6 Oct 2006

Κινηματογραφικό ντεμπούτο με «Αlter ego» για τον Σάκη Ρουβά

Ο Σάκης Ρουβάς αποφάσισε να αναζητήσει το «Alter ego» του στην πρώτη κινηματογραφική του εμφάνιση σε μια παραγωγή της Village Films, που είχε κάνει την επιτυχία της «Πολίτικης κουζίνας» των 1.750.000 εισιτηρίων. Η παραγωγή σχεδιάζεται - με απόλυτη μυστικότητα - εδώ και ένα χρόνο.

Ο Σάκης Ρουβάς υποδύεται έναν τραγουδιστή-μέλος ελληνικού συγκροτήματος που είναι διάσημος στο εξωτερικό - ώστε να μην υπάρχει «αναφορά» σε δεδομένα της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας. Η επιτυχία, όμως, «έχει πάρει τα μυαλά» του. Όταν ένα μέλος του γκρουπ σκοτώνεται, θα δει απ' την αρχή τη ζωή και την καριέρα του. Θα του δημιουργηθούν, κατά το στόρι, «υπαρξιακά, ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα και ανησυχίες και θα αποφασίσει να αλλάξει στάση ζωής».

Το σενάριο του Ελληνο-βρετανού Νικ Δημητρόπουλου, σεναριογράφου της αγγλικής τηλεοπτικής σειράς «Οι φανταστικές περιπέτειες του κανένα», έχει αρχίσει να γράφεται εδώ και δύο χρόνια... Δεν πρόκειται πάντως για μουσική ταινία, αλλά για ένα δραματικό, κοινωνικό φιλμ που χρησιμοποιεί τη μουσική ως «χαλί». Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποβαθμιστεί η μουσικοχορευτική πλευρά του Σάκη Ρουβά, ο οποίος θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι και «σοβαρός». Και δεν έχουν καταλήξει ποιος θα γράψει το σάουντρακ, αλλά σίγουρο είναι ότι άλλος θα γράψει τη μουσική κι άλλος τα τραγούδια.

Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και πιθανόν οι παραγωγοί και ο Σάκης να... ζηλέψουν τον Θόδωρο Αγγελόπουλο που παλιότερα έκανε γυρίσματα στη συμπρωτεύουσα τις ημέρες του κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (φέτος, 17-27 Νοεμβρίου) και πάντα «έκλεβε την παράσταση»... Σκηνοθέτης θα είναι ο Γιώργος Κοργιανίτης, γνωστός για σκηνοθεσίες στη διαφήμιση. Η διεύθυνση φωτογραφίας θα είναι του Διονύση Κιτσίκη, συνεργάτη του Γιώργου Πανουσόπουλου.
Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ