14 May 2009

Στον τελικό ο Σάκης Ρουβάς

Το εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision εξασφάλισε ο Σάκης Ρουβάς. Ο έλληνας τραγουδιστής επαλήθευσε τον τίτλο του φαβορί, περνώντας, όπως αναμενόταν, το «σκόπελο» του β’ ημιτελικού, και ανανέωσε το ραντεβού του για το Σάββατο, οπότε θα διεκδικήσει μαζί με τους τραγουδιστές των υπολοίπων 24 χωρών την πρωτιά στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού.

Η πρόκριση είχε χαρακτηριστικά... θρίλερ και ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς η χώρα μας ανακοινώθηκε τελευταία από τις δέκα που πέρασαν στον τελικό.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας ανέβηκε στη σκηνή της Μόσχας λίγο πριν τις 11 και απέδειξε ότι αυτή ήταν η βραδιά της πρόκρισης.

Ο έλληνας τραγουδιστής εμφανίστηκε ντυμένος στα λευκά, πλαισιωμένος με χορευτές ντυμένους στα μαύρα και με «συμμάχο» το χάι- τεκ κουτί μέσα από το οποίο ξεπρόβαλε η ελληνική σημαία «ξεσήκωσε» το Ολυμπιακό Στάδιο της Μόσχας, τραγουδώντας το «This is our night».

Εκτός νυμφώνος τέθηκε η Κύπρος. Αν και η 17χρονη Χριστίνα Μεταξά πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου.

Εισιτήριο για το μεγάλο τελικό εξασφάλισαν εκτός από την Ελλάδα, εννιά ακόμα χώρες: το Αζερμπαϊτζάν, η Κροατία, η Ουκρανία, η Λιθουανία, η Αλβανία, η Μολδαβία, η Δανία, η Εσθονία, και η Νορβηγία.

Από τον α’ ημιτελικό της Τρίτης οι χώρες που θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό είναι οι εξής: Τουρκία, Σουηδία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Μάλτα, Φινλανδία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Αρμενία και Ισλανδία.

Γαλλία, Ρωσία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία πέρασαν απευθείας στον τελικό χωρίς να χρειαστεί να διαγωνιστούν στα ημιτελικά.



e-tipos.com

No comments:

Post a Comment