11 Jan 2007

«Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να έχει κάποιος είναι η αγάπη των γύρω του»

Το πάρτι που πήγαμε και η συνέντευξη που μας έδωσε το πιο λαμπρό αστέρι της ελληνικής showbiz.

Λιγοι φίλοι και συνεργάτες τραγούδησαν το «Happy Birthday» στον Σάκη Ρουβά, που φέτος γιόρτασε τα γενέθλιά του στο club «Ozel».Το πιο λαμπερό αστέρι της ελληνικής show biz έφθασε στο κλαμπ μετά τις 11 τη νύχτα, συνοδευόμενος από την πανέμορφη σύντροφό του, Κάτια Ζυγούλη, που φορούσε μίνι black dress. Αμέσως άρχισε να υποδέχεται τους λίγους εκλεκτούς φίλους του αλλά και τους συνεργάτες του από την πολυσυζητημένη ταινία «Alter ego», στην οποία και πρωταγωνιστεί. Η διάθεση όλων ήταν χαρούμενη και ο ίδιος έδειχνε να απολαμβάνει τη βραδιά.

Μόλις ο τραγουδιστής έσβησε τα κεράκια της τούρτας-καρδιά υπό τους ήχους του νέου του τραγουδιού, «Όλα γύρω σου γυρίζουν», πήρε ένα μεγάλο δίσκο με σφηνάκια και, ως καλός οικοδεσπότης, πέρασε από όλα τα τραπέζια και κέρασε τους πάντες, έτσι ώστε να δεχτεί ξανά τα φιλιά και τις θερμές ευχές για «Χρόνια Πολλά» -και όχι μόνον- των καλεσμένων του. Τον ανερχόμενο νέο ηθοποιό τίμησαν με την παρουσία τους όλοι όσοι προσκλήθηκαν. Ανάμεσά τους η Αγάπη Βαρδινογιάννη, που είναι φίλη με τον Σάκη Ρουβά εδώ και πολλά χρόνια, η Ελένη Κούρκουλα, ο Πέτρος Μπούτος του Mega και φυσικά, όλοι οι συνεργάτες του από την ταινία. Πρώτη και καλύτερη κατέφθασε η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η συμπρωταγωνίστριά του, και είχε κουβεντούλα για αρκετή ώρα με την Κάτια Ζυγούλη. Η βραδιά εξελίχθηκε με πολύ κέφι, η ατμόσφαιρα είχε ακόμα τη μαγεία των εορτών και ο Σάκης και η Κάτια γελούσαν και έμοιαζαν πιο αγαπημένοι από ποτέ. Τα γενέθλιά του τα πέρασε όπως ακριβώς ήθελε ο Σάκης Ρουβάς: με λίγους φίλους, σε ζεστή ατμόσφαιρα και με πολλή αγάπη!

Το Hello! στα γυρίσματα του «Alter Ego». Την ημέρα των γενεθλίων του, ο αποφασιστικός Αιγόκερως μας μίλησε για τις μεγάλες αγάπες του και την αλλαγή πλεύσης στην επαγγελματική του ζωή.

Οκτώ το πρωί, σε μια εξοχική ταβέρνα, στη Χασιά, ένα πολυμελές κινηματογραφικό συνεργείο εργάζεται πυρετωδώς. Η φιγούρα ενός αεικίνητου γοητευτικού άνδρα ξεχωρίζει. Είναι η περασμένη Παρασκευή 5 Ιανουαρίου. Ο Σάκης Ρουβάς έχει γενέθλια, και τα γυρίσματα της ταινίας «Alter ego» πλησιάζουν στο τέλος τους. Βρεθήκαμε εκεί και ζήσαμε από κοντά τις προσπάθειες όλων των συντελεστών.

Χρόνια Πολλά! Ποιο θα ήταν το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά σας;
Με βρίσκετε απροετοίμαστο. Έχουμε όλη αυτή την ένταση από τα γυρίσματα των τελευταίων ημερών που παραλίγο να το ξεχάσω. Δεν το έχω σκεφτεί καν. Πάντως, νομίζω ότι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να έχει κάποιος είναι η αγάπη των γύρω του. Αυτό είναι ένα αληθινά σπουδαίο δώρο. Να αισθάνεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που τον αγαπούν.

Είναι περίεργο αυτό που λέτε. Από το πρωί οι συνεργάτες σας στην ταινία μάς λένε το ίδιο πράγμα: πόσο καταπληκτικός είστε. Και το λένε με απόλυτη ειλικρίνεια και αγάπη. Τελικά είστε τόσο καλός και τέλειος;
Κανείς δεν είναι τέλειος. Το μόνο τέλειο είναι αυτό που ζούμε στα γυρίσματα του «Alter ego». Όλοι οι συνάδελφοι είναι εξαιρετικά παιδιά. Περνάμε τόσο καλά που δεν το φανταζόμουν ότι μπορεί να είναι τόσο τέλεια τα γυρίσματα μιας ταινίας. Όχι ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες, αλλά τελικά αυτές είναι που μας ενώνουν ακόμη περισσότερο.

Πώς αποφασίσατε να κάνετε τέτοια αλλαγή στην καριέρα σας περνώντας από τη μουσική στον κινηματογράφο;
Τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκομαι μεταξύ Αθήνας και Λος Άντζελες και κάνω μαθήματα υποκριτικής. Η ηθοποιία πάντα με ενδιέφερε. Άλλωστε, μεγάλωσα στην Κέρκυρα με δύο γονείς που ζούσαν μέσα στο θέατρο και συνεχίζουν να ασχολούνται ερασιτεχνικά με αυτό. Μια ζωή τούς έβλεπα που διάβαζαν συνέχεια θεατρικά έργα και σενάρια, έκαναν πρόβες και κάπως έτσι κόλλησα κι εγώ το «μικρόβιο». Όταν, λοιπόν, πέρσι, μού έγινε η πρόταση από τη Village, έκρινα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμαστώ στο σινεμά. Ήξερα από μικρός ότι αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα.

Αυτή η θεατρικότητα φαίνεται και στα βιντεοκλίπ σας. Έχετε μια σκηνική παρουσία που ξεφεύγει από τα στερεότυπα των υπόλοιπων τραγουδιστών.
Όταν ξεκίνησα να κάνω καριέρα τραγουδιστή, επειδή είχα πάντα μέσα μου το «μικρόβιο» του ηθοποιού που λέγαμε, ήθελα να πάρω μια μικρή γεύση από κινηματογραφική δουλειά.

Πώς σας φάνηκε; Είχατε δυσκολίες στα γυρίσματα;
Όχι ιδιαίτερα. Άλλωστε, ένιωθα έτοιμος για αυτό το βήμα εδώ και καιρό. Προτάσεις για να παίξω σε ταινία είχα από παλιά, αλλά δεν ήμουν έτοιμος. Η αλλαγή στη ζωή μου έγινε τότε που αποφάσισα να μάθω την ηθοποιία στο Λος Άντζελες. Έχω έναν καταπληκτικό δάσκαλο και στη σχολή του πήρα τα βασικά σημαντικά μαθήματα.

Πώς σας φάνηκε η εμπειρία;
Μαγεία! Είναι δύσκολο να το περιγράψω με λόγια. Θέλω τόσο πολύ να πάει καλά η ταινία και να αρέσει στον κόσμο για να μπορέσω να κάνω και άλλη ταινία.

Πείτε μας για το χαρακτήρα που υποδύεστε στην ταινία.
Παίζω έναν τραγουδιστή στο φιλμ, έναν ποπ σταρ και ψυχή του συγκροτήματος «Alter ego», που ερωτεύεται μια απλή κοπέλα. Ο Στέφανος -έτσι με λένε στο φιλμ- έχει ενδιαφέρον, αφού για πρώτη φορά στη ζωή του έρχεται σε σύγκρουση με όλα.

Έχετε αγαπημένους ηθοποιούς;
Φυσικά! Ο Τζόνι Ντεπ, ο Έντουαρντ Νόρτον, ο Μάρλον Μπράντο.

Η καθημερινότητά σας πώς είναι; Για παράδειγμα, πώς χαλαρώνετε;
Όπως όλοι οι άνθρωποι. Κάνω ένα ζεστό μπάνιο, ξαπλώνω, βλέπω μια ταινία.

Σας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν μπορείτε να έχετε προσωπική ζωή και σας αναγνωρίζουν όπου και αν πάτε;
Όχι, έχω συνηθίσει τόσα χρόνια.

Τι σημαίνει για σας αυτή η ταινία;
Είναι μια πρόκληση. Έχω αγωνία για το πώς θα δείχνω στην οθόνη και αν θα είμαι καλός στο ρόλο μου. Μακάρι να πάει καλά. Πάντως, όσα έζησα ήταν απόλαυση.

Άρα θα ήταν καλό δώρο για τη γιορτή σας η ενδεχόμενη επιτυχία της ταινίας, έτσι δεν είναι;
Ναι, αυτό θα ήταν καλό δώρο.

Ε, τότε σας το ευχόμαστε.
Ευχαριστώ πολύ.

No comments:

Post a Comment