19 Feb 2009

«This is our night» θα τραγουδήσει ο Σάκης Ρουβάς στο διαγωνισμό της Eurovision

Με το τραγούδι «This is our night» θα εκπροσωπήσει ο Σάκης Ρουβάς την Ελλάδα στον εφετινό διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Μόσχα, ελπίζοντας ότι εκείνη θα είναι η βραδιά του.

Το τραυγούδι αυτό υπερίσχυσε στη ψηφοφορία με τη συμμετοχή κοινού και της κριτικής επιτροπής, που διεξήχθη μετά την ολοκλήρωση του «ελληνικού τελικού» το βράδυ της Τετάρτης στο «Αθηνών Αρένα». Συνθέτης είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος και τους στίχους έχουν γράψει οι Craig Porteils και Cameron Giles-Webb.

Κατά τη διάρκειας της βραδιάς, ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε ακόμα δύο τραγούδια, επίσης σε μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου: το «Out Of Control» σε στίχους της Αλεξάνδρας Ζάκκα και το «Right On Time» σε στίχους των Craig Porteils και Cameron Giles-Webb.

Στην εκδήλωση ήταν καλεσμένοι οι εκπρόσωποι της Κύπρου (Χριστίνα Μεταξά), της Λευκορωσίας (Petr Elfimov), της Μάλτας (Chiara), του Μαυροβουνίου (Andrea Demirovic), της Τουρκίας (Hadise), και της Αγγλίας (Jade), οι οποίοι ερμήνευσαν τα τραγούδια που θα παρουσιάσουν στο διαγωνισμό της Eurovision.

Στη σκηνή ανέβηκε και η Καλομοίρα, που εκπροσώπησε πέρυσι τη χώρα μας κατακτώντας την τρίτη θέση.

Παρουσιάστριες της εκδήλωσης ήταν η Ματθίλδη και η Μπέτυ Μαγγίρα, ενώ τα σκηνικά ήταν του Ηλία Λεδάκη.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός επιμελήθηκε της σκηνοθεσίας και της χορογραφίας. Τις εμφανίσεις των Μπέτυς και Ματθίλδης Μαγγίρα επιμελήθηκε ο Γιώργος Σεγρεδάκης και τα κείμενα ήταν του Γιώργου Καπουτζίδη.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Μίμης Πλέσσας (Συνθέτης - Πρόεδρος Επιτροπής), Δημήτρης Γόντικας (Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης ΕΡΤ), Αντώνης Ανδρικάκης (Στιχουργός - Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας ΕΡΤ), Ευαγγελία Πισκερά (Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων ΕΡΤ), Όλγα Παυλάτου (Στέλεχος Δισκογραφίας), Γιώργος Κυβέλος (Παραγωγός Δίσκων), Στέλλα Φλωρά (Εκπρόσωπος Esctoday).

Ο Σάκης Ρουβάς θα συμμετάσχει στο δεύτερο ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.

Σε αυτόν εκτός από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν και οι: Σλοβενία, Δανία, Αζερμπαϊτζάν, Ολλανδία, Λετονία, Ουγγαρία, Σερβία, Νορβηγία, Ουκρανία, Λιθουανία, Πολωνία, Κροατία, Εσθονία, Μολδαβία, Κύπρος, Ιρλανδία, Σλοβακία και Αλβανία.

Στον πρώτο ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου, θα διαγωνιστούν οι εξής χώρες: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σουηδία, Ισραήλ, Βέλγιο, Ανδόρα, Τσεχία, Μαυροβούνιο, Ισλανδία, Γεωργία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ελβετία, ΠΓΔΜ, Φινλανδία, Λευκορωσία, Τουρκία, Ρουμανία, Μάλτα, Αρμενία.

Οι χώρες που περνάνε απευθείας στον τελικό είναι οι εξής: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και η περυσινή νικήτρια, Ρωσία.



ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

No comments:

Post a Comment