20 Feb 2009

Η «Μόνα Λίζα» και οι ΑΒΒΑ

Επιβεβαιώνοντας όλα τα προγνωστικά, το «Τhis is our night» πήρε το εισιτήριο για τη Μόσχα στις 14 Μαϊου. Σε μία διοργάνωση που ναι μεν από πλευράς παραγωγής ήταν άρτια και είχε τις στιγμές της, αλλά κούρασε με την παρουσίαση ιστορικής αναδρομής στον θεσμό της Γιουροβίζιον για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Η εμφάνιση του Σάκη Ρουβά στην αρχή της βραδιάς, ερμηνεύοντας επιτυχίες του από τον δίσκο «Ηρθες», ζέστανε το κοινό. Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήραν οι παρουσιάστριες Μπέτυ και Ματθίλδη Μαγγίρα.

Οι οποίες, με τη σειρά τους, «πατώντας» γερά πάνω στα κείμενα του Γιώργου Καπουτζίδη και στις κατευθύνσεις του Φωκά Ευαγγελινού, «παρέσυραν» τηλεθεατές και κοινό σε ένα ακόμα ταξίδι στη Γιουροβίζιον. Τραγούδησαν, χόρεψαν, αλλά και «καρναβαλίστηκαν» φορώντας εντυπωσιακά ρούχα και περούκες.

Πρώτος σταθμός η ραδιοφωνική και ασπρόμαυρη Γιουροβίζιον το 1956 και εν συνεχεία πάνω στη σκηνή του «Αθηνών Αρένα» «ζωντάνεψαν» οι πιο σημαντικές στιγμές του Φεστιβάλ ανά δεκαετία.

Η εμφάνιση της Ματθίλδης ως «Μόνα Λίζα» ήταν από τις κακόγουστες στιγμές, ενώ η εμφάνιση και των δύο αδελφών ως «ΑΒΒΑ», αλλά και το βίντεο για τη δεκαετία του '80, συγκαταλέγονται στις καλές στιγμές της βραδιάς και απέσπασαν το χειροκρότημα του κοινού.

Πάντως, τα ρετρό σκηνικά του Ηλία Λεδάκη με το σεμεδάκι πάνω από την τηλεόραση έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Η Καλομοίρα, ανεβαίνοντας στη σκηνή του «Αθηνών Αρένα», ξεσήκωσε το κοινό το οποίο είχε αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του λόγω της μεγάλης διάρκειας και καταχειροκροτήθηκε. Βέβαια, το πιο θερμό χειροκρότημα δέχτηκε ο βέβαιος νικητής της βραδιάς, ο Sakis. Το πικ της τηλεθέασης του τελικού ήταν 16,4% (47,5% επί των ανοικτών δεκτών) που μεταφράζεται σε 1.565.000 τηλεθεατές.

Στα κοινά 15-44 έκανε 38,8%. Οσον αφορά το κόστος της παραγωγής για το οποίο πολύς λόγος έγινε, η ΕΡΤ απαντά πως τα περίπου 200.000 ευρώ που δόθηκαν καλύφθηκαν από τους χορηγούς. Στα παραλειπόμενα του ελληνικού τελικού, η αναφορά στο Star από τις Μαγγίρες προκάλεσε τη δυσανασχέτηση του τραπεζιού του καναλιού.

Το πιο θερμό τραπέζι ήταν αυτό του Alter, με τις Σταματίνα Τσιμτσιλή, Φαίη Σκορδά, Μαριέττα Χρουσαλά και Βάσια Λόη να χορεύουν όρθιες στα τραγούδια του Σάκη. Τέλος, όσοι βρέθηκαν στο κέντρο σηκώθηκαν και χόρευαν όρθιοι στο μεγάλο φινάλε στους ρυθμούς του «Τhis is our night».


EΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment