18 May 2009

Γιατί δεν έγινε «ελληνική» η νύχτα στη Μόσχα

Όλοι οι θεατές στο στάδιο Ολιμπίνσκι αποθέωσαν τον Σάκη Ρουβά, όπως και όλοι οι Έλληνες τηλεθεατές, ξεπερνώντας το 82% τηλεθέασης, την ώρα της ερμηνείας του τραγουδιού του. Μέχρι την έναρξη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, οι περισσότεροι είχαμε πολύ αισιόδοξα συναισθήματα, επικεντρωμένοι αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο τον Σάκη, που και χόρεψε και τραγούδησε με τεράστια ενέργεια, δυναμική και αυτοπεποίθηση ζωγραφισμένη στο ευγενές, πλατύ χαμόγελό του, στο αφοπλιστικό βλέμμα του και… στους άψογους κοιλιακούς του.

Λέγοντας, βεβαίως, ότι το τραγούδι δεν είχε και κάτι δυνατό να πει, αλλά η ελπίδα πέθανε τελευταία… Ο Σάκης Ρουβάς, λοιπόν, συγκέντρωσε 120 πόντους, όσους και ο Σαρμπέλ το 2007. Ενώ από τις 42 συμμετέχουσες χώρες δεν ψήφισαν την Ελλάδα οι 21 χώρες.

Ο ίδιος ο Σάκης θα πει μετά τη λήξη του διαγωνισμού: «Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο… Ήθελα να νικήσουμε. Είμαι πολύ λυπημένος που δεν μπόρεσα να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες όλων. Αλλά κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι κάνουν. Και εγώ έδωσα τα πάντα». Ενώ γυρίζει και λέει με νόημα προς τους δημοσιογράφους, τεντώνοντας τα χέρια του μπροστά τους: «Κόβω τις φλέβες μου… και πιείτε όσο αίμα θέλετε, έχω άφθονο!».

Σίγουρα δεν φταίει εκείνος που δεν βγήκε πρώτος, αλλά και 7ος που βγήκε, μια χαρά θέση κατέκτησε, αν υπολογίσει κανείς ότι από μουσικής και στιχουργικής πλευράς υπήρχαν άλλα καλύτερα τραγούδια, που βγήκαν πιο κάτω από την ελληνική συμμετοχή στην τελική κατάταξη, όπως η Γαλλία, που βγήκε 8η με την εκπληκτική ντίβα Πατρίτσια Κάας.

Η βαθμολογία της Ελλάδας έχει ως εξής: Πήρε 1 βαθμό από Ολλανδία και Ισπανία, 2 από Σουηδία, Μαυροβούνιο και Ελβετία, 4 από Ρωσία, Σλοβενία και Ουγγαρία, 5 βαθμούς από Βέλγιο, Λευκορωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 6 από Γερμανία και Σερβία, 7 από Μάλτα, Κροατία, 8 από Ρουμανία, 10 από Αρμενία και 12άρια από Βουλγαρία, Αλβανία, Κύπρο.
Δεν πήρε κανέναν βαθμό από τις Τσεχία, Ισλανδία, Γαλλία, Ισραήλ, Λετονία, Ανδόρα, Φινλανδία, Λιθουανία, πΓΔΜ, Σλοβακία, Ουκρανία, Τουρκία, Πολωνία, Εσθονία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Δανία, Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν και Νορβηγία.

Η Ελλάδα έδωσε 1 βαθμό στην Ισπανία, 2 βαθμούς στην Κροατία, 3 στην Τουρκία, 4 στην Ισλανδία, 5 στην Εσθονία, 6 στη Γαλλία, 7 στην Αλβανία, 8 στο Αζερμπαϊτζάν, 10 στη Νορβηγία και 12 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ελλάδα, που είχε μετάσχει στο β’ ημιτελικό, είχε προκριθεί ως τέταρτη συγκεντρώνοντας 110 βαθμούς. Είχε πάρει 6 βαθμούς από Γαλλία, Ισπανία, Ουγγαρία και Μολδαβία, 2 από Δανία και Πολωνία, 12 από Κύπρο και Αλβανία, 10 από Ολλανδία και Ολλανδία, 1 από Νορβηγία, 4 από Σλοβενία, 3 από Κροατία, 5 από Εσθονία και Σλοβακία, 4 από Λετονία, Λιθουανία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν και Ουκρανία.


Απογευματινή

No comments:

Post a Comment