10 May 2009

Με κρυφούς άσους ο Σάκης στη μάχη της Γιουροβίζιον

Στην τελική φάση μπαίνει ο 54ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός της Γιουροβίζιον, που θα διεξαχθεί στη Μόσχα. Συνολικά θα συμμετάσχουν 42 χώρες (όσες και την Eurovision του 2007), εκ των οποίων οι 18 θα διαγωνιστούν στον Α΄ ημιτελικό, μεταξύ των οποίων η Τουρκία με τη Χαντισέ, αλλά και η «επικίνδυνη» Βοσνία-Ερζεγοβίνη, άλλες 19 στον Β΄ ημιτελικόμ όπως η Ελλάδα με τον Σάκη Ρουβά, η Κύπρος και το φαβορί Νορβηγία και οι υπόλοιπες πέντε «μεγάλες» κατευθείαν στον τελικό (Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Μ. Βρετανία και η νικήτρια Ρωσία). Επίσης, επανέρχεται στο προσκήνιο η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από πέντε άτομα, όπως γινόταν και παλαιότερα, και μαζί με την τηλεψηφοφορία θα δίνουν από κοινού τη συνολική βαθμολογία της κάθε χώρας. Αυτό έγινε από την ΕBU, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν οι «συμμαχίες» μεταξύ των χωρών. Ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαΐου, ο δεύτερος στις 14 και ο μεγάλος τελικός το Σάββατο στις 16 Μαΐου.

Ο Σάκης θα διαγωνιστεί στον β’ ημιτελικό, με σειρά εμφάνισης τη 13η. Μπορεί το 13 να μη θεωρείται και τόσο γούρικος αριθμός, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ελληνική συμμετοχή εμφανίζεται σχεδόν προς το τέλος και μετά τη Νορβηγία, που κατέχει την 6η θέση εμφάνισης και η οποία, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, μας απειλεί περισσότερο από κάθε άλλη συμμετοχή, αφού το «Fairytale» του Αλεξάντερ Ρίμπακ πλασάρεται στην 1η θέση και η Ελλάδα στην 2η. Η Τουρκία με τη Χαντισέ και το «Ντουμ Τεκ Τεκ» πλασάρεται στην 3η, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη στην 4η και το Αζερμπαϊτζάν στην 5η.

Κατά την πρώτη του πρόβα ο Σάκης εντυπωσίασε τους πάντες τόσο με τη σκηνική παρουσία του όσο και με το σκηνικό που πλαισιώνει το τραγούδι. Το χορευτικό του Φωκά Ευαγγελινού περιλαμβάνει συνολικά 4 χορευτές -δύο άντρες και δύο γυναίκες- οι δυο τελευταίες κάνουν και φωνητικά μαζί με τον Άλεξ Παναγή, ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος. Το τραγούδι ξεκινάει πάνω σ’ ένα διάδρομο και με τους 5 επί σκηνής. Το χορευτικό έχει αρκετές ομοιότητες με αυτό της Αθήνας με κάποιες προσθήκες. Ο διάδρομος μετακινείται συνεχώς και όταν ανεβαίνουν οι χορευτές στη γέφυρα του τραγουδιού, δένουν τα πόδια τους και κινούνται σαν να μην υπάρχει βαρύτητα. Ωστόσο, πολλά από την τελική παρουσίαση του τραγουδιού αποτελούν κρυμμένα χαρτιά για την ελληνική συμμετοχή και δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν παρά μόνο στον ημιτελικό. Οι προτζέκτορες στο πίσω μέρος έχουν πολύ εντυπωσιακά χρώματα και το «δαχτυλίδι» που πλαισιώνει τη σκηνή στο πάνω μέρος εμφανίζει τους στίχους του «Τhis is our night». Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Σάκης είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται το να παρουσιάζεις τη Γιουροβίζιον και να τραγουδάς γι’ αυτήν και ότι αισθάνεται πολύ υπερήφανος που εκπροσωπεί την Ελλάδα. Ανέφερε ότι δεν αισθάνεται καθόλου αγχωμένος που είναι στη Μόσχα, ενώ επισήμανε κάποια τεχνικά προβλήματα στην πρόβα, αλλά δήλωσε σίγουρος ότι θα λυθούν μέχρι την Πέμπτη. Τέλος, αποκάλυψε ότι αμέσως μετά το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, το καλοκαίρι ετοιμάζει ένα μεγάλο τουρ ανά την Ευρώπη.



ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

No comments:

Post a Comment