15 May 2009

Με... άνεση στον τελικό

Πριν ακόμη ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του χθεσινού ημιτελικού, η εκπληκτική εμφάνιση του Σάκη Ρουβά δεν άφηνε καμία αμφιβολία πως η χώρα μας θα έπαιρνε άνετα το εισιτήριο για τον τελικό.

Ωστόσο, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έκανε τους φαν του διαγωνισμού να καρδιοχτυπήσουν, αφού η σημαία της χώρας μας φάνηκε τελευταία... Η χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού πάνω στον κυλιόμενο διάδρομο, το τρικ με τις δέστρες και η θεαματική φιγούρα του Σάκη Ρουβά έφεραν το ποθητό για την ελληνική αποστολή αποτέλεσμα σε έναν σχετικά δύσκολο ημιτελικό.

Η περφόρμανς του Σάκη σίγουρα θα μετατρέψει τον αυριανό τελικό σε... ρώσικη ρουλέτα, καθώς «μέσα» είναι και το φετινό φαβορί του διαγωνισμού, ο Νορβηγός Αλεξάντερ Ρίμπακ.

Σύμφωνα με στοιχήματα στο διαδίκτυο και τις εικονικές ψηφοφορίες των γιουρο-φαν, οι δύο άντρες θα μονομαχήσουν για την πρωτιά.

Εκτός τελικού έμεινε και φέτος η Κύπρος με την 16χρονη Χριστίνα Μεταξά, που δεν κατάφερε δυστυχώς να πείσει με την πολύ όμορφη μπαλάντα της τους τηλεθεατές και την επιτροπή. Στον τελικό πέρασαν και μερικά αουτσάιντερς όπως η Μολδαβία, η Λιθουανία και η Αλβανία.

Με τις παραδοσιακές ματριόσκες και άλλα σύμβολα της ρωσικής παράδοσης αλλά και με κοζάκικο μπρέικ ντανς υποδέχτηκαν τις 19 χώρες του β ημιτελικού οι Ρώσοι. Πώς τους το ανταπέδωσαν αυτές; Μα φυσικά αναδεικνύοντας ακόμη μία φορά το κιτς στίγμα του διαγωνισμού.

Ετσι χθες το βράδυ στη σκηνή του Ολιμπίνσκι ανέβηκαν μια στρουμπουλή μπαλαρίνα μαζί με μια κίτρινη αφάνα, τρεις μεσόκοποι Ολλανδοί με λαμέ, τέσσερα γκο-γκο μπόις με περικεφαλαίες, ένας «μάγος» που έβγαζε φλόγες από τα χέρια του, μια «μπάρμπι μπαλαρίνα» με τον πράσινο... μασκοφόρο εκδικητή και ένα γκρουπ από την Ουκρανία, που μάλλον το είχαν στην κατάψυξη από τη δεκαετία του 80 και το έβγαλαν μόλις χθες ειδικά για τον διαγωνισμό.

Στον δεύτερο ημιτελικό όμως υπήρχαν και πολύ «δυνατές» συμμετοχές με ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις και συμπαθητικές μελωδίες - πάντα για τα δεδομένα του διαγωνισμού.

Από τα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν φυσικά αυτό της Κύπρου με ερμηνεύτρια τη 16χρονη Χριστίνα Μεταξά, ένα δυνατό ροκ κομμάτι από τις Ιρλανδέζες με τα δερμάτινα κολάν, η δανέζικη μπαλάντα και το νορβηγικό «παραμύθι», που όμως έπασχε στην παρουσίαση, καθώς το βιολί με τα... πους-απς που έκαναν οι χορευτές του Αλεξάντερ δεν έδεναν μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικό της χθεσινής βραδιάς ήταν τα βιολιά που ανέβασαν πολλές χώρες στη σκηνή του Ολιμπίνσκι, αλλά και οι στίχοι των τραγουδιών που εμφανίζονταν πίσω από τους ερμηνευτές στα πανάκριβα LED των Ρώσων.

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ

Αζερμπαϊτζάν
Κροατία
Ουκρανία
Λιθουανία
Αλβανία
Μολδαβία
Δανία
Εσθονία
Νορβηγία
Ελλάδα



EΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment