2 Jul 2008

«Αίγλη» από Χόλιγουντ

Με καλοκαιρινή διάθεση και όρεξη για ντίσκο φιγούρες στα ελληνικά νησιά πραγματοποιήθηκε χθες η πρεμιέρα της ταινίας «Mamma mia». Πολλοί ήταν εκείνοι που απόλαυσαν από πρώτο χέρι τα τραγούδια των Abba, αλλά και τις ερμηνείες των σταρ στον κινηματογράφο «Αίγλη» του Ζαππείου. Ανάμεσά τους ο υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Βουλγαράκης με τη σύζυγό του, η υπ. Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η κυρία Μαριάννα Λάτση με το γιο της Πάρι, ο Σάκης Ρουβάς με την εγκυμονούσα Κάτια Ζυγούλη, ο Αλέξης Γεωργούλης, η Λήδα Ματσάγκου κ.ά. Στην «Αίγλη» βρέθηκε και η σύζυγος του Τομ Χανκς, η ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον, ως παραγωγός της ταινίας.

«Οταν είδα το θεατρικό έργο σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να γίνει μια σπουδαία ταινία και μια ακόμα καλή ευκαιρία, μετά το “Γάμο αλά ελληνικά”, να δείξουμε τις ομορφιές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Εχω έρθει εδώ με τη μητέρα μου και όλη την οικογένειά μου. Η κληρονομιά μου είναι όλη από την Ελλάδα», τόνισε η Ρίτα Γουίλσον.

Η υπ. Απασχόλησης κυρία Πετραλιά δήλωσε ευτυχής που είχε δεχθεί την πρόταση να γυριστεί η ταινία στα ελληνικά νησιά κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Τουρισμού, ενώ παράλληλα επεσήμανε τη χαρά της που η ταινία προβάλλει τη Σκόπελο, το νησί της μητέρας της, στο οποίο έχει περάσει τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής της. Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ταινία προβάλλει την Ελλάδα και το φυσικό της πλούτο σε όλο τον κόσμο.
Κυκλάδες στο Λονδίνο!
Η Ελλάδα «ταξίδεψε» και στο Λονδίνο μέσα την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας. Τη Δευτέρα το βράδυ στήθηκε ένα άκρως ελληνικό σκηνικό στη βρετανική πρωτεύουσα. Μία εκκλησία, ένα γαλάζιο χαλί, λεμονιές και βουκαμβίλιες στόλιζαν τον κινηματογράφο. Χιλιάδες θαυμαστές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στη Λέστερ Σκουέαρ κρατώντας ελληνικές σημαίες για να υποδεχθούν τους αγαπημένους τους σταρ. Μετά την παρουσία τους στην Αθήνα, οι πρωταγωνιστές του διάσημου μιούζικαλ ήταν όλοι εκεί! Η Μέριλ Στριπ, ο Πιρς Μπρόσναν, ο Κόλιν Φερθ, ο Στέλαν Σκαρσγάρντ, οι παραγωγοί Τομ Χανκς και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, καθώς και τα 3 από τα 4 μέλη των Abba.




Ελεύθερος Τύπος

No comments:

Post a Comment