16 Feb 2009

Γιουροβιζιονόσκονη

Ως φαίνεται η σκληρή γιουροβιζιονική μάχη θα δοθεί μεταξύ κοιλιακών του Σάκη και γλουτιαίων της Τουρκάλας αντιπάλου ή θωρακικών της Ισπανίδας
Δώστε Σάκη στον λαό. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και είναι αδύνατον να δώσει η κυβέρνηση οτιδήποτε άλλο. Εξ ου και έχουν πέσει οι κυβερνητικοί διοικούντες την ΕΡΤ με τα μούτρα να αναδείξουν ως απόλυτη γιουροβιζιονική εθνοφαντασίωση τον θρίαμβο του Σάκη Ρουβά, αν όχι με τη φωνή και το τραγούδι, τουλάχιστον με τους κοιλιακούς.

Ειδικώς για το τελευταίο υπάρχει η αμέριστη υποστήριξη του Star, τα ρεπορτάζ του οποίου είναι απολύτως επικεντρωμένα στη στομαχική και κοιλιακή περιοχή του εν λόγω υπέρλαμπρου αοιδού. Για να μην είμαστε όμως άδικοι, κάνουν εξίσου αφιερώματα στη γλουτιαία περιοχή της Τουρκάλας γιουροβιζιονικής αντιπάλου μας.

Σε αυτό το υψηλό επίπεδο θα δώσουμε την εαρινή μάχη ως έθνος, χαρούμενοι, διασκεδασμένοι και... ας πάει και το παλιάμπελο, η κρίση μπορεί να περιμένει. Προηγείται η ελπίδα «Σάκης». Άλλωστε, όσο πιο σκληρή είναι η καθημερινότητα τόσο πιο έντονες, φαραωνικής αισθητικής πρέπει να είναι οι διασκεδάσεις του λαού. Να ξεδίνει, να ξεχνιέται και κυρίως να επενδύει σε αναλώσιμους σταρ, να ικανοποιείται ή να απογοητεύεται με πρόσωπα μακράν του πολιτικού χώρου. Άλλο να περιμένεις από την κυβέρνησή σου ή έστω τους πολιτικούς να αρθούν στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων της εποχής και να λάβουν αποφάσεις που θα προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας και ελπίδας στον λαό και άλλο να επενδύουμε το εθνικό μας όνειρο για μια στιγμή χαράς, για μια στιγμή θριάμβου στον Σάκη (ή στην Καλομοίρα ή οπουδήποτε) και να χάσει. Οπότε έρχεται το Star, καθοδηγεί το εθνικό αίσθημα απογοήτευσης κανιβαλίζοντας κατά του ατυχήσαντος ή και το αντίθετο, χωρίς κανένα φραγμό και έτσι βρίσκουν ομαλή και ελεγχόμενη διέξοδο τα αισθήματα απογοήτευσης ή και απόλαυσης.

Ως εκ τούτου, δεν έμεινε δευτερόλεπτο από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Σάκης και το ΕΡΤικό επιτελείο των Μαγγιρών συμπεριλαμβανομέ- νων, που να μη μεταδοθεί χιλιοσχο- λιασμένο, με ανάλυση που θα ζήλευαν οι ισχυροί του Νταβός για τις περί οικονομικής κρίσης θέσεις τους- αλλά αυτοί είναι δυσνόητοι και υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα, οπότε ας επιστρέψουμε εμείς στον φωτεινό Σάκη με τους ακόμη φωτεινότερους κοιλιακούς του.

Στο σενάριο «φάτε-μάτια-ψάρια-καικοιλια(κους)-περίδρομο» παίζει και η Πετρούλα, αλλά έχει ένα δικό της σόλο προς το παρόν, με το οποίο εμψυχώνει από την πλευρά της το έθνος. Για την ακρίβεια τους απανταχού χειροπράκτες γυμνασιόπαιδες και όσους μεσήλικους ουδέποτε ξεπέρασαν τη βασανιστική αυτή φάση της εφηβείας (ιδίως το αίσθημα απόρριψης και αδυναμίας που προκαλεί). Τέλος πάντων η Πετρούλα από τη μια, ο Σάκης από την άλλη δεν έχουμε τίποτε ούτε να ζηλέψουμε ούτε να φοβηθούμε ως έθνος σύγχρονο, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και το πνεύμα... (αυτό ας τ΄ αφήσουμε, έχει αναληφθεί στους ουρανούς και αφήνει στο πόδι του τον Μαλέλη, που γνωρίζει και από Πολ Ελιάρ και βάζει την Πετρούλα να απαγγέλλει στίχους του για να κάνει τα μούτρα των ξενέρωτων κιμά).


Ο θρίαμβος της τιποτολογίας

Γι΄ αυτό και απελευθερωμένοι θαυμάσαμε τον Σάκη-τουλαού να ερμηνεύει τα τρία διαγωνιζόμενα τραγούδια- εμάς σαν ένα μάς φάνηκαν, αλλά πού να το πούμε. Θαυμάσαμε και τους ειδικούς γιουροβιζιονιστές ρεπόρτερ να προσπαθούν να βγάλουν και από τη μύγα ξίγκι για να παραγεμίσουν αφιερώματα του τύπου «το παρασκήνιο της συνέντευξης του Σάκη» και να προβάλουν ακόμη και τα off air πλάνα, εκείνα που τραβάει η κάμερα όσο περιμένουν καλωδιωμένοι δημοσιογράφος και καλεσμένος και λένε βλακείες για να περάσει η ώρα μέχρι να «βγουν στον αέρα». Ο θρίαμβος της τιποτολογίας πασπαλισμένος με γυαλιστερή γιουροβιζιονόσκονη. Ένα δίμηνο θα το φάμε μπουρδολογώντας και μετά μπορούμε να κατέβουμε και στις κάλπες να ψηφίσουμε, χαλαροί και διασκεδασμένοι.

No comments:

Post a Comment