23 Dec 2006

Ο καλύτερός του δίσκος ...

Tον πιο ώριμο και ίσως τον καλύτερο δίσκο της καριέρας του κυκλοφόρησε φέτος ο Σάκης Ρουβάς! Αφήνοντας πίσω του την εποχή που το κοινό του αποτελούσαν κυρίως "ρουβίτσες" έως 16 χρονών, τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα μετά την διακοπή της συνεργασίας του με τον Ηλία Ψινάκη, έχει εξελιχθεί σε έναν μοντέρνο, ερωτικό τραγουδιστή που απευθύνεται πλέον σε κοινό όλων των ηλικιών! Ήδη από το προηγούμενο άλμπουμ του "Σ' έχω ερωτευτεί" είχαν φανεί τα πρώτα δείγματα ενός πιο "ώριμου" Σάκη. Στο "Υπάρχει αγάπη εδώ" ωστόσο, κάνει ένα βήμα παραπάνω και ακούγοντας το cd συνειδητοποιεί κανείς οτι ο showman Σάκης Ρουβάς που είχαμε δει τόσα χρόνια δεν ήταν παρά μόνο η μια πλευρά ενός πολύ ταλαντούχου καλλιτέχνη! Απόδειξη της εξέλιξης αυτής, αποτελεί άλλωστε και η συνεργασία του, με δημιουργούς του επιπέδου των Νίκου Αντύπα, Λάκη Παπαδόπουλου και Γιάννη Πάριου οι οποίοι υπογράφουν την πλειοψηφία των νέων του τραγουδιών.

Κατά την προσωπική μου άποψη, η αλλαγή αυτή της πορείας του Σάκη Ρουβά έγινε την κατάλληλη χρονική στιγμή, στο σημείο ακριβώς που βρισκόταν στη κορυφή και είχε αναγνωριστεί από όλους ως super star performer μετά τη συμμετοχή του στη Eurovision. Από εκεί και πέρα, και ο ίδιος συνειδητοποίησε έγκαιρα ότι πρέπει να δοκιμαστεί και σε άλλα πράγματα και να κάνει διαφορετικές επιλογές. Το αποτέλεσμα, τον δικαίωσε για άλλη μια φορά στην καριέρα του! Ακούστε στο νέο του άλμπουμ τον "Ήρωα", το "Δεν πειράζει" και το "Έργο" και θα διαπιστώσετε πόσο του ταιριάζει το νέο προφίλ!

22 Dec 2006

Στην Αράχοβα ο Σάκης

Τα γυρίσματα του «Alter Ego» είναι εξαντλητικά, ενώ τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις εξακολουθούν να «κυνηγούν» την ταινία με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά. Μετά την αντικατάσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Κοργιανίτη με τον έναν από τους σεναριογράφους της ταινίας, τον Νίκο Δημητρόπουλο, τα πράγματα φαίνεται επιτέλους να παίρνουν το δρόμο τους, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, το άγχος του Σάκη για το νέο αυτό εγχείρημα είναι μεγάλο. Έτσι, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο ολιγοήμερο διάλειμμα των γυρισμάτων λόγω γιορτών θα ξεκουραστεί μαζί με την αγαπημένη του Κάτια Ζυγούλη στο νεοαποκτηθέν σπίτι τους στην Αράχοβα. Εκεί θα γεμίσει τις μπαταρίες του, καθώς στη συνέχεια εκτός από τα γυρίσματα που ολοκληρώνονται την άνοιξη θα κάνει κι ένα ταξίδι-αστραπή στο Χόλιγουντ με κορίτσια από το φαν κλαμπ του, τα οποία θα κερδίσουν σε εορταστικό διαγωνισμό κινητής τηλεφωνίας που είναι χορηγός του. Όσο για τον πολυσυζητημένο επικείμενο γάμο του με την Κάτια Ζυγούλη, όπως λένε άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο, αργεί πολύ ακόμα.

17 Dec 2006

'Υπαρχει αγάπη εδώ απο το Music Corner

Πριν από 1,5 χρόνο ο Σάκης Ρουβάς γύρισε σελίδα στη καριέρα του στρεφόμενος σε ποιοτικότερα κομμάτια και αρκετές μπαλάντες. Κυκλοφόρησε το album "σ' έχω ερωτευθεί" στο οποίο η δημιουργική συμμετοχή των Κορκολή, Λάκη Παπαδόπουλου, Κοργιαλά κ.ά. έδινε σαφέστατα το μήνυμα της αλλαγής. Στη συνέχεια το live album "ballads" έδωσε στον Σάκη ένα καθαρά ερωτικό προφίλ που βέβαια είχε μεγάλη πέραση ειδικά στις ...απανταχού Ρουβίτσες που "έλιωσαν" ακούγοντας τον αγαπημένο τους ερμηνευτή σε ένα σωρό τραγούδια αγάπης.

Το νέο βήμα του Σάκη Ρουβά έχει τίτλο "υπάρχει αγάπη εδώ". Πρόκειται για album που ακολουθεί τη λογική του "σ' έχω ερωτευθεί". Πλειάδα δημιουργών πλαισιώνουν τον καλλιτέχνη και του δίνουν συνολικά 15 νέα τραγούδια. Ακόμα και ο "επιλεκτικός" Νίκος Αντύπας δίνει τραγούδια στον "νέο" Σάκη Ρουβά και τελικά οι εποχές του "θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας" φαίνονται πια - ευτυχώς - πολύ μακρινές.

Το album διαθέτει αρκετά καλό υλικό, κινούμενο πάντα σε pop ρυθμούς και μπαλάντες. Ξεχωρίζω για μια ακόμα φορά τη συμμετοχή του Λάκη Παπαδόπουλου που τελικά έχει δέσει άψογα με τον Ρουβά και του γράφει τραγούδια με ιδιαίτερο ήχο, ανάλαφρα μεν, πολύ όμορφα όμως συνθετικά. Το "δεν πειράζει" έχει ρυθμό που σου "κολλάει" αμέσως και χωρίς αμφιβολία θα κάνει επιτυχία, ενώ και το "ήρθες" είναι αρκετά καλό. Δεν θα έλεγα όμως το ίδιο για το "γιατί σε θέλω" που είναι τραγούδι που θα ταίριαζε πολύ στο ύφος του ίδιου του Λάκη Παπαδόπουλου, δεν μου πάει όμως καθόλου στον Ρουβά και ειδικά σε αυτή τη δουλειά. Ο ίδιος ο Λάκης έχει την ικανότητα να δώσει πολύ περισσότερο ερμηνευτικό ενδιαφέρον στο κομμάτι με τον ιδιαίτερο τρόπο που λέει τα τραγούδια του!

Το δίδυμο Νίκου Αντύπα - Ελεάννας Βραχάλη έχει δώσει τέσσερα τραγούδια στον Ρουβά. Ο "ήρωας" είναι πολύ καλή σύνθεση που μάλιστα δίνει την ευκαιρία στον τραγουδιστή να ...ραπάρει ελαφρώς, όμως ο στίχος του μου φάνηκε αδιάφορος. Η ρομαντική - ταξιδιάρικη μουσική χάνει από τον στίχο που το resume του είναι η γνωστή ρήση ..."πρώτος στο χωριό - τελευταίος στη πόλη"! (από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα θα έλεγα εγώ!!!). Το "ψάξε με" έχει πιο δυναμικό προφίλ και καλή μουσική που όμως ίσως κάποιοι τη βρουν λίγο μονότονη. Το "μοίρα μου" είναι όμορφο τραγούδι με ρομαντικό χαρακτήρα αλλά λίγο "παλιομοδίτικο" και δεν δείχνει ικανό να κάνει τη διαφορά. Μου θύμισε μάλιστα έντονα γνωστό τραγούδι περασμένης δεκαετίας! Το τέταρτο τραγούδι των Αντύπα - Βραχάλη είναι το "έργο" με το οποίο κλείνει το cd. Ένα κομμάτι αποκλειστικά για ...ερωτευμένους, με όμορφο στίχο και ενορχήστρωση βασισμένη σε πιάνο που παίζει ο ίδιος ο Νίκος Αντύπας.

Οι Πήγασος συνεργάστηκαν πάλι με τον Σάκη και του έδωσαν ένα από τα καλύτερα τραγούδια του cd, το "εγώ τραβάω ζόρι"! Σίγουρα πάντως το καλύτερο κομμάτι που έδωσαν οι ίδιοι μέχρι σήμερα στον Ρουβά! Πρόκειται για μια ακόμα μπαλάντα, πλούσια όμως ηχητικά με βιόλα, τσέλο και βιολιά να "σιγοντάρουν" άψογα τη φωνή του τραγουδιστή και να δημιουργούν όμορφη διάθεση στον ακροατή.

Πολύ καλό τραγούδι είναι το "πόσο πονάει αυτό που αποφεύγω" σε μουσική και στίχους Κώστα Θεοχάρη. Άνετα θα μπορούσε να είναι το πρώτο single του cd. Ακόμα και ο τίτλος του "πονάει αυτό που αποφεύγω", έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το "υπάρχει αγάπη εδώ".

Το τραγούδι των Soumka - Βίκυς Γεροθόδωρου "μ' ένα αντίο" είναι πάλι το καλύτερο στην κατηγορία των γρήγορων ρυθμικών κομματιών. Άλλο ένα τραγούδι που βλέπω να ξεχωρίζει γρήγορα από το album...

Έκπληξη προκαλεί η συμμετοχή του Γιάννη Πάριου (στίχοι) και του γιου του Χάρη Βαρθακούρη (μουσική) που έγραψαν στον Ρουβά τον "μικρό Τιτανικό", ένα ακόμα ερωτικό τραγούδι που οι ηλεκτρικές κιθάρες του δίνουν έναν πιο ροκ αέρα. Πολύ καλό και αυτό το κομμάτι.

Από το "18" (υπάρχει αγάπη εδώ) των Χριστόδουλου Σιγανού και Valentino προέκυψε ο τίτλος του cd. Το τραγούδι αυτό προσωπικά δεν μου έκανε "κλικ" και το πέρασα μάλλον αδιάφορα. Το ίδιο αδιάφορα πέρασα και το "όλα γύρω σου γυρίζουν" των Δημήτρη Κοντόπουλου - Βίκυς Γεροθόδωρου. Περίμενα κάτι πολύ καλύτερο από τον Δημήτρη Κοντόπουλο πέρα από ένα σχετικά καλό ρεφρέν. Το "έλα εδώ" των Θοδωρή Λαχανά και Θάνου Παπανικολάου δεν είναι άσχημο, θα έλεγα πως μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει μελλοντικά δυνατό airplay. Άκόμα μία ρυθμική μπαλάντα το "φίλα με κι άλλο" των Στέφανου Δανιηλίδη και Γιώργου Σταμάτη που απλώς το ακούς ευχάριστα.

Γενικά πρόκειται για καλό pop cd που αναβαθμίζει θετικά το υλικό του Σάκη Ρουβά και το οποίο θα δώσει αρκετές επιτυχίες στους επόμενους μήνες. Δεν είναι μόνο για ...Ρουβίτσες, μπορούν να το αγαπήσουν και οι υπόλοιποι! Ένα ακόμα βήμα προς τα μπρος για τον τραγουδιστή που πλέον φαίνεται πως κάνει τις σωστές επιλογές... Καιρός ήταν!

Highlights
... Δεν υπάρχει κάτι που θα χαρακτήριζα ως highlight και ιδιαίτερη στιγμή για το album. Εκτός ίσως από το "light rap" του Σάκη Ρουβά στον "ήρωα"! Κατά τ' άλλα υπάρχουν αρκετά καλά τραγούδια ...

Ενθετο CD
Το κοκκινόμαυρο ένθετο (ελέω σπόνσορα!) έχει καλής ποιότητας γιαλιστερά φύλλα και διαθέτει τους στίχους των τραγουδιών και φυσικά φωτογραφίες του Ρουβά. Εννοείται πως δεν λείπει και το ...διαφημιστικό για ringtones! Το εξώφυλλο πάσχει από έλλειψη πρωτοτυπίας...

16 Dec 2006

Σάκης Ρουβάς: Υπάρχει αγάπη εδώ

Ένας δίσκος λίγες λέξεις
Όταν ο Σάκης είναι αδυνατισμένος, φοράει μαύρο παλτό με ζώνη πάνω από κομψό μαύρο κοστούμι, έχει γένια τριών ημερών και μοιάζει σα να έχει μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι τι να γράψω η «κριτικιά»? Με τα «τραγούδια» και τα beats θα ασχολούμεθα τώρα, βρε κορίτσια;
Πλήρες χάσιμο χρόνου. Προτιμώ να κάθομαι να κοιτάω τις φωτογραφίες που ο Σάκης χορεύει και δείχνει κοιλιακούς, γλουτιαίους και (μοιραίους) μηριαίους.
Τι λέω και πού βρίκσομαι;

Ποια κομμάτια πρόσεξες;
Πρόσεξα εκείνο που λέει:
«Δες με, ψάξε, βρες με
Κι αν σωπαίνω είμαι δικός σου εγώ
Μα δεν μπαίνω, δε ζω στη λογική σου
Μα ζω εδώ, μαζί, ζεις και ζω»
[Μα..? Σκασμός. Μα και ξε-μα αμέσως]

Στιχάκια που τραβάνε ζόρια (& που και που και τα μαλλιά τους)
«Αν ήμουνα ποτάμι
Θα ‘χα προορισμό
Κατεύθυνση θα είχα
Θα ‘ξερα που πηγαίνω
Θα ‘ξερα γιατί ζω
Μα εγώ τραβάω ζόρι
Που πια δεν είσαι εδώ
Εσύ ήσουν ο σκοπός μου
Ο προσδιορισμός μου (ο προσδιορισμός του που τον προσδιορίζει, λέει?!;)
Ο λόγος για να ζω
Αν ήμουν έργο τέχνης
Στον τοίχο ενός σπιτιού
Θα ‘ξερα πως υπάρχω
Εντύπωση να κάνω
Σε φίλους και γνωστούς»
[Το αγόρι τραβάει ζόρι, ακούς; Κι εσύ πού βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή, ανόητη;]

Δυο τρία πράγματα που ξέρω...
Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: www.emimusic.gr

CD το οποίο...
είναι του Σάκη (όπως λέω κάθε φορά που κυκλοφορεί cd ο Σάκης). Κι αυτό είναι γεγονός με το οποίο δεν μπορείς να «παίζεις».

Λες να το αγοράσω;
Θα σου πω μόνο ότι μέσα στο ένθετο βγάζει και το παλτό και το σακάκι. Και σιγά μη σου πω με τι μένει.

Γεωργία Λαιμού.
Σχόλια και «ενστάσεις» δέχομαι καθημερινώς (και αργά τα βράδια) στο mail...: gplemos@e-go.gr


ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ/tracks:
1. Ο ήρωας
2. Δεν πειράζει
3. Εγώ τραβάω ζόρι
4. Ψέξε με
5. Πόσο πονάει αυτό που αποφεύγω
6. Μ’ ένα αντίο
7. Μικρός Τιτανικός (Σε λατρεύω)
8. 18 (Υπάρχει αγάπη εδώ)
9. Μοίρα μου
10. Όλα γύρω σου γυρίζουν
11. Έλα εδώ
12. Ήρθες
13. Φίλα με κι άλλο
14. Γιατί σε θέλω
15. Το έργο

ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ:
Σάκης, Σάκης, Σάκης
ΣΥΝΘΕΤΕΣ/ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ:
Λάκης Παπαδόπουλος, Κώστας Θεοχάρης, Χριστόδουλος Σιγανός, Πήγασος
ΣΥΝΘΕΤΕΣ:
Νίκος Αντύπας, Soumka, Δημήτρης Κοντόπουλος, Θοδωρής Λαχανάς, Στέφανος Δανιηλίδης, Χάρης βαρθακούρης
ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ:
Ελεάννα Βραχάλη, Βίκυ Γεροθεοδώρου, Γιάννης Πάριος, Valentino, Θάνος Παπανικολάου, Γιώργος Σταμάτης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
Νεκτάριος Κόκκινος

8 Dec 2006

«Υπάρχει αγάπη εδώ»... κυκλοφόρησε!

Ο Σάκης Ρουβάς πιο ώριμος από ποτέ, παρουσιάζει το καλύτερο άλμπουμ της καριέρας του. 15 τραγούδια που μας δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι πράγματι, «Υπάρχει αγάπη εδώ»!

Τα 2 πρώτα singles του άλμπουμ, το «Εγώ Τραβάω Ζόρι», μια μπαλάντα των Πήγασος και το «18 (Υπάρχει αγάπη εδώ)», ένα upbeat τραγούδι των Χριστόδουλου Σιγανού και Valentino έχουν ήδη γίνει ραδιοφωνικές επιτυχίες, αγγίζοντας ακόμη και την πρώτη θέση στο μουσικό κοντρόλ από την πρώτη μέρα μετάδοσης!

Στο «Υπάρχει αγάπη εδώ» μια πληθώρα σημαντικών Ελλήνων δημιουργών συνεργάστηκαν με τον Σάκη Ρουβά. Για πρώτη φορά συνεργάστηκε με τον Νίκο Αντύπα και την Ελεάννα Βραχάλη, οι οποίοι έγραψαν 4 από τα τραγούδια του δίσκου. «Ο Ήρωας», ένα τραγούδι με hip hop επιρροές, το «Ψάξε με», το «Μοίρα μου», και «Το Έργο».

Ο Χάρης Βαρθακούρης με τον Γιάννη Πάριο έγραψαν για τον Σάκη Ρουβά το «Μικρός τιτανικός (Σε Λατρεύω)». Πρόκειται για μια μπαλάντα, που ο Σάκης Ρουβάς ερμηνεύει με εκπληκτικό τρόπο, ξεδιπλώνοντας όλες τις φωνητικές του ικανότητες. Ο Λάκης Παπαδόπουλος έχοντας χαρίσει πολλές μεγάλες επιτυχίες στον Σάκη Ρουβά στο παρελθόν, δεν θα μπορούσε να λείπει και από αυτόν τον δίσκο.

Με το «Δεν Πειράζει», το «Ήρθες» και το «Γιατί σε Θέλω», ο Λάκης Παπαδόπουλος δίνει το δικό του στίγμα στο νέο άλμπουμ. Ο Κώστας Θεοχάρης έγραψε για τον Σάκη Ρουβά το «Πόσο πονάει αυτό που αποφεύγω», ο Soumka με την Βίκυ Γεροθόδωρου το «Μ’ ένα αντίο», ενώ ο Δημήτρης Κοντόπουλος στη μουσική και η Βίκυ Γεροθόδωρου και πάλι στους στίχους έγραψαν το «Όλα γύρω σου γυρίζουν».

Ο Θοδωρής Λαχανάς με τον Θάνο Παπανικολάου έγραψαν το «Έλα εδώ» και ο Στέφανος Δανιηλήδης με τον Γιώργο Σταμάτη το «Φίλα με κι άλλο».

7 Dec 2006

Δελτίο τύπου για το "Υπαρχει αγάπη εδώ"

"Υπάρχει αγάπη εδώ" το ολοκαίνουριο άλμπουμ του Σάκη Ρουβά, που κυκλοφορεί από την Minos EMI. Ο Σάκης Ρουβάς πιο ώριμος από ποτέ, παρουσιάζει σήμερα το καλύτερο άλμπουμ της καριέρας του. 15 τραγούδια που μας δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι πράγματι, "Υπάρχει αγάπη εδώ"!

Τα 2 πρώτα singles του άλμπουμ, το "Εγώ Τραβάω Ζόρι", μια μπαλάντα των Πήγασος και το "18 (Υπάρχει αγάπη εδώ)", ένα upbeat τραγούδι των Χριστόδουλου Σιγανού και Valentino έχουν ήδη γίνει ραδιοφωνικές επιτυχίες, αγγίζοντας ακόμη και την πρώτη θέση στο μουσικό κοντρόλ από την πρώτη μέρα μετάδοσης!

Στο "Υπάρχει αγάπη εδώ" μια πληθώρα σημαντικών Ελλήνων δημιουργών συνεργάστηκαν με τον Σάκη Ρουβά. Για πρώτη φορά συνεργάστηκε με τον Νίκο Αντύπα και την Ελεάννα Βραχάλη, οι οποίοι έγραψαν 4 από τα τραγούδια του δίσκου. "Ο Ήρωας", ένα τραγούδι με hip hop επιρροές, το "Ψάξε με", το "Μοίρα μου" και "Το Έργο".

Ο Χάρης Βαρθακούρης με τον Γιάννη Πάριο έγραψαν για τον Σάκη Ρουβά το "Μικρός τιτανικός (Σε Λατρεύω)". Πρόκειται για μια μπαλάντα, που ο Σάκης Ρουβάς ερμηνεύει με εκπληκτικό τρόπο, ξεδιπλώνοντας όλες τις φωνητικές του ικανότητες.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος έχοντας χαρίσει πολλές μεγάλες επιτυχίες στον Σάκη Ρουβά στο παρελθόν, δεν θα μπορούσε να λείπει και από αυτόν τον δίσκο. Με το "Δεν Πειράζει", το "Ήρθες" και το "Γιατί σε Θέλω", ο Λάκης Παπαδόπουλος δίνει το δικό του στίγμα στο νέο άλμπουμ.

Ο Κώστας Θεοχάρης έγραψε για τον Σάκη Ρουβά το "Πόσο πονάει αυτό που αποφεύγω", ο Soumka με την Βίκυ Γεροθόδωρου το "Μ' ένα αντίο", ενώ ο Δημήτρης Κοντόπουλος στη μουσική και η Βίκυ Γεροθόδωρου και πάλι στους στίχους έγραψαν το "Όλα γύρω σου γυρίζουν". Ο Θοδωρής Λαχανάς με τον Θάνο Παπανικολάου έγραψαν το "Έλα εδώ" και ο Στέφανος Δανιηλήδης με τον Γιώργο Σταμάτη το "Φίλα με κι άλλο".

1 Dec 2006

His Alter Ego ~ Vima Dec 06






The man who dares to show his other self

(MY) LIFE AS AN OCEAN
"I feel like floating on an ocean after several years of involvement in the show business. I use this parallel because the element of water has always been closely related to my life. I like it, I feel charmed by this ocean, even at its wild moments, when it gets dangerous. I will play my games, make my dives and do my tricks, but I will also fight with it and manage to win. At my roughest times I bring the sea into my mind and I feel calmed down, escaping, traveling far away... I have felt like this since childhood, at my homeland, Corfu. You know, deep into the sea there are lots of strange and impossibly beautiful things. Like plankton, that when lit by a full moon creates some amazing images. When I saw that scenery I thought I would go crazy, it was impossible to believe that such beauty can exist! Life is a beautiful - often captivating - but also a dangerous game. It's full of unexpected events, joy, laughter, sorrows and tears. And I want to live each moment intensely and passionately".


OF PASSION AND DESIRE
"I am a man of passion and desire. I think that passion has always been the ingredient greatly contributing to my personal development. On the other hand desire provides motivation to get better at what you do. Many people believe that I am almost always cool, but that's not exactly the way things are. I get angry and raise the tone of my voice many times, I just always try not to cross the lines and offend friends or associates. I usually get angry over my own mistakes, not other people's. I believe anger is something you should keep under control because it might lead you in unwanted situations. However I want to point out that I feel exceptionally blessed! There's so much love from the people around me. It moves me deeply. It also makes me feel responsible to them and always try to be dependable. I give the best of myself and people perceive this. It's a two-way relationship: love and respect from both sides."


THE CHILD IN ME
"I think my career is on the right track. I do things I'm fond of, there is response from the people, I try to make better and better choices, but most importantly I enjoy what I do. I have heard various comments, that I should supposedly proceed to changes in my professional life and that I'm on a threshold. But what threshold are we talking about? I don't feel like that at all. If we went out with a microphone and asked the people, each one would say something different. There are different opinions, every one sees things from their own point of view. Alas! If I sat and listened to all that I couldn't go forward. I've never wanted to lose anything from the child hidden in me and above all my right to dream.


NOBODY IS A STAR IN GREECE
"The word "star" now seems so trite. Everybody speaks of stars, star system, star quality. I don't feel like that. We live in a country that does not produce stars to the level of Edward Norton, George Clooney, Johnny Depp, whom I admire greatly - not to mention older legends. Therefore all of us involved in theatre, singing, dancing, are merely trying for the best."


THE UNFULFILABLE
"I will never fulfil my ambitions. They are so big, they have no end. The most important is to improve myself on a daily basis. As a person and as a professional too."


NOT TO "GO CRAZY"
"It's a very delicate matter that requires extremely versatile handling. If you manage to retain your mental balance and your real self away and behind the camera, the publicity lights and the magazine covers, then you will have achieved the most important victory."


AUTHORITY OF THE POLITICIAN
"It's a term we refer to quite often, not always under ideal circumstances. Authority is not a "bad" thing, as long as we use it to help ourselves and those around us, not as a demonstration of power."


A LITTLE... DIGNITY
"This is a self-evident concept, a practically non-existent word in my vocabulary. I don't think about it, I don't use it. I go by my instinct. I take it for granted that certain values like this one and some more, as credibility, consistency, politeness, honesty, should rule our lives."


REJECTION, DISAPPOINTMENT...
"I have certainly felt those. I have felt almost anything, those are my "weapons" in life. You get determined and you struggle to acquire what you desire. I have lived, I have tasted life. I have experienced all sides of this "game" and I don't regret it. I feel full, accomplished."


PRETTY EXPENSIVE THIS FAME
"Money is a means to do things that I enjoy. It makes my life easier in a practical way. Yet I have to say that I work for joy, challenge, my personal pleasure. It is my passion. Fame, success and money are interrelated. But the truth is that for an artist there is no greater delight than the contact with the audience and the acceptance. The power and energy they give you when they come to see and applaud you can't be described."


LUXURY IN CONCLUSION IS...
"A rather misunderstood idea, which together with others are often recycled through the press pages. It's not important if something is expensive or cheap. Luxury however does not mean always wearing expensive clothes, driving luxurious cars, staying at the most luxurious resorts. Luxury may be the small amount of spare time you dedicate to yourself, doing things you really like, things that calm you down and relax you. The moments you can be alone with yourself, away from business, phone-calls and stress. Little joys with friends - this is luxury to me."


THE MEDIA AND I
"A love-and-hate relationship. Through the years I have received all kinds of criticism. I have tasted exaggeration and malice, some "below the belt" hits. I believe that the media, in some cases, manage to patronize."


FROM THE CD...
"It is released tomorrow and it is the best cd in my career, entitled "Yparhi agapi edo". I feel that it is different, within the modern kind of music where I belong, while the songs have been carefully selected, with well-crafted lyrics, and some amazing contributors, like Lakis Papadopoulos, Haris Varthakouris (in collaboration with Giannis Parios), Nikos Antipas, Pigasos, Eleana Vrahali, et al. This album confirms that I want to change, to improve, to evolve."


... TO CELLULOID
"Many have claimed that this would be the natural development of my career. I didn't see it that way. The right time has now come to get involved in cinema. In videoclips you also play a role. Still, nothing happened by chance. For the last two years I've been properly preparing in Los Angeles. I have taken acting lessons with one of the best instructors, who is a member of the committee that decides the Oscar nominations. If I did not feel ready to do this I would not proceed."


THE MOVIE
“My first movie, titled ALTER EGO, produced by Village Road Show, directed by Giorgos Korgiannitis will be released next year. The movie is about the life of Stephanos who is a member of a rock group. I felt enthusiasm and impatience. The cinema has always been enchanting. That’s where all the true stars come from. It still inspires the same awe”.


HIS CINE – IDOLS
“I belong to the generation who grew up with E.T. I watch a lot of movies, from old classical films to the latest releases, especially now. I liked ‘Casino Royale” and Daniel Creg, and I don’t think he has a commonplace face, like some critics say. But I believe that the best movie I watched this year was “THE INFORMANT’ with Leonardo Di Caprio, Jack Nickolson and Mat Deimon.


LIVE THE … FAILURE
“I’m not afraid of anything. I’m a man who always took his chances and assumed his responsibilities. I’m not afraid of failure because of this new step in my career. I trust myself, the script and the directors. Even if the result is not what I imagined or desired I still had fun. I will have the experience.


ALIEN POLITICIANS
“Politicians and politicks have no effect on people any more, because they are fed up with them. They only give false promises. They say words that have no meaning and impact on the common people. They act as if they live on a different planet and deal everyday problems on a theoretical bases”.


KARAMANLIS VS PAPANDREOU
“I don’t care who rules or who is going to rule in the future. I want the people who are in charge to have a heart and show true love and interest for the country and it’s people. Lots of people think, wrongly that showbiz personas don’t follow everyday news. I read newspapers and stay informed. In the end I always have a bitter taste on my mouth. For example I am touched by the fact that lots of people are looking for a job and can’t have one. It’s not something irrational; it’s a right of all people who live in a country governed by law.


PERSONAL LIFE
“I don’t like to talk about my personal. But I wish to say that I am happy. Isn’t obvious?”


GROOM AND FATHER
“I’m not thinking about it at the moment”.


SEX
“It might not be the most important thing but it certainly is a major factor in a relationship. There is no recipe for success I’m afraid. It’s a matter of chemistry between two people”


KATIA ZIGOULI
“All is all right! Like I said … I’m happy!”


THE PERFECT COUPLE
What would happen if instead of Katia you fell for an anonymous girl? Do you think the media would bother?

“How should I know?” (he laughs).


VIMA, 01/12/2006