δεν είναι η μόνη φονική απειλή γύρω του...

Πηγή: msn.com


The case of Duress with killer Sakis Rouvas
The final release date for the movie Duress an American police thriller where Sakis Rouvas leads, but it will be released in May at Russia and Poland.

Sakis first appearance in the silver screen was in 1996 when he lent his voice to Quasimodos in “The hunchback of Notre Dam” by Disney while a decade later he did the same for another favourite children’s movie “Cars” giving his voice to the notorious Lightning McQueen.

In 2007 he made he debuted with Alter Ego the most expensive Greek production ever (total cost 2.000.000 euro) and now he returns as Abner Solvie … a charismatic killer. Sakis co – leads with Martin Donovan and Billy Wirth and is directed by Jordan Barker.

The plot

Richard mourns for the loss of his wife (she committed suicide) while trying to mend his relationship with his daughter. But then he becomes a witness to one of Abner Solvie’s murder’s and he remains at his mercy … So he becomes his protégé and in order to remain alive and protect the ones he love he has to finish the murders started by Solvie.

His participation on the murders of his local community weigh heavily on his conscience and he has to decide if he is going to continue killing to protect his daughter. Then he realises that Abner is not the only dangerous threat around him …

Source: msn.com

21 Apr 2009

Ο Σάκης στη μεγάλη οθόνη τον Σεπτέμβριο (eng)

Ο διαγωνισμός της Eurovision πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς και ο Σάκης Ρουβάς φαίνεται να είναι έτοιμος και σε φόρμα να αντιμετωπίσει του συναδέλφους του από τις αντίπαλες χώρες.

Η συμμετοχή του στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, είναι σίγουρο ότι θα κάνει την Ελλάδα να λάμψει ακόμα μια φορά και φυσικά όλοι ευχόμαστε να επιστρέψει με το πρώτο βραβείο.

Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα πάντως, ο Έλληνας super star θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας, καθώς την πρώτη Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία “Duress”, στην οποία θα συμπρωταγωνιστεί με τον Martin Donovan και θα υποδύεται ένα πληρωμένο δολοφόνο.

Τόσο το αστυνομικό θρίλερ, όσο και ο ρόλος, ήταν μια πραγματική πρόκληση για τον Σάκη, που θα μας δείξει για ακόμα μια φορά τις υποκριτικές του ικανότητες.


Πηγή: Mad


Sakis in the silver screen
The Eurovision Song Contest is approaching fast and Sakis Rouvas seems to be ready and fit to meet his colleagues from the rival countries.

Participation in the European Song Contest, is sure to make Greece to shine once again and of course we all hope Sakis' returns with the first prize.

Whatever the outcome, however, the Greek super star will monopolize our interest, because his new movie "Duress" will be released in September, in this new film Sakis playing the killer and he is co-staring with Martin Donovan.

Both the thriller, and the role were a real challenges for the Sakis, who will show us once again his acting skills.

Mad.gr

18 Apr 2009

Με τον Σάκη στην Πόλη

«Πρώτη φορά που πήρες την ευλογία μου, βγήκες τρίτος. Τώρα θα πάρεις την πρωτιά». Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε τον Σάκη Ρουβά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά τη Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στο Φανάρι. Κατά τα καθιερωμένα, ο Σάκης πήγε στην Πόλη μια ξεχωριστή μέρα για την Ορθοδοξία, παρακολούθησε τη Λειτουργία στο Φανάρι και μετά τον δέχτηκε για λίγα λεπτά ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. «Τι όνομα θα δώσεις στην κορούλα σου;», τον ρώτησε. «Δεν ξέρουμε ακόμα, ελπίζω να μας βοηθήσετε εσείς να βρούμε», του απάντησε ο Ρουβάς. «Να τη φέρεις να τη βαφτίσουμε στο Φανάρι», του πρότεινε ο Πατριάρχης, που τον κάλεσε για λίγο στο γραφείο του, του χάρισε τη Βίβλο και ένα σταυρό για τη μικρούλα του. Αλλά και ο Πατριάρχης πήρε
ένα δώρο από την ελληνική αποστολή, ένα αρχαίο βάζο, αντίγραφο κυκλαδίτικης τέχνης, που χαρακτήρισε λιτό και απέριττο.

Πανηγυρική ήταν η μέρα στο Φανάρι. Οι αίθουσες στολισμένες με τα βάγια, οι Ελληνες της Πόλης παρόντες στη Λειτουργία. «Χαίρομαι», είπε ο Πατριάρχης. «Μαθαίνω ότι όλα τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα. Θα έχουμε πολύ κόσμο για τούτη την Εβδομάδα στο Φανάρι. Ελληνες και ορθόδοξοι από όλο τον κόσμο».

Η συνάντησή μου με τον Σάκη
Θεωρεί την Πόλη μαγική. Και την ευλογία του Πατριάρχη απαραίτητη. Ηρθε τρεις μέρες στο σταυροδρόμι των πολιτισμών και χάθηκε ανάμεσα σε τηλεοπτικά σόου, συνεντεύξεις, παιδικά χέρια από τα τρία ελληνικά σχολεία της Πόλης, που τον αγκάλιαζαν, μεγάλους που του εύχονταν απλά «Σάκη, σκίσε». Ο ίδιος επιμένει ότι η Eurovision είναι μόνο τρία λεπτά πάνω στη σκηνή. Εκείνη τη νύχτα. Και φυσικά δεν μιλά παρά για την πρωτιά, που τη χρωστάει στον κόσμο. «Αυτό έχω στο μυαλό μου. Να συνοδεύω το ωραίο ταξίδι, με την επιβράβευση: την Ιθάκη».

Καθίσαμε με τον Σάκη Ρουβά σε ένα εστιατόριο, κοντά στον Βόσπορο. «Μη μου μιλήσεις για τίποτα άλλο, σε παρακαλώ», μου είπε. «Στόχος είναι μόνο η πρωτιά. Το ξέρω, υπάρχουν πολλοί δυνατοί αντίπαλοι, ο Νορβηγός που λέτε είναι πολύ καλός και άλλα τραγούδια είναι πολύ καλά και πιστεύω ότι θα υπάρχουν εξαιρετικές σκηνικές παρουσίες. Αλλά το ζητούμενο και όλη η ουσία είναι τι θα γίνει τα τρία λεπτά που θα είμαστε πάνω στη σκηνή, στις 16 Μαΐου. Μόνο αυτό παίζει ρόλο. Δεν έχει σημασία ούτε ποιος είναι το φαβορί στα στοιχήματα ούτε ποιος είναι πρώτος ή δεύτερος. Ολη η στιγμή είναι τα τρία εκείνα λεπτά. Ποιος θα μπορέσει να επικοινωνήσει, να γίνει ένα με τον κόσμο και να επηρεάσει το συναίσθημά του. Αρκεί μια στιγμή να σε αγγίξει. Αυτό είναι όλη η ιστορία. Η στιγμή των τριών λεπτών. Αυτή η στιγμή αρκεί. Η Eurovision είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σόου της Ευρώπης. Ελπίζω να μην κάνω λάθος αλλά η θεαματικότητά του ξεπερνά και αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος έχει ένα πάθος για τη μουσική. Του αρέσει. Αυτό που θα συμβεί στις 16 Μαΐου είναι όλα τα λεφτά. Εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι. Για μένα στόχος είναι η πρωτιά, μιλώ τελείως ξεκάθαρα. Παρ’ όλα αυτά, το ταξίδι που κάνω για την πρωτιά είναι το
συγκλονιστικό της υπόθεσης. Είναι σαν το ταξίδι του Οδυσσέα. Αν όμως δεν έχεις την Ιθάκη σου, τι να το κάνεις; Για να έχεις το κουράγιο και τη θέληση να κάνεις το ταξίδι, πρέπει να έχεις και το στόχο. Ως τη στιγμή του τελικού όλοι κάνουμε την ίδια διαδρομή, ο καθένας με τα οφέλη που του αναλογούν. Ομως ο νικητής θα πάρει και την επιβράβευση: “Κύριε, μας άγγιξες”. Ομως, δεν παύει το ταξίδι να είναι κέρδος. Εγώ το εισέπραξα και την πρώτη φορά και, παρόλο που βγήκα τρίτος, η αντιμετώπιση που είχα από τους Ελληνες είναι σαν να είχα βγει πρώτος. Εγώ αυτό τους το χρωστάω. Την αγάπη και τη συμπαράστασή τους. Εμένα η σκέψη μου είναι μόνο η νίκη. Εγώ θέλω του χρόνου ο διαγωνισμός να γίνει στην Αθήνα. Το οφείλω σε αυτό τον κόσμο».

Τον ρωτάμε αν με αυτή την παγκόσμια κρίση έπρεπε να ήταν κάπως αλλιώς αλλά είναι κάθετος: «Η Eurovision βοηθάει την οικονομία. Είναι το πιο κερδοφόρο σόου. Μη σκεφτόμαστε πόσα χαλάμε, αλλά τι μένει στην τσέπη. Πόσοι άνθρωποι δουλεύουν, εταιρίες διαφημίζονται, το χρήμα κινείται. Μη σκεφτόμαστε κοντόφθαλμα. Τα χρήματα πάνε σε ανθρώπους που δουλεύουν, δεν πάνε στην τσέπη ενός πολιτικού».

Ξέρει τι είναι η Eurovision. Πόσο καλό του έκανε, πόση αγάπη εισέπραξε από τον κόσμο, πόσο άλλαξε τη ζωή του. «Το συν είναι τόσο μεγάλο, που λέω σε όλους τους φίλους μου τραγουδιστές “παιδιά, πηγαίνετε στη Eurovision, δεν ξέρετε τι χάνετε”. Το είπα στον Ρέμο, στη Δέσποινα, στην Αννα, σε όλους. Είναι συγκλονιστική εμπειρία».

Πήγε σε 14 χώρες και ένιωσε σαν να τον περίμεναν παντού. Σαν στο σπίτι του. Ομως, το ταξίδι στην Πόλη είναι υπέροχο. Η ίδια η Πόλη είναι υπέροχο, μαγικό μέρος. Εδώ είναι το σταυροδρόμι όλων των πολιτισμών και το αισθάνεσαι στην ατμόσφαιρα.

Τον ρωτάω πώς ξεκίνησε «η ευχή του Πατριάρχη». Είναι λίγο περίεργο, ακούγεται ίσως και αστείο, του λέω… «Για μισό λεπτό, το 2004, ήρθαμε στην Κωνσταντινούπολη και δεν θα πηγαίναμε στον Πατριάρχη; Δίνει την ευχή του σε όλο τον κόσμο. Είναι ο αρχηγός της Εκκλησίας μας και εύχεται και προσεύχεται για τον καθένα. Γιατί όχι για μένα;»

Στο αεροδρόμιο γίνεται χαμός. Ελληνες που επιστρέφουν στην Αθήνα θέλουν μια φωτογραφία, ένα αυτόγραφο. Δεν χαλάει το χατίρι κανενός! Υστερα από τρεις μέρες εξοντωτικές, αυτός ο νεαρός κύριος δεν παύει να χαμογελά. Δεν τον είδα μια στιγμή να δυσανασχετεί, να εκνευρίζεται. Ισως να το ξέρει: Η υπομονή έχει μια μεγάλη συγγένεια με την επιβράβευση…



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

16 Apr 2009

Online συνέντευξη με τον Σάκη

Τι θα ρωτούσατε τον Σάκη Ρουβά αν σας δινόταν η ευκαιρία; Η ΕΡΤ ανοίγει δίαυλο απευθείας επικοινωνίας των απανταχού φαν με τον φετινό μας εκπρόσωπο δίνοντας σε κάθε έναν τη δυνατότητα να πάρει «συνέντευξη» από τον Σάκη.

Λίγο πριν φύγει για τη Μόσχα, στα τέλη Απριλίου, ο δημοφιλής τραγουδιστής θα μπει online στην ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης (eurovision.ert.gr) για ένα ζωντανό video chat με το κοινό.

Το μόνο που χρειάζεται για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει είναι να ανοίξει την webcam ή όποια κάμερα έχει στη διάθεσή του, να υποβάλει την ερώτησή του και να στείλει το βιντεάκι στη διεύθυνση www.youtube.com/esc2009gr. Πρόκειται για το κανάλι που έχει ανοίξει η ΕΡΤ για τη φετινή ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, στο youtube. Η προθεσμία για την υποβολή των ερωτήσεων λήγει την προσεχή Πέμπτη 23 Απριλίου. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας θα επιλέξουν τις ερωτήσεις που θα κληθεί να απαντήσει στη live συνέντευξη ο Σάκης Ρουβάς.


Ελεύθερος Τύπος

13 Apr 2009

H ευχή της Πόλης

«Στην Πόλη ήρθες τρίτος, στη Μόσχα θα πάρεις την πρώτη θέση!» Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κύριος Βαρθολομαίος τον Σάκη Ρουβά στην αίθουσα του Πατριαρχείου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης επίσκεψης της ελληνικής αποστολής για τη Eurovision. Ο Προκαθήμενος των Ορθοδόξων μέσα σε πολύ θερμό κλίμα έδωσε τις ευχές του προς τον Σάκη Ρουβά, την οικογένειά του και τον συνεχάρη για την απόκτηση της κόρης του λέγοντας «φαντάζομαι πόσο συγκινημένος είσαι που απέκτησες το πρώτο σου παιδί» και τον κάλεσε να έρθει να τη βαφτίσει στην Πόλη. Προηγουμένως, όλη η ελληνική αποστολή είχε παρακολουθήσει τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στον Αγιο Γεώργιο μέσα στο Φανάρι, μια λειτουργία κατανυκτική αλλά ιδιαίτερα συγκινητική για τους Ελληνες που ζουν στην Πόλη και για μας που την παρακολουθήσαμε. Ο Πατριάρχης κάλεσε τον Σάκη στο γραφείο του, συνομίλησαν μόνοι για λίγα λεπτά και του έκανε δώρο μια Βίβλο αντίγραφο του 1904 -με ιδιόχειρη αφιέρωση-, ένα σπάνιο κειμήλιο επιμελημένο από τον ίδιο τον Πατριάρχη, το οποίο συγκίνησε ακόμα πιο πολύ το γνωστό τραγουδιστή, που εδώ στην Πόλη γνώρισε μεγάλες στιγμές δόξας και συγκίνησης από τον κόσμο που τον λατρεύει. Δεν ήταν μόνο τα μικρά παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι σε ηλικία -τόσο λίγοι πια αλλά τόσο δυνατοί στην ψυχή- που του ευχήθηκαν «κάθε επιτυχία». Μέσα στην εκκλησία, κατά την ώρα της λειτουργίας, σιγά σιγά, ήταν αστείο και παράταιρο να βλέπεις να βγαίνουν από τις τσέπες φωτογραφικές μηχανές για να απαθανατίσουν τον Σάκη Ρουβά, που με πολλή συγκίνηση έψαλε τους ύμνους της ιερής αυτής μέρας.
Συναυλίες - συνεντεύξεις

Στην τριήμερη παραμονή μας στην «πιο όμορφη πόλη του κόσμου», ζήσαμε από κοντά μια από τις πιο εκδηλωτικές περιοδείες του Σάκη Ρουβά στο δρόμο για τον τελικό της Eurovision. Η πρώτη μας επίσκεψη ήταν στην περίφημη Μεγάλη του Γένους Σχολή, όπου βρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες από τα τρία ελληνικά σχολεία της Πόλης. Ιστορικά και τα τρία, μαθαίνουν ελληνικά στα περίπου 160 παιδιά που φοιτούν και στα τρία μαζί. Ασφαλώς έγινε πανζουρλισμός. Η ιαχή «Σάκης-Σάκης» δονούσε επί ώρα την ατμόσφαιρα και ο Σάκης ευχαριστώντας τους για την υποδοχή τούς κάλεσε πολύ ευγενικά «να ψηφίσουν με δύο χέρια», θέλοντας να μην υποτιμήσει την τουρκική συμμετοχή. Οσες μέρες έμεινε εδώ έδωσε δεκάδες συνεντεύξεις σε έξι τηλεοπτικά κανάλια, σε τρεις εφημερίδες και σε πολλά περιοδικά. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην εκπομπή μιας δημοσιογράφου, που καλεί μόνο πολιτικούς, όπου ο Σάκης έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης – ένα πορτρέτο στην ουσία για τη ζωή του.

Στόχος παραμένει ο ίδιος από την αρχή: Η πρωτιά και μόνο. Και μπορεί, όπως λέει, το όφελος να είναι το ωραίο ταξίδι, αλλά η Ιθάκη είναι η πρώτη θέση και η διοργάνωση να γίνει φέτος στην Αθήνα. Για την εδώ διαφημιστική καμπάνια της Eurovision μόχθησαν πολλοί από την ΕΡΤ, σε ένα αδιάκοπο τρέξιμο με τη συνεργασία και της στενής ομάδας του Σάκη, που τα «έδωσαν» όλα. Κάποιος προς το τέλος είπε «να έρθουμε μία φορά να τη δούμε αυτή την πόλη. Και τώρα, και την προηγούμενη φορά, είδαμε μόνο στούντιο και τίποτα άλλο». Ναι, αλλά τα καλά της Eurovision κόποις κτώνται…




Ελεύθερος Τύπος

10 Apr 2009

Ο Σάκης στην Πόλη

Τέσσερα χρόνια μετά την εμφάνισή του στη σκηνή της Κωνσταντινούπολης με το «Shake it», ο Σάκης Ρουβάς επιστρέφει στο Βόσπορο για να ολοκληρώσει το πρόμο τουρ για τη Eurovision. Σήμερα θα περάσει το κατώφλι της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Εκεί, θα συναντήσει παιδιά από σχολεία της Κωνσταντινούπολης, στα οποία διδάσκονται ελληνικά. Το πρωί της Κυριακής θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.




Ελεύθερος Τύπος

7 Apr 2009

«Ελπίδα» ο Σάκης

Σε «Αγγελιοφόρο της Ελπίδας» ανακηρύχθηκε ο Σάκης Ρουβάς.

Η ανακήρυξη έγινε από την πρόεδρο του συλλόγου Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον ξενώνα του συλλόγου, στου Γουδή. «Η συστράτευση του Σάκη με τους στόχους μας ήταν μια πρόταση του ίδιου, ώστε ν'αναλάβει έναν πιο επίσημο και υπεύθυνο ρόλο στην Ελλάδα και στον κόσμο για τους σκοπούς της "Ελπίδας", με στόχο να μεταφέρει σε όλους το μήνυμα της στράτευσης και της προσφοράς στο άρρωστο παιδί», τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη. Τον ρόλο του αγγελιοφόρου θεσπίζει ο σύλλογος «Ελπίδα» για πρώτη φορά. Η κ. Βαρδινογιάννη εκ μέρους του Δ.Σ. ευχαρίστησε θερμά τον καλλιτέχνη και του ευχήθηκε κάθε ευτυχία στην προσωπική του ζωή και στην καριέρα του. «Πιστεύω στη δύναμη της ελπίδας, στην αισιοδοξία και στη θετική σκέψη... και δεσμεύομαι ότι ως "αγγελιοφόρος" θα μεταφέρω το μήνυμα της αγάπης και της αληθινής προσφοράς, ώστε να κάνουμε τη ζωή των παιδιών της "Ελπίδας" καλύτερη», δήλωσε ο καλλιτέχνης.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

4 Apr 2009

H «διπλωματία» της Eurovision

Εξωτερικό δελτίο: Η Ρωσία κλείνει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου αφήνοντας τους Ουκρανούς στο κρύο. Οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν τη Γάζα και η Γεωργία συγκρούεται με ρωσικά στρατεύματα για τα εδάφη της Νότιας Οσετίας. Ειδήσεις Eurovision: Η Ρωσία επιλέγει να εκπροσωπηθεί στο φετινό διαγωνισμό από μία Ουκρανή, το Ισραήλ στέλνει στη σκηνή της Μόσχας μία τραγουδίστρια εβραϊκής και μία αραβικής καταγωγής και η Γεωργία αποσύρεται από τη φετινή Eurovision αφού το τραγούδι της με στίχους που «φωτογραφίζουν» τον Πούτιν απορρίπτεται ως «πολιτικό». Ετερον εκάτερον; Κάθε άλλο.

Δύο μήνες πριν ακουστεί η πρώτη νότα στο «Ολιμπίσκι Αρένα» της Μόσχας, η συζήτηση για την πολιτική διάσταση του μουσικού διαγωνισμού επιστρέφει δριμύτερη. Η οικοδέσποινα Ρωσία έλκει τα βλέμματα του διεθνούς Τύπου που καιροφυλακτεί για στραβοπατήματα τα οποία μπορούν να πλήξουν το γόητρό της. Την ίδια στιγμή, η ρωσική κυβέρνηση παίρνει πολύ σοβαρά τη Eurovision.

Ξοδεύει εν καιρώ κρίσης 1 δισεκατομμύριο ρούβλια για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση και επιστρατεύει διεθνείς σταρ όπως η Μίλα Γιόβοβιτς για την παρουσίαση του διαγωνισμού. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δηλώνει φαν του θεσμού και αναλύει την ύπαρξη ανατολικού μπλοκ όχι στην πολιτική αλλά στη Eurovision, όταν υποδέχεται στην εξοχική του κατοικία το συνθέτη της βρετανικής συμμετοχής Αντριου Λόιντ Γουέμπερ.

Και ενώ η Γεωργία αυτοεξορίζεται από το διαγωνισμό όταν οι διοργανωτές τής απαγορεύουν τον καμουφλαρισμένο πλην πολιτικό στίχο «we don’t wanna put in», στη Ρωσία ξεσηκώνονται αντιδράσεις στον εγχώριο Τύπο όταν επιλέγεται μέσω televoting η Ουκρανή Αναστασία Πρικόντκο για να εκπροσωπήσει τη χώρα. Το τραγούδι της «Mamo» με στίχους στα ρωσικά αλλά και στα ουκρανικά, συσπειρώνει μια πολυεθνική ομάδα παραγωγής από Ουκρανούς, Εσθονούς και Γεωργιανούς, όλοι από χώρες που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία. Οι «Los Angeles Times» κατηγορούν τη Ρωσία για «εθνικισμό» και η νεαρή τραγουδίστρια δηλώνει ότι θα βάλει τα δυνατά της για να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα που την τίμησε.

Σε υψίστης σημασίας θέμα ανάγεται η Eurovision και στο Ισραήλ. Στον απόηχο των βομβαρδισμών στη Γάζα, η Νόα Νίνι, η εκπρόσωπος, φέρνει τα πάνω-κάτω όταν ανακοινώνει ότι θα συμπράξει στη σκηνή της Μόσχας με την αραβικής καταγωγής Μίρα Αουαντ. Η μειονότητα των Αράβων του Ισραήλ κρίνει προκλητική την απόφαση και χαρακτηρίζει το ντουέτο «προπαγάνδα της ισραηλινής κυβέρνησης ότι δήθεν έχουμε κι εμείς τα ίδια δικαιώματα». «Εγώ και η Νόα είμαστε το ζωντανό παράδειγμα μιας αρμονικής συνύπαρξης», ανταπαντά η Μίρα, που κλείνει τα αφτιά της στο φανατισμό των «Παλαιστίνιων αδελφών της» και ετοιμάζεται να τραγουδήσει ενώπιον 100 εκατομμυρίων τηλεθεατών «There must be another way» περνώντας μουσικά το μήνυμα της ειρήνης.

Ενας άλλος ιδιότυπος πόλεμος ξεσπά ανάμεσα στη Σουηδία και τη Ρωσία. Στη διπλωματία της Eurovision, η σκανδιναβική χώρα υποπίπτει σε παράπτωμα - casus belli. Συμπεριλαμβάνει στον εθνικό της τελικό ένα κωμικό σκετς που σατιρίζει τη φετινή διοργανώτρια χώρα προβάλλοντας το στερεότυπο του Ρώσου μαφιόζου. Η ρωσική πρεσβεία στη Στοκχόλμη δηλώνει «αηδιασμένη» από το θέαμα: «Δεν απαντάμε στην εκκεντρικότητα μερικών τρελών που πάσχουν από ρωσοφοβία και θα έπρεπε να είναι σε άσυλο». Η κουβέντα για τα «όρια της σάτιρας» φουντώνει και η κρατική τηλεόραση της Σουηδίας υποχρεώνεται σε απολογία.
Ελληνικές ισορροπίες
Οσο για τη χώρα μας, τα δικά της διαβήματα με εσάνς εξωτερικής πολιτικής κάνει η ΕΡΤ. Οπως κάθε χρόνο, οι επιτελείς της κρατικής τηλεόρασης, που παραβρέθηκαν στη «σύνοδο κορυφής» των 42 χωρών που συμμετέχουν στη Eurovision, στέλνουν επιστολή στην EBU για το θέμα της ονομασίας της FYROM. Υπενθυμίζοντας διεθνείς συμφωνίες, η ΕΡΤ ζητά από την Ευρωπαϊκή Ενωση Ραδιοτηλεοράσεων να μη γίνει χρήση του ονόματος Macedonia αλλά FYROM.

Παράλληλα, η ελληνική αποστολή που οργώνει την Ευρώπη προς άγραν ψήφων περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, και ειδικό στις εξωτερικές σχέσεις που παρέχει συμβουλές σε θέματα διμερών σχέσεων και λεπτών ισορροπιών. Και ενώ η περιοδεία προώθησης του «This is our night» ολοκληρώνεται την Κυριακή των Βαΐων στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Σάκης Ρουβάς θα επισκεφθεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο αλλά και παιδιά που διδάσκονται ελληνικά στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, μαθήματα… διπλωματίας γίνονται και στον ίδιο τον τραγουδιστή, ο οποίος οφείλει να είναι ενημερωμένος για ευαίσθητα σημεία στις σχέσεις της Ελλάδας με τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Αλλωστε, ακόμα και στα πανηγύρια μπορούν να ξεκινήσουν οι πιο ιστορικοί καβγάδες.



Ελεύθερος Τύπος