2 Feb 2009

Γούρικη κλήρωση για τον Σάκη στη Eurovision

Ενώνονται και πάλι οι δρόμοι της Ελλάδας με την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision μετά την κλήρωση για την κατάταξη των χωρών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Διατηρώντας το… γούρι της Κωνσταντινούπολης, ο Σάκης Ρουβάς θα εμφανιστεί στο δεύτερο ημιτελικό που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου στη Μόσχα, μαζί με 17 ακόμα χώρες. Οι πρώτες δέκα με την υψηλότερη βαθμολογία θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό.

Ευνοϊκή για την ελληνική αποστολή χαρακτηρίζεται η κλήρωση καθώς φέρνει τους «φίλους» κοντά και βάζει τους «εχθρούς» χώρια. Την ίδια βραδιά θα διαγωνιστεί το τραγούδι της Κύπρου, ενώ, αντιθέτως, αποφεύγεται η μονομαχία με τη «δυνατή» φέτος Τουρκία θα εμφανιστεί στον πρώτο ημιτελικό. Ηδη κάποια site προεξοφλούν την πρόκριση του Σάκη στον τελικό. Η διχοτόμηση των χωρών αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς κάθε κράτος έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό στον οποίον διαγωνίζεται. Ετσι, μαζί με την Ελλάδα, θα εμφανιστούν οι Σλοβενία, Δανία, Αζερμπαϊτζάν, Ολλανδία, Λετονία, Ουγγαρία, Σερβία, Νορβηγία, Ουκρανία, Λιθουανία, Πολωνία, Κροατία, Εσθονία, Μολδαβία, Κύπρος, Ιρλανδία, Σλοβακία και Αλβανία, ενώ δικαίωμα ψήφου θα έχουν επίσης η διοργανώτρια Ρωσία αλλά και η Γαλλία.

Δυναμικά, όμως, μπαίνουν φέτος στο παιχνίδι και οι χώρες που πάνε απευθείας στον τελικό. Ο Αντριου Λόιντ Γουέμπερ συνθέτει για την Αγγλία την μπαλάντα «My time» και η Πατρίσια Κάας τραγουδά για τη Γαλλία. Το Σάββατο, σε τάλεντ σόου ειδικά για τη Eurovision οι Βρετανοί τηλεθεατές έδωσαν εισιτήριο για τη Μόσχα στην τραγουδίστρια Jade Ewen. Παράλληλα, η γαλλική κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι η Πατρίσια Κάας δέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision. Το τραγούδι της θα «αποκαλυφθεί» στις 9 Φεβρουαρίου.


Ελεύθερος Τύπος

No comments:

Post a Comment