15 May 2009

Ντέρμπι Ρουβά - Νορβηγού!

Μία μέρα έμεινε για την μεγάλη ώρα του Sakis Ρουβα και όπως καταλαβαίνεις, η αγωνία μας έχει χτυπήσει κόκκινο. Τι άγχος είναι αυτό αγαπημένε μου; Με το ζόρι μου κατέβαινε κάτω αρακάς καθότι την Τετάρτη ήταν η τελευταία και πιο σημαντική πρόβα του «ειδώλου» και ανησυχούσα αν όλα θα πάνε καλά. Σκεφτόμουν κι εσένα που έλεγες μην και πέσει πάνω στην τούμπα και τη στροφή (είναι κι επιρρεπής εδώ που τα λέμε στα πεσίματα. Φτου, φτου) και καθόμουν με αγωνία να παρακολουθώ την πρόβα.

Και μάντεψε... ο Sakis όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά μάγεψε τον κόσμο που ήταν από κάτω και παρακολουθούσε. Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όλοι και όπως λένε από Μόσχα, ο Ρουβάς έχει ενθουσιάσει τους πάντες. Τόσο πολύ, που κάποια πρακτορεία στοιχημάτων τον έχουν φέρει στην πρώτη θέση! Από το στόμα τους και στων... μπλόκων το αυτί. Εντάξει, σε αυτό έχει βάλει το χέρι του και ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η χορογραφία του είναι μακράν η καλύτερη.

Κι αν θυμηθούμε λίγο τον πρώτο ημιτελικό κι αυτά που θα παρακολουθήσουμε στον ημιτελικό της Πέμπτης, τότε ο Φωκάς φαντάζει στον φετινό διαγωνισμό ως? Στίβεν Σπίλμπεργκ. Πώς τα πάει ο Νορβηγός; Στα περισσότερα πρακτορεία στοιχημάτων εξακολουθεί να είναι πρώτος, αν και η διαφορά του με τον δεύτερο Sakis έχει μειωθεί αισθητά. Το τραγούδι του (και να με συχωρνάει η κυρία Μπέτυ μας) είναι σαφώς το καλύτερο στον διαγωνισμό. Αλλά ευτυχώς για εμάς, η χορογραφία του δεν είναι τίποτε το σπέσιαλ. Κι αυτό του αφαιρεί πόντους.

Και φαίνεται ότι αυτά βλέπει το Νορβηγό Αλεξάντερ κι αρχίζει τις τελευταίες ημέρες να ξε-κουβαλάει από το καλάμι του. Πρώτος και στην ξινίλα είναι ο νεαρός, ο οποίος έχει σπάσει τα νεύρα όλων με το τουπέ και το ύφος μπλαζέ, που θα έλεγε και ο Μαζωνάκης. Αλλά μάλλον θα του σφύριξαν ότι το στυλάκι «Ντίμα Μπιλά» μια φορά έτυχε και πέτυχε, δεν πιάνει κάθε χρόνο. Και χαλάρωσε λίγο κι έγινε πιο ομιλητικός και πιο προσιτός στον κόσμο. Ενώ για τον Ρουβά όλοι έχουν να λένε πόσο ευγενικό παιδί είναι, έχοντας κερδίσει τους πάντες με τη συμπεριφορά του. Αυτά. Τα υπόλοιπα το βράδυ της Πέμπτης. Ωχ, αγχώθηκα πάλι η Ρουβίτσα.


ΛΟΙΠΟΝ

No comments:

Post a Comment