12 May 2009

Eurovision πράξη πρώτη

Εφτασε η μέρα που θα μεταδοθεί ο πρώτος ημιτελικός του 54ου Διαγωνισμού της Eurovision που πραγματοποιείται στη Μόσχα, με τον δεύτερο ημιτελικό και τον τελικό της διοργάνωσης να ακολουθούν μέσα στην εβδομάδα.
Η ΝΕΤ, λοιπόν, θα μεταδώσει απόψε στις 22.00 τον πρώτο ημιτελικό με τη συμμετοχή των χωρών: Μαυροβούνιο, Τσεχία, Βέλγιο, Λευκορωσία, Σουηδία, Αρμενία, Ανδόρα, Ελβετία, Τουρκία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ισλανδία, FYROM, Ρουμανία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Μάλτα και Βοσνία-Ερζεγοβίνη να διεκδικούν δέκα εισιτήρια για τον τελικό που θα προβληθεί το Σάββατο την ίδια ώρα στο ίδιο κανάλι.

Ο Σάκης Ρουβάς θα διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (22.00), με το τραγούδι «This is our night» σε στίχους των Craig Porteils και Cameron Gils-Webb και μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου. Στον ίδιο ημιτελικό θα λάβει μέρος και η Χριστίνα Μεταξά, η οποία εκπροσωπεί την Κύπρο.

Από τους δύο ημιτελικούς θα προκριθούν συνολικά είκοσι χώρες (δέκα από κάθε ημιτελικό) οι οποίες θα συναντήσουν το Σάββατο στο τελικό της Eurovision την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Ρωσία.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

No comments:

Post a Comment