26 Mar 2009

Ο αγώνας του Σάκη

Ταξίδια με… μηνύματα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο Σάκης Ρουβάς στο δεύτερο μισό της ευρωπαϊκής του περιοδείας για την προώθηση της υποψηφιότητάς του στη Eurovision. Πίσω από τα λαμπερά τηλεοπτικά σόου ανά την Ευρώπη, όπου δίνει το «παρών» για να κερδίσει την ψήφο των κατά τόπους τηλεθεατών, ξεχωριστή σημασία αποκτούν επισκέψεις εκτός τηλεοπτικών πλατό που σχεδιάζονται μεθοδικά και καθόλου τυχαία από τους υπευθύνους της ελληνικής αποστολής.

Για πρώτη φορά στο καθιερωμένο πια –για κάθε υποψήφιο– ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο περιλαμβάνεται επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προστίθεται ένας ακόμη σταθμός: Η Μεγάλη του Γένους Σχολή. Εκεί στις 10 Απριλίου θα συγκεντρωθούν περίπου 80 παιδιά, Τούρκοι υπήκοοι, χριστιανοί ορθόδοξοι ελληνικής καταγωγής που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα σε σχολεία της πόλης, για να συναντήσουν τον Σάκη Ρουβά σε μια ζεστή εκδήλωση. Η επίσκεψη του Σάκη στην Κωνσταντινούπολη –που θα αποτελέσει και το φινάλε του πρόμο τουρ– θα πραγματοποιηθεί λίγες μόλις ημέρες μετά τη συναυλία που διοργανώνει η Τουρκάλα υποψήφια Χαντισέ στην Κομοτηνή (7 Απριλίου) με στόχο να συσπειρώσει τους μουσουλμάνους της περιοχής.

Περίπου 360 χιλιόμετρα ανατολικότερα, την Κυριακή των Βαΐων, ο Σάκης θα εκκλησιάζεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι ενώ θα συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να πάρει την ευλογία του. Τα πλάνα της εν λόγω επίσκεψης θα μεταδοθούν μέσω της ERT SAT σε όλη την Ευρώπη όπου υπάρχουν Ελληνες ομογενείς αλλά και σε χώρες των Βαλκανίων με χριστιανούς ορθόδοξους.
Και στην Αρμενία

Παράλληλα ιδιαίτερης σημασίας κίνηση στη διπλωματική σκακιέρα της Eurovision είναι και η παρουσία του Σάκη στο Φεστιβάλ των Αρμενίων που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα. Ενώπιον 20.000 Αρμενίων θα τραγουδήσει αλλά και θα παραλάβει βραβείο από τη διεθνή τους κοινότητα.

Στο περσινό φεστιβάλ το «παρών» είχε δώσει ο νικητής του διαγωνισμού Ντίμα Μπιλάν. Την Κυριακή 29 Μαρτίου ο Σάκης Ρουβάς αναχωρεί για τους τελευταίους έξι σταθμούς της περιοδείας του (συνολικά θα επισκεφθεί 11 χώρες) με αφετηρία το Αμστερνταμ. Εκεί θα συναντηθεί με το Συμβούλιο των Ομογενών, θα συνεχίσει στις Βρυξέλλες όπου τον περιμένει η Ελληνική Ομοσπονδία του Βελγίου, κατόπιν στο Κίεβο, στη Μόσχα, στο Βουκουρέστι, στη Σόφια και τέλος στην Κωνσταντινούπολη.




Ελεύθερος Τύπος

No comments:

Post a Comment