4 May 2009

To ΤV θέαμα πάει… Ιντερνετ

Εντός Μαΐου ο Σάκης Ρουβάς βγαίνει στο δικό του αποκλειστικά τηλεοπτικό κανάλι. Λίγο πιο δίπλα, το Show Time προκαλεί τους νεο-τηλεθεατές στις γειτονιές του Χόλιγουντ. Ο Γιώργος Κιμούλης «υποδέχεται» όσους επιλέξουν το Μediasoup για μια πρώτη ξενάγηση στο νέο τηλεοπτικό κανάλι.

Η Μυρτώ Αλικάκη ετοιμάζει τη νέα της τηλεοπτική σειρά. Συνδετικός κρίκος σε πρόσωπα και καταστάσεις σε όλα τα παραπάνω είναι το Internet. Εκεί όπου δημιουργούνται αυτό το διάστημα τα νέα τηλεοπτικά κανάλια, εκεί όπου στρέφονται σταδιακά οι δημιουργοί της οικιακής ψυχαγωγίας αναζητώντας σε μια νέα, πολλά υποσχόμενη αγορά την καινούργια τηλεθέαση και επιλογή του κοινού. Κυρίως του νεανικού κοινού.

Τα στοιχεία είναι διαφωτιστικά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες η θέαση βίντεο στο Internet ξεπέρασε την ακρόαση ραδιοφώνου. Στην Ευρώπη καταγράφονται ήδη 21,7 εκατομμύρια συνδρομητές σε πακέτα IP TV. Η διαδικτυακή τηλεόραση αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς σε όλο τον κόσμο και στο πρόσφατο τηλεοπτικό Φεστιβάλ των Καννών συζητήθηκε ευρέως ότι στο πολύ κοντινό μέλλον η τηλεόραση θα συγκλίνει με τις διαδικτυακές και ασύρματες πλατφόρμες.

Το μήνυμα ελήφθη και στη χώρα μας όπου η αύξηση ευρυζωνικών συνδέσεων άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία νέων τηλεοπτικών, θεματικών κυρίως, καναλιών, ελεύθερων και δωρεάν ή ενταγμένων σε συνδρομητικά πακέτα στις πλατφόρμες της IP TV. Η Σεμίνα Διγενή ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες βγαίνει στο διαδικτυακό αέρα το Mediasoup, ένα κανάλι κυρίως ψυχαγωγικό με την υποστήριξη πολλών προσώπων, ήδη αναγνωρισμένων από το χώρο της τηλεόρασης. Μέσα στο Μάιο επίσης αναμένεται η λειτουργία του SR web TV, του καναλιού του Σάκη Ρουβά. Η homeweb της PLD επέλεξε το μήνα της Eurovision για να συστήσει το νέο της ιντερνετικό κανάλι με πρωταγωνιστή το δημοφιλή τραγουδιστή. Εκτός από live εμφανίσεις και εκπομπές παρασκηνίων, στο κανάλι θα έχει τη δική του εκπομπή ο ίδιος ο Σάκης Ρουβάς. Με προσανατολισμό στην ψυχαγωγία, αναμένεται από την ίδια πλατφόρμα το Show Time, με εκπομπές και ειδήσεις από το χώρο του Χόλιγουντ. Στην ομάδα που ετοιμάζει το νέο κανάλι βρίσκεται η Ελντα Παυλογιαννοπούλου, πρώην διευθύντρια προγράμματος στον Alpha, και ο Θανάσης Κορομηλάς.

Στο Internet στρέφονται το τελευταίο διάστημα και γνωστοί καλλιτέχνες και δημιουργοί από το χώρο της τηλεόρασης. Η Μυρτώ Αλικάκη πρωταγωνιστεί σε μια νέα τηλεοπτική σειρά που προορίζεται για κανάλι του Διαδικτύου, ενώ πρόταση να γράψει σενάριο για το Internet έχει και ο σεναριογράφος Πάνος Αμαραντίδης.

O Σάκης κάνει chat

Με τις βαλίτσες ακόμη ανοιχτές, μία ημέρα πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα, ο Σάκης Ρουβάς θα βρεθεί στις 8.30 απόψε μπροστά στην κάμερα του eurovision.ert.gr για να κάνει chat. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο διαγωνισμό της Eurovision απαντά «ζωντανά» στις ερωτήσεις που έχουν ήδη στείλει οι χιλιάδες θαυμαστές του, και όσοι επιθυμούν μπορούν να ρωτήσουν απευθείας τον Σάκη Ρουβά απόψε για τους στόχους και την προετοιμασία του στη μεγάλη βραδιά της Μόσχας.


Ελεύθερος Τύπος

No comments:

Post a Comment