16 May 2009

Θα είναι η βραδιά του Sakis;

Τα ψέματα τελείωσαν. Οι 25 χώρες μετά και την τελευταία τους πρόβα που έγινε χθες βράδυ, είναι πλέον έτοιμες για να δώσουν τη μάχη του μεγάλου τελικού στον 54ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Μόσχα. Σε έναν διαγωνισμό που στοίχισε 32 εκ. ευρώ στη Ρωσία, ο Σάκης Ρουβάς φιγουράρει ανάμεσα στα φαβορί για να κερδίσει τον διαγωνισμό. Φαβορί θεωρούνται και η Νορβηγία, η Ισλανδία και το Αζερμπαϊτζάν.

Η σειρά εμφάνισης
Μετά το τέλος του βΆ ημιτελικού έγινε η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό, η οποία δεν «ευνόησε» τον Σάκη που θα εμφανιστεί 8ος. Παραδοσιακά, τα φαβορί, που εμφανίζονται λίγο πριν από το τέλος του διαγωνισμού, ευνοούνται περισσότερο από το televoting.
Η σειρά εμφάνισης είναι:
Λιθουανία, Ισραήλ, Γαλλία, Σουηδία, Κροατία,Πορτογαλία, Ισλανδία, Ελλάδα, Αρμενία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μολδαβία, Μάλτα, Εσθονία, Δανία, Γερμανία, Τουρκία, Αλβανία, Νορβηγία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Φινλανδία, Ισπανία.

Η ψηφοφορία
Μπορεί 20 χώρες (ανάμεσά τους και η Κύπρος) να έμειναν εκτός τελικού, αυτό όμως δεν τους αποκλείει το δικαίωμα ψήφου στην αποψινή βραδιά. Η διαδικασία της ψηφοφορίας άλλαξε φέτος, αφού η βαθμολογία θα προκύψει 50% από την τηλεψηφοφορία και 50% από τις επιτροπές ειδικών σε κάθε χώρα.


ΠΟΛΙΤΗΣ

No comments:

Post a Comment