28 May 2006

Ο Σάκης Ρουβάς παρουσιάζει τα νέα του ερωτικά του τραγούδια

Το CD με τίτλο «Sakis Rouvas live Ballads» κυκλοφορεί σε συλλεκτική κασετίνα, που περιλαμβάνει και ένα DVD. Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας που έδωσε στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου περιλαμβάνει αγαπημένες ελληνικές και ξένες μπαλάντες, καθώς και τρία νέα τραγούδια. Η Vodafone, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το δημοφιλή καλλιτέχνη, δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συνδρομητές του Vodafone live! 3ης γενιάς να ακούν και να βλέπουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη στο Vodafone live! κινητό τους, όπου κι αν βρίσκονται, απολαμβάνοντας αποκλειστικά τα τραγούδια του νέου CD, το τελευταίο του video clip, αλλά και 2 βιντεοσκοπημένα τραγούδια από τη συναυλία της 14ης Φεβρουαρίου.

www.vodafone.com

27 May 2006

Πρόσωπα & προσωπεία με αριθμούς

9η ΗΡΘΕ Η ΕΛΛΑΔΑ στον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον με το τραγούδι Everything της Αννας Βίσση. Οπως είπε κι ο φαρμακόγλωσσος Λαζόπουλος, κάνοντας και σχετική απρεπή χειρονομία, «Ε; Νάτη!»

50.000 ΕΥΡΩ ήταν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αμοιβή που έλαβε για την εξ ημισείας παρουσίαση του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον ο Σάκης Ρουβάς. Η σύντροφός του επί σκηνής, η συμπαθεστάτη Ελληνοαμερικανίδα Μαρία Μενούνος, έλαβε 5 χιλιάδες ευρώ λιγότερα. Το δίδυμο Γιώργου Καπουτζίδη και Ζέτας Μακρυπούλια, έλαβαν «8-10 χιλιάδες ευρώ για την 4μηνη απασχόλησή τους», ενώ, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, η κ. Αννα Βίσση δεν πήρε δεκάρα, «ούτε για την αμφίεσή της», όπως επίσης και ο τέως σύζυγός της που συνέθεσε το Everything, και που τελικά επέτυχε... nothing. Αντε και του χρόνου, να ντυθούμε τέρατα να μας κοστίσει κάτι τις παραπάνω...

22 May 2006

Eθνοπανηγυρτζίδικη τσαντίλα

Kαταμπερδευτήκαμε, περάσαμε τη Γιουροβίζιον για Ολυμπιακούς, υπερβάλαμε σε κιτς στην τελετή, σε σοβαροφάνεια στην ελληνική συμμετοχή και καταλήξαμε πάλι πικραμένοι

Με το χεβιμεταλλάδικο κιτς καλοαναθρεμμένων σχολιαρόπαιδων από την Φιλανδία να βγάζει τη γλώσσα του στο σουσουδογκλάμουρ σινιέ ξενυχτάδικης πίστας της ελληνικής συμμετοχής, το γιουροβιζιονικό μας γλέντι ολοκληρώθηκε υπερβάλλοντας εαυτόν σε πανηγυρτζίδικη απολαυστική κακογουστιά.

Αυτό είναι η Γιουροβίζιον, μουτσούνες, μεταμορφώσεις, καρναβάλια, παιδικό κιτς. Το αναγάγαμε σε εθνική υπόθεση, αλλά εκείνη η υποδοχή της πρωτιάς πέρυσι από τον υπουργό Επικρατείας δεν κατέληξε και στην ανάλογης επισημότητας παράδοσή της στους επόμενους νικητές, όπως η ευγένεια ορίζει.

Με την αμήχανη απονομή στο τέλος και το όνομα του κ. Ρουσσόπουλου να ακούγεται για να ανέβει στη σκηνή χωρίς εκείνος να βρίσκεται πουθενά, αποκάλυψε πως μάλλον το χιούμορ μας δεν έφτασε μέχρι τέλους.

Ο επικοινωνιακός θρίαμβος δεν επετεύχθη, αλλά ο πολιτισμός φαίνεται στην ήττα.

H Ευρώπη - και η χώρα μας άλλωστε - ψήφισε το συγκρότημα των Lordi με τα τερατόμορφα κοστουμάκια που σήκωναν τις ανθοδέσμες της νίκης ψηλά σαν χαρούμενη χορωδία Ουρσουλινών που κέρδισε σε διαγωνισμό θρησκευτικών ύμνων.

Το χαρήκαμε, το χειροκροτήσαμε με το εθνικό πάθος που άρμοζε σε μια διοργάνωση τέτοιου ευρωπαϊκού επιπέδου και κυρίως αξιοποιήσαμε πλήρως την ευκαιρία να επιδείξουμε κι εμείς το άφθαστης αισθητικής ελληνολατρικό κιτς μας με μια πρωτοποριακή παρέμβαση στο τελετουργικό του θεσμού. Προσθέσαμε τελετή έναρξης τηρώντας τη νεο-ολυμπιακή παράδοσή μας μπολιασμένη από την αισθητική φεϊμ-στορικού μπαλετακίου.

Οι πρωτοπορίες άλλωστε σφραγίζουν τον μακραίωνο πολιτισμό του έθνους των Ελλήνων.

Ως εκ τούτου τον ξεδιπλώσαμε στη σκηνή της Γιουροβίζιον με την καλλιτεχνική επιμέλεια των Φωκά Ευαγγελινού και Δημήτρη Παπαδημητρίου.

H αισθητική πρόταση άρχισε από τη βραδιά των προημιτελικών με μια εμπνευσμένη σκηνική αναπαράσταση προθήκης καταστήματος ειδών λαϊκής τέχνης και αγαλματιδίων του Μοναστηρακίου - κρίμα που ήταν αδύνατον να περιβληθεί όλο αυτό με άρωμα σουβλακίου για να έχουμε πιστή απόδοση των τουριστικών απολαύσεων που προσφέρουμε.

Κακόγουστα κοστούμια, πλαστικές περούκες, ο Δίας να τραγουδάει «Volare» κρατώντας ένα χοντρό ματσούκι, Σπαρτιάτες πολεμιστές μπαλέτο και στη συνέχεια, Λύκειο Ελληνίδων με ωραιότατους παραδοσιακούς ήχους και Μαρκόπουλο με ντεκόρ σύμβολα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, όλα ένας πολτός πανηγυρτζίδικου φολκλορικού αλαλούμ. Μπορεί να χάρισαν γέλιο σε κάθε πικραμένο, αλλά έδωσαν και στυφούς τόνους όσον αφορά την εθνική επένδυση σε ένα τέτοιο λούνα παρκ.

H χαριστική βολή ήρθε την τελική βραδιά με σόου, που άρχισε με κάτι σαν γιουροβιζιονική Επίδαυρο και μοναδική ταιριαστή πινελιά τον Καραγκιόζη επί σκηνής, που ξεσήκωσε τα πλήθη, όπως και το συρτάκι που ακολούθησε.

Περάσαμε τη Γιουροβίζιον για Ολυμπιακούς Αγώνες, μπερδευτήκαμε, υπερβάλαμε σε κιτς, αλλά υπερβάλαμε και σε σοβαροφάνεια της ελληνικής συμμετοχής, που αίφνης μέσα στο πανηγύρι με τα κουδούνια τη θέλαμε λιτή, χωρίς μπαλέτα, με την ερμηνεία της Βίσση να κυριαρχεί, αλλά και αυτή χωρίς τραγούδι που να την αντέχει. Το πάθος ξεκάρφωτο με τη Βίσση να χτυπιέται στη σκηνή, φαινόταν σαν παντομίμα. Δεν κατάφερε να αποβάλει και το στυλ της πίστας όταν τραγουδάει στο φαν κλαμπ της, δεν βοήθησε και το Γκοτιέ που ήταν ραμμένο για τέτοια ακριβώς εμφάνιση και ξεφουσκώσαμε στην ένατη θέση.

Το ζεύγος των παρουσιαστών απολύτως γιουροβιζιονικό, ένας συνδυασμός εξαγώγιμης αρρενωπής γοητείας με τον Sakis και ελληνοαμερικανικής εισαγόμενης αισθητικής με τη Μενούνος, αντεπεξήλθε θαυμάσια.

Το ζεύγος των σχολιαστών, Καπουτζίδης - Μακρυπούλια, υπερέβαλε σε σχολιασμούς, φλυάρησε και έχασε στο τέλος χιούμορ και κέφι, καθώς δεν ερχόταν ο θρίαμβος.


Κιτς πλακατζήδες και καλλίγραμμα πόδια
H βραδιά των ημιτελικών είχε περισσότερο γιουροβιζιονικό χρώμα πάντως από εκείνη του τελικού, καθώς είδαμε τα πατροπαράδοτα κοστουμάκια των εθνικών συμμετοχών να διαγωνίζονται με το καθιερωμένο κέφι που παρουσιάζουν οι γιουροβιζιονικές στυλιστικές ακρότητες. H Ουκρανή μπάρμπι, με τη μίνι φουστανέλα και τα μποτίνια, κατάφερε να περάσει στον τελικό. Οι Λιθουανοί που επίσης έκαναν την πλάκα τους με τα αυστηρά κοστούμια, την ντουντούκα και το συνθηματικό «We are the winners» σαν ομάδα αμερικανικού κολεγίου στο γήπεδο, έφτασαν στην έκτη θέση.

Αντιθέτως, η βραδιά του τελικού χαρακτηρίστηκε από εξευγενισμένο κιτς αφού οι περισσότερες συμμετοχές εμφανίστηκαν σαν χιονούλες - ήταν όλοι ντυμένοι στο ασφαλές και μοδάτο άσπρο με πινελιές λαμέ. Χαρακτηρίστηκε επίσης από άφθονο τεχνητό άνεμο να πνέει με τσαχπινιά από κάτω προς τα πάνω για να φουσκώνει τις κόμες και τα μεταξωτά φουρό των κυριών, ώστε να φαίνονται τα καλλίγραμμα πόδια που άφηναν ακάλυπτα ώς ψηλά οι σοφά σχεδιασμένες φουστίτσες. Ήταν η πρώτη γιορτή της Γιουροβίζιον με τόσες αποκαλυπτικές εμφανίσεις κυριών.

Ρεκόρ τηλεθέασης με επιπλέον 40.000 τηλεθεατές
Οκτώ στους δέκα που ήταν μπροστά στις τηλεοράσεις το βράδυ του Σαββάτου έβλεπαν τον τελικό του 51ου διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον. H προχθεσινή μετάδοση της NET έφθασε να έχει μερίδιο 90,2%, από τη μία παρά τέταρτο μέχρι τη μία τη νύχτα. Το διάστημα αυτό ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία ψηφοφορίας. Λίγο μετά τις 23.00, όταν η Άννα Βίσση εμφανίστηκε στη σκηνή, ο δείκτης τηλεθέασης ανέβηκε στο 36,1%, ποσοστό που σε απόλυτα νούμερα ισοδυναμεί με 3,3 εκατ. τηλεθεατές, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η EPT. H μέση τηλεθέαση του προγράμματος που άρχισε στις 22.00 και τελείωσε στη 01.15 ήταν 35% (3.235.364 τηλεθεατές). H περσινή διοργάνωση είχε τηλεθέαση 34,6% (3.198.000 τηλεθεατές).

Στον αέρα και εκτός
* Την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες έβλεπαν τον Σάκη Ρουβά να τραγουδά στον ημιτελικό «Σ' έχω ερωτευτεί» και την Έλενα Παπαρίζου τη βραδιά του τελικού στον ρυθμό του «Mambo», η κρατική NET μετέδιδε διαφημίσεις.

* Αμήχανος μέσα στα λαμέ και λευκά κοστούμια του, ο Σάκης Ρουβάς ήταν ο μόνος που συμβουλευόταν διαρκώς τις κάρτες με τα κείμενα και ζητούσε οδηγίες από το κοντρόλ όταν ήταν «εκτός αέρα».

* H Έλενα Παπαρίζου, κατά το «σενάριο», από το λεγόμενο Green Room θα μετέφερε αντιδράσεις και δηλώσεις. Τελικώς ο ρόλος ανατέθηκε στη Μαρία Μενούνος, αλλά και πάλι μόλις πήγε να βγει στον αέρα έπεσαν διαφημίσεις! Όταν η NET ξανασυνδέθηκε με το ΟΑΚΑ έβγαλε εικόνα από την αρένα. Τελικώς, ρεπορτάζ από τα παρασκήνια δεν μεταδόθηκε ποτέ...


ΤΑ ΝΕΑ

EUROVISION 2006 - ΤΑ HOT POINTS ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ!

Η γιουροβιζιον της Αθηνας περασε...
Ας κανουμε λοιπον εναν συνολικο απολογισμο των πιο βασικων σημειων του τελικου!

- Η εμφανιση του Σακη ως απο μηχανης θεος εντυπωσιασε ολους οσους παρακολουθησαν τον τελικο ειτε απο το σπιτι τους ειτε απο το σταδιο και ολοι οι ξενοι δημοσιογραφοι εντυπωσιαστηκαν και ειπαν πως ηταν η πιο εντυπωσιακη εισοδος παρουσιαστων στην ιστορια του θεσμου!

- Οσον αφορα την υποτιθεμενη κοντρα μεταξυ του Σακη και της Μενουνος πρεπει να πουμε οτι δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα...Και οι δυο ηταν μεταξυ τους μια χαρα ενω στα διαλειμματα που ελεγαν πως τσακωνοντουσαν οσοι ηταν μεσα στο στδιο και ακουγαν το ποσο δυνατα ακουγοντουσαν τα βιντεο θα καταλαβαιναν οτι μιλουσαν δυνατα για να ακουγονται.Πρεπει ωστοσο να πουμε οτι η σταση της Νανας Μουσχουρη δεν ηταν και οτι καλυτερο το οτι της γυρισε την πλατη(επειδη εχει αδυναμια στο Σακη)αλλα δεν φταιει ο Σακης γι αυτο...

- Ενα "μελανο" σημειο της βραδιας ηταν η συνδεση με την Ολλανδια οπου ο ολλανδος εκφωνητης "ριχτηκε" εν ψυχρω στο Σακη στον αερα...Τωρα βεβαια δεν μπορουμε να πουμε καθαρα τι ακριβως ειπωθηκε αλλα νομιζω πως ολοι καταλαβαμε...!

- Στην τελευταια προβα πριν τον τελικο μεσα στο σταδιο βρισκονταν εκτος απο τουριστες και φαν του διαγωνισμου και πολλες.."ρουβιτσες"!Αποτελεσμα ηταν μολις ξεκινησε η ψευτικη ψηφοφορια για να ελεγξουν τις λεπτομερειες στις συνδεσεις και καποιοι ξενοι εφυγαν, αρχισε να ακουγεται συνεχως ενα ατελειωτο "Σακηηηηηη" απο τις κερκιδες κατι που σχολιασαν και σε καποια καναλια.

- Τελος να πουμε πως ο Σακης ηταν ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και αυτο ειναι κατι που πλεον το παραδεχονται ολοι!Εβαλε τα γυαλια σε ολους οσους τον αμφισβητουσαν ως προς το ρολο του παρουσιαστη και ολοι ειπαν πως ηταν πολυ καλυτερος απο την Μαρια Μενουνος και την υπερκαλυπτε!

21 May 2006

Νικητές της Eurovision οι Lordi

Νικητές της 51ης Eurovision αναδείχτηκαν οι Φινλανδοί Lordi, αφήνοντας πίσω τους Ρωσία και Βοσνία Ερζεγοβίνη, ενώ στην ένατη θέση τερμάτισε η Ελλάδα, με την 'Αννα Βίσση.

Ήταν, σίγουρα, ένα καταπληκτικό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό show με ωραία τραγούδια αλλά και πολλά... παρατράγουδα.

Μεγάλοι νικητές της 51ης Eurovision, και, μάλιστα, με μεγάλη ευκολία και με τη νίκη τους να είναι σίγουρη από νωρίς, ήταν οι Lordi, που εκπροσώπησαν την Φινλαδία και της έδωσαν την πρώτη της νίκη. "Ήταν η νίκη της rock μουσικής και όσων έχουν ανοιχτό μυαλό," δήλωσαν τα μέλη της μπάντας στη συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τον τελικό.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ρωσία, με τον Dima Bilan, ενώ στην τρίτη βρέθηκε η Βοσνία Ερζεγοβίνη. Στην τέταρτη και την πέμπτη θέση τερμάτισαν δύο από τα μεγαλύτερα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, η Ρουμανία και η Σουηδία, ενώ έκπληξη αποτέλεσε το ότι Λιθουανία, Ουκρανία και Αρμενία μπήκαν στην τελική δεκάδα.

Η Ελλάδα ψηφίστηκε από 22 συνολικά χώρες, συγκεντρώνοντας δύο 12άρια (από την Κύπρο και την Βουλγαρία) και τερματίζοντας, έτσι, στην ένατη θέση.

Πώς ψηφίσε η Ελλάδα? ένας βαθμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, δύο βαθμοί στην Νορβηγία, τρεις βαθμοί στην Τουρκία, τέσσερις βαθμοί στην Λιθουανία, πέντε βαθμοί στην Ουκρανία, έξι βαθμοί στην Βοσνία Ερζεγοβίνη, 10 βαθμοί στην Αρμενία και 12 βαθμοί στην Φινλανδία.

Γενικά, σίγουρα δεν ήταν η χρονιά των φαβορί, αφού οι χώρες που ανταγωνίζονταν για την πρώτη θέση στα web polls και τα γραφεία στοιχημάτων κατέληξαν εκτός τελικής τριάδας.

Εντυπωσιακό ήταν, πάντως, το show της 51ης Eurovision, που επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η έναρξη έγινε με την Φωτεινή Δάρρα να ερμηνεύει to τραγούδι "Song Of Life" που έγραψε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου για τη γέννηση της μουσικής στην Ελλάδα, ενώ οι δύο παρουσιαστές, Σάκης Ρουβάς και Μαρία Μενούνος, κατέφθασαν στη σκηνή-αρχαίο θέατρο, πετώντας και εντυπωσίασαν καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς (ο Σάκης, μάλιστα, είχε και... κρούση από τον παρουσιαστή της Ολλανδίας, που του έδωσε το τηλέφωνό του on air!). Η Νάνα Μούσχουρη έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της ψηφοφορίας, ενώ η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε δύο φορές, για να τραγουδήσει το "My Number One" και το "Mambo".

"Καλησπέρα από τη μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης" είπε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου στη σύνδεση που έγινε προκειμένου να "μοιράσει" τους βαθμούς της Κύπρου. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, περυσινός εκπρόσωπος της Κύπρου, ανακοίνωσε το 12άρι της Ελλάδας τραγουδώντας το "Δώδεκα" της Άννας Βίσση.

To mad.tv παρακολούθησε τον τελικό της Eurovision και κατέγραψε τα πάντα μέσα από ένα special Live MAD report, που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας click εδώ

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:
1. Φινλανδία (292 βαθμοί)
2. Ρωσία (248 βαθμοί)
3. Βοσνία Ερζεγοβίνη (229 βαθμοί)
4. Ρουμανία (172 βαθμοί)
5. Σουηδία (170 βαθμοί)
6. Λιθουανία (162 βαθμοί)
7. Ουκρανία (145 βαθμοί)
8. Αρμενία (129 βαθμοί)
9. Ελλάδα (128 βαθμοί)
10. Ιρλανδία (93 βαθμοί)
11. Τουρκία (91 βαθμοί)
12. FYROM (56 βαθμοί)
13. Κροατία (56 βαθμοί)
14. Νορβηγία (36 βαθμοί)
15. Γερμανία (36 βαθμοί)
16. Λετονία (30 βαθμοί)
17. Ελβετία (30 βαθμοί)
18. Δανία (26 βαθμοί)
19. Ηνωμένο Βασίλειο (25 βαθμοί)
20. Μολδαβία (22 βαθμοί)
21. Ισπανία (18 βαθμοί)
22. Γαλλία (5 βαθμοί)
23. Ισραήλ (4 βαθμοί)
24. Μάλτα (1 βαθμός)

Eurovision 2006 - The highlights

The 51 Eurovision Song Contest in Athens is over so let's take a look at the highlights of the evening.

Sakis appearance as an angel from the sky impressed everyone who watched it, whether it was live, whether it was from their television sets. All the foreign reporters thought that it was one of the most impressive host entrances in the history of the competition.

As far the supposed "fighting" and "antagonism" between the two co - hosts, Maria Menounos and Sakis Rouvas, it was nothing more than a lie. They were very comfortable with each other and the reason why these rumours started was because due to the various sound testing they had to raise their voices to be heard. As a result some people claimed that they were yelling at each other. However those of us who were at the rehearsals know that this is not true. However Nana Moushouris' attitude, who turned her back to Maria, could be misinterpreted because it seemed like she was snubbing her and favouring Sakis (which could be true, Sakis is a friend of hers, Maria is not).

Another lousy moment was the “connection” with the Dutch presenter who clearly made a pass on Sakis on air and was downright insulting if you asked me. I am quoting from wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Sakis_Rouvas During the Eurovision Song Contest 2006 the Dutch spokesman Paul de Leeuw teased him by saying he (Rouvas) and co-host Maria Menounos looked like Will and Grace. Then he told him he liked his blouse and offered to give Rouvas his phone number; Rouvas responded "I bet it is 696969," to which de Leeuw responded, "no, I am not a French guy." This sexually suggestive exchange was castigated by the Greek media.

The last rehearsal was attended by a lot of “rouvitses” . As a result during the fake voting, when the technicians were checking the system, all of Sakis fans started screaming “Sakiiiiiiiii” that was heard all over the stadium and was commented by many newscasters (at least here in Greece).

Finally, Sakis was superb as a host for the 51st Eurovision Song Contest, and that is something that even his anti – fans and those who doubted that a singer could actually make it as a host and wanted someone more “experienced”, had to admit. He was more relaxed than Maria, who happens to be a full time presenter and covered some of her mistakes.


Chrisina (who was actually there), 21/5/2006

20 May 2006

Giorgos Fantis reporting live from Athens

The first dress rehearsal of the Eurovision Song Contest 2006 final is taking place today at 14:00 local time (13:00 CET). There will be a full show with the new introduction and the Greek Eurovision logo. The 14 participating countries will also be joined by the ten qualifiers from last night's show. It is expected to rise the interest soon. We also expect Anna Vissi to appear on stage at 14:00 CET (15:00 local time). The interest here is also big for Sweden, Finland, Germany, United Kingdom.

opening act
The opening act includes a choreography combined with a song, while just after that, the two hosts, Maria Menounos and Sakis Rouvas arrive on stage through air!! They fly above the audience and get on stage, where the dancers are. Next on stage is last year's winner, Helena Paparizou. Dressed in white, surrounded by male dancers, Helena sings "My number one" and she reminds us her victory last year.


Switzerland
First participating country is Switzerland. The group six4onen perform their song "If we all give a little". In fact they started singing it, but due to a technical error they repeated their song. A simple choreography, with the girls at first being at the back, then they all come together. They take a few steps forward and continue with the refrain of the song. They had a good rehearsal, despite the few minor problems occurred.


Moldova
Up next is Moldova. The sail is on stage and the word "Loca" is written on it. Natalia wears something like a swimming suit, but later on she changes and she wears a gold short dress. Arsenium wears a black suit and underneath it he wears a white shirt. The stage is colourful and you get the feeling that they are on a beach. The choreography is simple and the lights create an impressive atmosphere.


Israel
A very good performance by Eddie, dressed in white. In fact they all are dressed in whit, and there is a piano on stage, just like in then rehearsals. The backing vocals have a nice choreography and they will sure give their best for the best result possible. For this entry, the stage gets blue and for another time, we get a magical feeling. Afterall they had a really good rehearsal.


Latvia
The group Cosmos had their rehearsal and it was a good one! They were dressed in white, just like in previous rehearsals. They were lined up on stage and at some point one of the boys took a small robot and moved from one side to the other, while they continued singing. There are no special graphics on the beckground for this entry. Afterall they sing without music. Nevertheless they have a special act on stage.


Norway
Norway on stage. Christine guldbrandsen performing the song Alvedansen. Dressed in pure white long dress and 5 women supporting her. Two of them play violin and the other three are backing vocalists. All of the surrounders, are dressed also in white but mini dress this time. The stage seems to help the norwegian performance as long as the video coverage. Also, air makes it's presence to alsmost all the songs in this final.


Spain
Las Ketchup perform their song "Bloody mary" firstly sitting on four moving chairs. They are all dressed in red and two dancers are with them on stage, a male and a female. The main colours on stage is red, and the whole act brings in mind a bar -the whole concept with the chairs and above all the title of the song. They sung really well, without any problems and they impressively finished their act.


Malta
The Maltese one was nice. He's presented as an old fashioned "casanova" with a yellow flower at the heart side of his suit. Four women dancers and the vocalist Alex Panaghi. While the song was approaching it's peak, fireworks came up. Also the cubes were raised up to different levels.


Germany
The German participants have a similar performance as the one in the German final. At a point Jane stands up and sings "No no never" in the center of the stage. We have some cactus on stage, afterall Texas Lightning are on stage. The lights are mostly green and yellow and in general their performance is very nice, without any problems or difficulties.


Denmark
The Danish rehearsal went really good as well. Pink, green, yellow, blue and black are the colours of the background, and a colourful atmosphere for Sidsel's act. They are dressed in beige and they have a nice choreography. At the middle till the end a break dancer, perhaps Johnny, joined the girls on stage.


Russia
The performance of Russia is like the one we have seen in the semifinal. Without any changes, Dima sings "Never let you go". He didn't have any difficulties and he is surely ready for Saturday's final.


Romania
Mihai sings "Tornero" without any particular problems, while the graphics on the back were in red and the cubes were brought up. We have four dancers on stage, along with Mihai, dancing on the rhythm of "Tornero". At some point one of the dancers gets on a cube and starts dancing spinning around his head, like a breakdance.


Bosnia Herzegovina
Sakis and Maria come on stage and after a while the show continues with Bosnia Herzegovina. The act remains the same, so does the lightning and the background colours. It seemed to be a minor problem at first, but it was almost unnoticed, so in general the rehearsal went really well.


Lithuania
Their act is the same as yesterday, the graphics, the clothes, everything! There was a problem with a microphone in the beginning of the song but it was soon solved. Lithuania was participating in the semifinal last night so they didn't have any particular problems.


United Kingdom
Daz wears an orange jacket and jeans. We have five schoolgirls on stage, singing perfectly, while the props convert the stage to a school! In the end of the song, the girls move their desks together and Daz sits in the center, while the girls sit around him.


Greece
Anna Vissi came on stage and sung "Everything". At last we had the chance to see her dress for the final. As we had already informed you, she is wearing a black and white dress, with lace elements, combining tradition and modern times. She had a very good perfromance and the audience was very thrilled watching Anna on stage. The graphics were really good - graphics with lightnings were included and in the end, when Anna kneels, the background gets the colours of a rainbow.


Finland
Lordi gave the same performance as yesterday and they didn't experience any problems during their time on stage, singing "Hard Rock Hallelujah". The will have also fireworks on stage and then stage colours remain the same. Of course the costumes are the same!


Ukraine
Ukraine proceeded to the final last night and they decided not to change anything to their stage appearance. So we have the same dresses as last night, the same graphics and the same choreography.


France
Virginie is dressed in white and a cello is on stage. She has a great voice and there wasn't a special choreography since she is alone on stage with the celloist. Nevertheless the song seems to be just fine with Virginie giving her best. She had a good performance on stage, performing this ballad.


Croatia
Severina wears a long red dress and is accompanied by a group of musicians who wear traditional outfits. She sings and dances at the same time and towards the end of the song she removes the tail of her dress revealing a red short. Since the song has traditional elements, the choreography is inspired by Croatian traditional music.


Ireland
The country with the most wins in the contest follows. Brian Kennedy appears on stage wearing a white shirt. He performs his song "Every song is a cry for love" and there aren't any changes in the way the Irish team presents their song on stage.


Sweden
In position 22 Carola is appearing, after her successin the semifinal. The Swedish singer performed her song "Invincible" as she did last night, in the semifinal. Since there is no much time for any changes, the Swedish team also did the same act as last night. Carola had no difficulties in singing her song and her rehearsal was fine.


Turkey
Sibel Tuzun came on stage next to sing the Turkish entry to this year's Eurovision Song Contest. As it happenned with almost every song that proceeded from the semifinal, Turkey had not visual change in their song. The only thing different is that Sibel sung in Greek, English and Turkish, while yesterday she sung only in Turkish!


Armenia
Andre sung "Without your love" in the same way he performed it in the semifinal. The last entry of the final is the tenth country proceeding from the semifinal and there are no changes in the choreography or the graphics-lightning of the song.

After the 24 participants, Sakis and Maria came on stage and later on Nana Mouskouri joined them and along with Sakis, they turned the clepsydra and the voting started. The recap of the 24 participating was shown and then Helena Paparizou appeared on stage to sing her hit "Mambo". The interval act followed. What started as a mystic combination of movements and sounds developed into a walk through Greek music and dance. Mpouzouki, karagkiozis and many other elements of the Greek tradition are represent on stage during this interval act. After the interval act, the two presenters came in order to start the voting procedure. At that time the first dress rehearsal for the final ended since no communication with the participating countries was established.


Site: www.oikotimes.com 20/5/2006

19 May 2006

Το "Έπος" του ημιτελικού!

Η Αθήνα καλωσόρισε το βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων τον 51ο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον με τους -κατά Φωκά Ευαγγελινού- αρχαίους θεούς επί σκηνής να τραγουδούν επιτυχίες του διαγωνισμού. Στη συνέχεια οι παρουσιαστές της βραδιάς, Σάκης Ρουβάς και Μαρία Μενούνος τραγούδησαν (play back) το νικητήριο τραγούδι του 1997 "Love shines a light" και ο διαγωνισμός ξεκίνησε με την Αρμενία επί σκηνής να κάνει το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό.

Mε μια χορογραφία που θύμιζε ίσως εκείνη της Sertab Erener και πολλή ενέργεια ο Andre κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κοινού. Μια θέση στον τελικό είχε κατακτηθεί. Δεύτερη χώρα διαγωνίστηκε η Βουλγαρία με το "Let me cry" για να δώσει τη σκυτάλη στη Σλοβενία και στο ρυθμικό "Μr Nobody". Η παρουσίαση ήταν αρκετά καλή αλλά αυτό μάλλον δεν αρκούσε για να δώσει το εισιτήριο για τον τελικό.

Η πολυσυζητημένη και αρκούντως προκλητική - από τις πρόβες- εμφάνιση της Jennifer για την Ανδόρα, απορρίφθηκε τελικά, επιλέγοντας ένα συντηρητικό φόρεμα. Στο τέλος όμως, παρά την πολύ καλή της ερμηνεία, δεν πήρε το εισιτήριο του τελικού. Η Λευκορωσία ήταν η επόμενη χώρα με την Polina Smolova να τραγουδά το "Ma" με μία μάλλον υπερβολική σκηνική παρουσία, και τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στη δεκάδα.

Η Αλβανία ήταν η επόμενη χώρα, που τραγούδησε για πρώτη φόρα στα Αλβανικά, το τραγούδι "Zjarr e ftohte". Καλή η ερμηνεία από τον Luiz Ejlli, αλλά αυτό φαινόταν να μην είναι αρκετό για να τον στείλει μέχρι και τον τελικό. Πάντως κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Σειρά είχε το Βέλγιο, ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, με την Kate Ryan να τραγουδά το χορευτικό "Je t'adore". Η ερμηνεία της ωστόσο ήταν άχρωμη και σε καμία στιγμή δεν υποστήριξε το τραγούδι της. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εμφάνισή της, έγινε λάθος στην τηλεοπτική κάλυψη και όλη η Ευρώπη είδε ξαφνικά δύο "κομμένα" πόδια μέσα από το green room... Πάντως αυτό δεν ήταν η αιτία του αποκλεισμού για το Βέλγιο.

Η πρώτη μπαλάντα της βραδιάς ερμηνεύτηκε εξαιρετικά από τον Brian Kennedy, μια από τις "προσγειωμένες" παρουσίες της χρονιάς. Με το τραγούδι του η Ιρλανδία επιζητά την επιστροφή της στην κορυφή και χθες κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, χωρίς η πρόκριση αυτή να αποτελεί έκπληξη. Η είσοδος της βασίλισσας Ιρλανδίας, ίσως στέρησε την πρόκριση της Κύπρου. Όπως αποδείχθηκε υπήρχε χώρος μόνο για μια μπαλάντα στη δεκάδα του ημιτελικού και έτσι παρά την καλή ερμηνεία της Ανέτ Αρτάνι αλλά και των εξαιρετικών φωνητικών στο τραγούδι "Why angels cry" η Κύπρος έμεινε για δεύτερη χρονιά εκτός τελικού.
Η επόμενη χώρα ήταν το Μονακό, με την Severine Ferrer να τραγουδά "La coco dance", το πιο "καλοκαιρινό" τραγούδι του φετινού διαγωνισμού. Ο χαβανέζικος αέρας από την σκηνή του ΟΑΚΑ όμως δεν έφτασε μέχρι τους ευρωπαίους και το Μονακό, αποχαιρέτησε το φετινό διαγωνισμό. Άλλη μια γυναικεία παρουσία για τη συνέχεια της βραδιάς ήταν η Elena Risteska που τραγούδησε ναζιάρικα "Ninanajna", για τη "Former Yugoslavian Republic of Macedonia", όπως έγραψαν (για πρώτη φορά) οι τηλεοπτικοί δέκτες. Το ίδιο έγραφε, προς έκπληξη πολλών και ένας από τους δέκα φακέλους στο τέλος της βραδιάς...

Οι "Ich Troje" για την Πολωνία μας τραγούδησαν για τη συνέχεια το "Follow my Heart" εν μέσω πυροτεχνημάτων, που για πρώτη φορά επιτράπηκε η χρήση τους πάνω στη σκηνή, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσουν τους τηλεψηφοφόρους. Κάτι που μάλλον εύκολα πέτυχε ο νεαρός Ρώσος Dima Bilan με την ερμηνεία του αλλά και την σκηνική του παρουσία στο "Never let you go". Τραγούδι που πλασαρίστηκε ήδη στις πρώτες επιλογές των γραφείων στοιχημάτων...

Η Τουρκία με την "Super star" Sibel Tuzun κατάφερε να ξεσηκώσει το κλειστό του ΟΑΚΑ και στο τέλος να βρεθεί στον τελικό, με τους δεκάδες Τούρκους στο ΟΑΚΑ να πανηγυρίζουν έξαλλα με τις σημαίες τους να γεμίζουν τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Η Tina Karol τραγούδησε το "Show me your love", ζητώντας την αγάπη του κοινού, το οποίο ανταποκρίθηκε, στέλνοντας την Ουκρανή "Shakira" ανάμεσα στις χώρες του τελικού. Αλλη μια έκπληξη των αποτελεσμάτων του televoting. Κάθε άλλο παρά έκπληξη ήταν ωστόσο η πρόκριση των "τεράτων" της Φιλανδίας "Lordi" με το hard rock τραγούδι "Hard rock hallelujah". Κατάφεραν να γίνουν συμπαθείς, να περάσουν στον τελικό και γιατί όχι να διεκδικήσουν το Σάββατο την καλύτερη θέση στην ιστορία των συμμετοχών της χώρας τους.

Αλλαγή μουσικού κλίματος με τις Ολλανδέζες Treble να τραγουδούν το ρυθμικό "Amambanda". Οπως και πέρυσι όμως η Ολλανδία έμεινε εκτός νυμφώνος. Οι "άνδρες με τα μαύρα" ή LT United ζητούσαν επίμονα τη ψήφο των Ευρωπαίων με το κωμικό τραγούδι "We are the winners" και προς γενική κατάπληξη τα κατάφεραν. Σίγουρα η πιο μεγάλη έκπληξη του ημιτελικού, αφού στα στοιχήματα παιζόταν στις τελευταίες θέσεις. Η Πορτογαλία, που φέτος απέφυγε τις μπαλάντες προτιμώντας ένα τραγούδι, που θα μπορούσε να το είχαν γράψει οι... ΑΒΒΑ, ήλπιζε να προκριθεί. Για άλλη μια χρονιά όμως θα περιοριστεί στη συμμετοχή της στον ημιτελικό της επόμενης χρονιάς.

Είχε έρθει η ώρα για το φαβορί της βραδιάς. Η νικήτρια του ΄91 Καρόλα με μια σκηνική παρουσία, που έχουμε δει και άλλες φορές στην ιστορία του διαγωνισμού, αλλά με αέρα και άνεση στην ερμηνεία της κέρδισε εντυπώσεις και ψήφους για το καθ' όλα σουηδικό τραγούδι της. Σουηδέζα ξανά στη σκηνή ,αλλά αυτή τη φορά για την γείτονα Εσθονία. Με το δυναμικό "Through my window"η Sandra Oxenryd περιορίστηκε μόνο στις εντυπώσεις, παρόλο που κατά τη γνώμη μας είχε θέση ανάμεσα στα τραγούδια του τελικού.

Η ξεχωριστή έθνικ μπαλάντα "Lejla", που έγραψε ο Σέρβος Ζeljko Joksimovic για την Βοσνία - Ερζεγοβίνη και ερμήνευσε εξαιρετικά ο Hari Mata Hari, δεν θα μπορούσε να λείπει από τον τελικό. Παραμένει ένα από τα φαβορί. Η ώρα για το τελευταίο τραγούδι του ημιτελικού είχε έρθει.

Φάνηκε ότι πολλοί περίμεναν τη στιγμή να δουν την Silvia Night να διαγωνίζεται για την Ισλανδία με το σατιρικό "Congratulation". Ενα εκκωφαντικό "Ουυυυ" την "καλωσόρισε" στη σκηνή του ΟΑΚΑ, κάνοντας τους ευρωπαίους να αναρωτιούνται τον λόγο, που πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού αποδοκιμάζεται ένα τραγούδι. Αλλη μια πρωτιά είχε κατακτηθεί στην ελληνική διοργάνωση. Παρ' όλο το μελετημένο concept προβολής της Ισλανδής "θεάς", η πρόκριση στον τελικό δεν επιτεύχθηκε. Τώρα δεν θα έχουμε και αγωνία για το αν θα ψηφιστεί το Σάββατο το ελληνικό τραγούδι από τη χώρα των πάγων...

Η έναρξη της ψηφοφορίας έγινε από τους Ολυμπιονίκες Δημοσθένη Ταμπάκο και Αιμιλία Τσουλφά και μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων παρακολουθήσαμε ένα ακόμα χορευτικό από την ομάδα του Φωκά Ευαγγελινού. Βλέποντας το αρκετοί θυμήθηκαν τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενας "κόκκινος" μινώταυρος, πεντοζάλι, αλλά και μπάλλος αποτέλεσαν το χορευτικό, που χειροκροτήθηκε πολύ. Ο Σάκης τέλος τραγούδησε την αγγλική έκδοση του "Σ΄έχω ερωτευθεί" μέχρι να φτάσει στα χέρια του, από τις κερκίδες χέρι με χέρι από τους εθελοντές, ο φάκελος με τα αποτελέσματα. Ενα πραγματικό εύρημα, που ξεσήκωσε τους θεατές.

Μετά την αγωνιώδη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ακολούθησε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου όσων κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του 51ου διαγωνισμού. Την παράσταση εκεί έκλεψε το μέλος των LT United με μια παρατεταμένη κορώνα, αλλά και τα μετρημένα λόγια του Ιρλανδού Brian Kennedy.

Η σκηνή
Καλές εντυπώσεις άφησε η σκηνή σε διαγωνιζόμενους και θεατές. Σίγουρα πολύ διαφορετική από άλλους διαγωνισμούς. Σίγουρα ελληνική...

Οι παρουσιαστές
Η επιλογή της ΕΡΤ στα πρόσωπα του Σάκη Ρουβά και της Μαρίας Μενούνος για παρουσιαστές του διαγωνισμού μάλλον δεν πρέπει να άφησε ευχαριστημένα τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης. Εμφανώς τρακαρισμένοι, με τον Σάκη να έχει τον πρώτο λόγο, φάνηκαν μάλλον "αδιάβαστοι". Ας ελπίζουμε να πάνε καλύτερα το Σάββατο. Ειδικά την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του τελικού...

Τα φιλμάκια
Τα εισαγωγικά φιλμάκια άρτια τεχνικά, άλλωστε στοίχισαν αρκετά χρήματα, ωστόσο δεν είχαν στόχευση. Ανόμοιες εικόνες που δεν κατέληγαν σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Περισσότερο έμοιαζαν με διαφήμιση ξενοδοχείων ή οδοντόκρεμας... Εξαιρετικό πάντως το κλείσιμό τους με την εμφάνιση του λογοτύπου της κάθε χώρας μέσα από τη θάλασσα!

Ο τελικός
Με τα γραφεία στοιχημάτων να έχουν αλλάξει τις αποδόσεις τους, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ημιτελικού, αναμένεται με αγωνία ποιος θα καταφέρει να επικρατήσει. Η Σουηδία φέρεται ως το πρώτο φαβορί. Πλεονέκτημα αποτελεί η 22η θέση που θα εμφανιστεί στον τελικό. Η Αννα Βίσση με το "Everything" περιορίζεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση. Ανεβασμένη είναι και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μετά την εντυπωσιακή της εμφάνιση στον ημιτελικό. Ψηλά παραμένει η Ρουμανία, ενώ η Ρωσία κερδίζει ακόμα μερικές θέσεις στις λίστες των bookmaker. Στα αουτσάιντερ παραμένουν η Φιλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία και η Κροατία.

Σε λίγες ώρες η αγωνία όλων θα πάρει τέλος και το μουσικό ραντεβού της Ευρώπης θα ανανεωθεί για τον Μάιο του 2007.

18 May 2006

Εuroλάβετε θέσεις

Eurovision, Αθήνα 2006, γύρος πρώτος. Το ευρω-πανηγυράκι ξεκινά απόψε με τον ημιτελικό του 51ου διαγωνισμού τραγουδιού, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, που θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ (22.00).

Οι θεατές θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους τουλάχιστον μέχρι τις 20.00. Για να φτάσουν μάλιστα στο ΟΑΚΑ πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς από τις 18.00 δεν θα επιτρέπεται η διέλευση αυτοκινήτων στη Σπύρου Λούη αλλά και η στάθμευση τόσο εκτός όσο και εντός του σταδίου. Ηδη από χθες τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά, καθώς, εκτός από τους δημιογράφους και τους φαν, από την αστυνομία εξετάζονται εξονυχιστικά ακόμα και τα διαπιστευμένα οχήματα, ενώ γίνεται έλεγχος και με ειδικούς καθρέφτες κάτω από αυτά.

Στον αποψινό ημιτελικό 23 χώρες διεκδικούν τα δέκα εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό του Σαββάτου (20/5), όπου θα διαγωνιστούν συνολικά 24 χώρες. Από φέτος, στον τελικό θα περνάνε απευθείας εκτός από τις τέσσερις μεγάλες χώρες (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία) και οι πρώτες έξι (και όχι οι 10, όπως μέχρι τώρα), συμπληρώντας τη βασική δεκάδα του τελικού.

Στη δεκάλεπτη ψηφοφορία του κοινού (televoting), Μαρία Μενούνος και Σάκης Ρουβάς, οι παρουσιαστές της Eurovision, θα δώσουν την εκκίνηση αναποδογυρίζοντας μια μεγάλη κλεψύδρα, ενώ το πρώτο τρίλεπτο θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος, ώστε να μην υπάρξουν παρατυπίες. Από φέτος, κατά τη βαθμολογία κάθε χώρας οι παρουσιαστές θα ανακοινώνουν μόνο το 8, 10 και 12, ενώ οι υπόλοιπες βαθμολογίες (1-7) θα τοποθετούνται απευθείας στον πίνακα για να προχωρά γρηγορότερα η διαδικασία. Μόνο οι τρεις τελευταίες χώρες θα ανακοινώσουν κανονικά τη βαθμολογία τους.

Χθες, Μενούνος και Ρουβάς υποσχέθηκαν ένα αξέχαστο σόου. «Θα είναι η καλύτερη Eurovision στα χρονικά του θεσμού», επέμειναν, αποφεύγοντας να αποκαλύψουν εκπλήξεις που έχουν σχεδιαστεί για τις δύο βραδιές. Eurovision των ρεκόρ χαρακτήρισε το φετινό διαγωνισμό ο επικεφαλής της EBU Σβάντε Στοκσέλιους, καθώς φέτος θα ακουστεί το χιλιοστό τραγούδι (από την Ιρλανδία, που έχει και τις περισσότερες νίκες) ενώ οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Η πρόβα του ημιτελικού όμως, ως προς το μέρος της έναρξης, δημιούργησε πολλαπλές αντιδράσεις. Ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει βάλει τους 12 θεούς του Ολύμπου να τραγουδούν κομμάτια που κέρδισαν το διαγωνισμό. Ο Δίας τραγουδάει «Volare», ο Αρης «Τζένγκινς Χαν», ο Ποσειδώνας «L' amour est bleu», ο Ερμής πετώντας «Save your kisses for me» και πάει λέγοντας.

Κάποιοι χθες στο ΟΑΚΑ πάγωσαν, άλλοι έκαναν λόγο για απίστευτο κιτς, ενώ ορισμένοι επέμεναν ότι με αυτόν τον τρόπο σχολιάζεται με χιούμορ ο διαγωνισμός. Διαλέγετε και παίρνετε. Υπάρχουν βέβαια και στιγμές με παραδοσιακούς χορούς κατά τα διαλείμματα. Πάντως και η φετινή Eurovision είναι ένα ομογενοποιημένο ποπ παρτάκι, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Τα περισσότερα κομμάτια είναι πανομοιότυπα, με χώρες όπως η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Μάλτα να διαφοροποιούνται έχοντας εντάξει έθνικ στοιχεία στα τραγούδια τους.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Απόψε ο ημιτελικός της Eurovision

Απόψε ο ημιτελικός της Eurovision, με τις πρόβες να έχουν κυλησει ομάλα και χωρίς προβλήματα.

Η έναρξη του ημιτελικού της 51ης θα είναι γεμάτη ήχους και άρωμα Ελλάδας, σε ενα show που σε άλλους άρεσε και άλλοι το βρήκαν ιδιαίτερα κακόγουστο. Η ελληνική μυθολογία ζωντανεύει στο εντυπωσιακό σκηνικό του ΟΑΚΑ, που θυμίζει αρχαίο θέατρο και ενώνεται με τη μουσική ιστορία της Eurovision. Οι Θεοί κατεβαίνουν από τον Όλυμπο και υποδέχονται τραγουδώντας όλη την Ευρώπη στην Αθήνα.
Η Μαρία Μενούνος και ο Σάκης Ρουβάς όμως ήταν κατά κοινή ομολογία πολύ καλοί σε μία 'τραγουδιστική' είσοδο στη σκηνή.

Εικοσιτρείς χώρες διαγωνιζονται σήμερα για τη θέση τους στον τελικό, ανάμεσα στις οποίες και η Ανέτ Αρτάνι για την Κύπρο, με ένα απλό κίτρινο φόρεμα και με το "Why angels cry".

Στις 22.00, μέσω της συχνότητας της ΝΕΤ, θα δούμε τον ημιτελικό του Διαγωνισμού, ο οποίος αναμένεται να τελειώσει γύρω στις 01.30.

Θυμίζουμε ότι φέτος, συμμετέχουν 37 τραγούδια (23 στον ημιτελικό και 24 στον τελικό), 38 χώρες θα ψηφίσουν (η Σερβία-Μαυροβούνιο δεν έστειλε συμμετοχή, όμως έχει δικαίωμα ψήφου), ενώ τα show θα μεταδοθούν σε : Αυστραλία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία και Κόσοβο καθώς και μέσω του www.eurovision.tv.

Οσο για τις λεπτομέρειες της ψηφοφορίας, ισχύουν τα εξής:
Κλήση από σταθερό:90 11 11 006 ++
(από το 01 έως και το 23 για τον ημιτελικό, έως και το 24 για τον τελικό)
SMS: E++ --> 4525
(από το 01 έως και το 23 για τον ημιτελικό, έως και το 24 για τον τελικό)
Χρέωση (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α): 1,18 ευρώ/κλήση, 1,19 ευρώ/SMS
Για την Κύπρο, οι αριθμοί τηλεψηφοφορίας είναι οι εξής:
Κλήση από σταθερό:900 390 ++ από το 01 έως και το 23 για τον ημιτελικό, έως και το 24 για τον τελικό)
SMS: Μη διαθέσιμη υπηρεσία Χρέωση (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α): 45 σεντς/κλήση

Το video clip του Χωρίς Καρδιά

H πρώτη στροφή της νέας μεγάλης επιτυχίας του Σάκη Ρουβά, «Χωρίς καρδιά» -σύμφωνα με το σενάριο - τον βρίσκει σε ένα πύργο άλλων εποχών να τραγουδά για την αγαπημένη του υπό την καθοδήγηση του Κώστα Καπετανίδη.

Ο Σάκης Ρουβάς δίνει εικόνα στο νέο του single σε μια ατμόσφαιρα άκρως ερωτική, που δημιουργείται αρχικά με την ακρόαση του άλμπουμ του Live Ballads, που μόλις κυκλοφόρησε, αλλά και ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τις εικόνες του Κώστα Καπετανίδη.

Το νέο video clip του Σάκη Ρουβά πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Vodafone, η οποία είναι και ο χορηγός του live album του.

17 May 2006

Ο οικοδεσπότης της Ευρώπης

Μιλάει αποκλειστικά στο HELLO! λίγες ημέρες πριν από το μεγάλο διαγωνισμό και αποκαλύπτει τα νέα του σχέδια για την υποκριτική.

To 2004 ξεσήκωσε όλη την Ευρώπη με το «Shake it» και ήταν το μεγάλο φαβορί. Τελικά το φαβορί ήρθε τρίτο, φέτος όμως είναι πέρα από κάθε ανταγωνισμό. Αύριο το βράδυ και το Σάββατο, ο Σάκης Ρουβάς μαζί με τη Μαρία Μενούνος θα υποδεχτεί όλη την Ευρώπη στην Αθήνα. Εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα στον ωραιότερο άνδρα της ελληνικής show-biz.

Ο Σάκης Ρουβάς μέσα σε δύο χρόνια (από το 2004 και μετά) έγινε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα, πολυφωτογραφημένα και πιο αγαπητά πρόσωπα στο θεσμό της Eurovision. Ακούγεται περίεργο, αλλά ο Σάκης πριν από το 2004 δεν είχε καμία σχέση με το διαγωνισμό. Με τη συμμετοχή του όμως το 2004 στην Κωνσταντινούπολη έγινε ο «προάγγελος» της ελληνικής νίκης και άνοιξε το δρόμο για την επιτυχία της Έλενας Παπαρίζου. Κουνάει το κεφάλι του όταν του το αναφέρω αυτό, αλλά, όπως λέει ένας άγραφος κανόνας της Eurovision, μια χώρα για να κερδίσει τελικά το διαγωνισμό χρειάζεται και κάποιο καλό πλασάρισμα στις προηγούμενες διοργανώσεις.

«Δε θεωρώ ότι είμαι ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο για τη Eurovision! Υπήρχαν πολύ αξιόλογες συμμετοχές πριν από μένα. Η νίκη, όμως, ήρθε ένα χρόνο μετά τη δική μου συμμετοχή και είναι κάτι που μας έκανε όλους υπερήφανους», σχολιάζει ο ίδιος.

Επιτυχίες φυσικά υπήρχαν και πριν. Κανείς δεν το αρνείται. Το 1977 με τους σταρ της εποχής Μπέσσυ, Πασχάλη, Μαριάννα Τόλη και Ουίλλιαμς, το 1992 με την Κλεοπάτρα και το 2001 με τα άγνωστα παιδιά από τη Σουηδία, Έλενα Παπαρίζου και Νίκο Παναγιωτίδη. Ο Σάκης όμως, όταν είπε το «ναι» το 2004, έδωσε άλλον αέρα... Έδειξε ότι οι σταρ δε φοβούνται να πάνε και να δώσουν τη μάχη τους στη Eurovision και το πιο σημαντικό... έδειξε ότι η Ελλάδα δίνει μεγάλη σημασία στο διαγωνισμό, αφού στέλνει πλέον τους σταρ της. Με λίγα λόγια, αν δεν τολμούσε ο Σάκης το 2004, δεν ξέρουμε πόσο εύκολο θα ήταν να πει το «ναι» φέτος η Άννα Βίσση.

«Η συμμετοχή της Άννας φέτος μας δίνει ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για διάκριση! Είναι πολύ μεγάλη σταρ, με εμπειρία ασύγκριτη! Είμαι σίγουρος ότι και ο κόσμος θα της δώσει ακόμα περισσότερη δύναμη να προσφέρει όλο αυτό που μπορεί μέσα από το τραγούδι της», λέει ο Σάκης.

Η πρώτη πρόταση που του έγινε από την ΕΡΤ αφορούσε τη δική του συμμετοχή. Προτίμησε όμως φέτος να δώσει το «παρών» του μέσα από την παρουσίαση. «Η παρουσίαση της βραδιάς με έχει ενθουσιάσει και περιμένω με αγωνία τις δύο βραδιές στις 18 και 20 του μήνα! Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η πρόταση που μου έγινε και ελπίζω να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα τέλεια, όπως τα έχει σχεδιάσει η ΕΡΤ. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους διοργανώσαμε με τόση επιτυχία, τώρα θα σκίσουμε και στη Eurovision!», λέει με ενθουσιασμό και αυθορμητισμό ο πάντα απαστράπτων Σάκης.

15 May 2006

Modest opinions about welcome party

Last night, the traditional welcome reception of the Eurovision Song Contest took place at the Zappeion Megaron gardens in the Athens city centre. Successfully in terms of attendance, different in approach. Most of the attendees who were present in 2004 and 2005 as well agreed almost unanimously; "A great atmosphere at the welcome party, but they didn't overrate it".

While welcome receptions featured speaches, great fireworks and mostly well-dressed people in previous editions, this year's official welcome was more of a pop concert with a buffet. After two singers sang short clips of this year's entries - Helena Paparizou and Sakis Rouvas performed in front of a mostly Greek audience, which wasn't only standing in front of the stage, but also in front of the fences that seperated the welcome party square from the 'outside world'. Nearly every delegation was present, and fans and journalists had their opportunity to socialise and have their photos taken with them.

Apart from a concert stage and a buffet, the welcome party area featured sponsor corners, a merchandising booth and several spots to order drinks.

After a modest fireworks, long after all the food was gone (which didn't take that long), people slowly moved to Syntagma Square to find themselves a bus or taxi back to their hotels or the EuroClub, to continue the party. Overall conclusion: a great welcome reception for the Greeks, a superb television event, a modest welcome to the delegations.


Site: ESCToday.com

12 May 2006

Ξεκίνησαν οι πρόβες...

Με απρόοπτα ξεκίνησαν οι νύχτες πρόβας αφού γύρω στις 21.00 (ευτυχώς μετά την ολοκλήρωση και τις ερμηνείες όλων των χωρών που ανέβηκαν χ8ες στη σκηνή) τα σκηνικά παρουσίασαν σημαντικό πρόβλημα. Χθες ακούσμε ότι έπεσαν και ότι δε χτύπησε κανείς, κινδύνεψε όμως ο Σάκης Ρουβάς. Σήμερα από την ΕΡΤ μάθαμε ότι δεν έπεσαν, όμως παρουσίασαν σημαντικό τεχνικό πρόβλημα που ανάγκασε τους ειδικούς να λύσουν και να ξαναμοντάρουν τη σκηνή, γιατί το κινούμενο μέρος της που θα έπρεπε να ανεβοκατεβαίνει εύκολα, δε λειτουργούσε σωστά.

Οσο για το πρόγραμμα πάντως ολοκληρώθηκε πριν από όλα αυτά χωρίς πρόβλημα, με ποδαρικό να κάνει η Αρμενία ενώ ακολούθησαν η Βουλγαρία, η Σλοβενία, η Ανδόρα, η Λευκορωσία, η Αλβανία, το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Κύπρος, το Μονακό, η Π.Γ.Δ.Μ και η Πολωνία. Η πρώτη πρόβα ξεκίνησε στις 09.30 και η τελευταία στις 19.05 και ολοκληρώθηκε στις 19.45. Στο site της ERT διαβάζουμε ότι οι αποστολές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες.

Στα πολύ δικά μας, η Αννα Βίσση έκλεισε το πρωί της Τετάρτης, το promo tour της που περιλάμβανε συνολικά 12 χώρες και ξεκινά κι εκείνη συνεχείς και εντατικές πρόβες, ώστε όλα να είναι άψογα τη μεγάλη βραδιά της 20ης Μαϊου

Sakis and Maria give press conference

Hosts Sakis Rouvas and Maria Menos gave a joint press conference at just past lunchtime in the press room. Maria Menos said that this year's Eurovision will be the best contest ever seen- not just because Sakis and I are hosting, but because of all the performers and the great show this is in store. Both hosts agreed that they'd been having lots of fun with the Eurovisino atmosphere, and Ms. Menos indicated that she hoped to change (costume) as many times as possible! She continued by adding that her dress will be as bright as possible.

Sakis Rouvas was asked by a Greek journalist that as this is his second Eurovision appearence- one as a singer in 2004- would he consider appearing a third time? Sakis tried to avoid the question, saying that Eurovision has been a great experience for me- it's changed me as a person, muscially and pshycologically, and that it's a whole different world. He said that if someone asked me to go to Eurovision then I'd say 100%, but in the future I'd prefer to host than sing.

An Irish jounralist asked about the new scoring system. The hosts explained that points 1-7 will appear directly on the scoreboard and will not be announced by the presenters, with 8-12 then being awarded by each countries' respective spokesperson. The hosts then left the press area to go and continue their preparations for this afternoon's dress rehearsal.


Site: www.oikotimes.com

10 May 2006

Πρόβες με φόντο ένα ποπ «αρχαίο θέατρο»

Διακόσιοι πενήντα χορευτές, τραγουδιστές, ηθοποιοί και εθελοντές, υπό τις οδηγίες τού Φωκά Ευαγγελινού, ολοκληρώνουν τις πρόβες τους στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο (ΟΑΚΑ) για τις βραδιές του ημιτελικού (Πέμπτη 18 Μαΐου) και του τελικού (Σάββατο 20 Μαΐου) του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Οι πρόβες που άρχισαν από τον Φεβρουάριο έχουν μεταφερθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο από την Παρασκευή, στο σκηνικό που έχει σχεδιάσει ο σκηνογράφος Ηλίας Λεδάκης και παραπέμπει σε αρχαίο θέατρο το οποίο θα διαλύεται και θα «ανοίγει» σε ποπ συναυλιακή σκηνή. Ο Φωκάς Ευαγγελινός δηλώνει ότι «η κεντρική ιδέα της βραδιάς του ημιτελικού παραπέμπει στην Αρχαία Ελλάδα, συνδυάζοντας μυθολογία και δράμα. H δε βραδιά του τελικού στις 20 Μαΐου περιέχει στοιχεία από θάλασσα και ελληνικό φως... Οι θεατές θα απολαύσουν τον ελληνικό ήλιο ακόμη και μέσα στο Κλειστό Γυμναστήριο». Στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος 38 χώρες. Την παρουσίαση έχουν αναλάβει η Μαρία Μενούνος και ο Σάκης Ρουβάς και τον σχολιασμό το «δίδυμο» του σίριαλ του Mega «Στο παρά πέντε», Γιώργος Καπουτζίδης και Ζέτα Μακρυπούλια. Για την τηλεοπτική μετάδοση θα χρησιμοποιηθούν 20 κάμερες, αλλά και ρομποτικές. Χώροι του γηπέδου κάτω από τις κερκίδες θα μετατραπούν σε 50 καμαρίνια.

Τον ημιτελικό και τον τελικό της Γιουροβίζιον θα καλύψουν 1.000 δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη, ενώ οι 38 αντιπροσωπείες (με μέσο όρο 25 άτομα ανά αποστολή) μαζί με την αποστολή της EBU, σύμφωνα με πηγές της ΕΡΤ, θα υπερβούν τα 1.000 άτομα. Τον διαγωνισμό υπολογίζεται να δουν 300 εκατομμύρια νοικοκυριά σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιαπωνία.


INFO
Διαγωνισμός Τραγουδιού της Γιουροβίζιον στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ στις 18 και 20 Μαΐου. Ίντερνετ: http: //www.ert.gr και http: //www.eurovision.tv



ΤΑ ΝΕΑ

Hosts give press conference

This afternoon in the press centre, there was a brief opportunity for the journalists to meet the two presenterss from this year, Sakis Rouvas and Maria Menounos. Naturally enough the Greek media took a lot of interest in them, and a lot of questions and answers were conducted in the Greek language. There were a few junctures for exchanges in English.

Sakis started the session by remarking that he thought this "Would be the best Eurovision Song Contest song contest ever seen. Not because of us, but because of the songs, the performers and the overall production of the show".

Maria added that "We are just the vehicles to help move it along. There will be lots of surprises and hope you will enjoy it". As to her outfits for the evenings, she "..likes to keep things interesting, and be as bright as I can".

As this was his second appearance on the Eurovision Song Contest stage, would Sakis return for a third appearance as a singer again? "When I first entered, I had no idea how much it would change me as a person, even psychologically. How difficult it is, now I have the chance to be host, and do different things. I can't compare the two. It's difficult...if anyone asked me if they should do it, I would say yes, 100%. If I had the chance...not sure if I would do it again"

For Maria, is it more difficult than you imagined? "It's a lot to learn and digest, and I knew nothing about the Eurovision Song Contest before. I will have to do things I have never done before. It will be an amazing spectacular, and I hope you love it".

As to whether they had any favourites, Maria admitted that she hadn't heard the songs, and was looking forward to seeing them, while Sakis remarked that even if they did have a favourite, they wouldn't disclose it. In response to the inevitable pressure from the Greek press, he added that he knew Anna Vissi personally, as he had worked with her professionally, and thought she was a great artist.

The short session ended with a photo opportunity with the two presenters, before they rushed off to prepare for the first full rehearsal this afternoon.



Site: www.esctoday.com

9 May 2006

Οι υποψηφιότητες του Σάκη στα MAD

Ο Σακης ειναι φετος υποψηφιος σε κατηγοριες,δηλαδη εχει τις περισσοτερες συμμετοχες απο καθε αλλη χρονια!

Πιο συγκεκριμενα:

1)Kαλυτερο ποπ κλιπ:"να μ'αγαπας"

2)Kαλυτερο κλιπ απο ανδρα καλλιτεχνη:"να μ'αγαπας"

3)Kλιπ της χρονιας:"να μ'αγαπας"

4)Kαλυτερη σκηνοθεσια:"να μ'αγαπας"

5)Kαλλιτεχνης με τις περισσοτερες μεταδοσεις

6)Πιο καλοντυμενος καλλιτεχνης σε κλιπ:"μιλα της"

Μαλιστα αν δεν κανω λαθος δεν πρεπει να υπαρχει αλλος καλλιτεχνης με τοσες υποψηφιοτητες!!!

4 May 2006

Sakis Rouvas Live Ballads

Η συναυλία που έδωσε ο Σάκης Ρουβάς στο Κολλέγιο Αθηνών του Αγίου Βαλεντίνου κυκλοφορεί σε συλλεκτική κασετίνα με CD και DVD. H ζωντανή ηχογράφηση της πιο ερωτικής συναυλίας της χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού Ρυθμός 949 και της Vodafone κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση με αγαπημένες ελληνικές και ξένες μπαλάντες, καθώς και τρία νέα τραγούδια, το "Χωρίς καρδιά", το "Είσαι όλη μου η ζωή" και το "Σ' έχω ερωτευτεί" διασκευασμένο στ’ αγγλικά με τίτλο "I 'm in love with you".

Το "Χωρίς καρδιά" είναι μια διασκευή του πασίγνωστου "A Blower’s daughter" του Damien Rice, που ο Σάκης Ρουβάς παρουσίασε για πρώτη φορά στην πέμπτη απονομή των Βραβείων Αρίων. Τους ελληνικούς στίχους του τραγουδιού έγραψε η Ρεβέκκα Ρούσση. Το "Είσαι όλη μου η ζωή" είναι ακόμη μια μπαλάντα σε μουσική του Χρήστου Σούμκα και στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου.

Στο νέο άλμπουμ - εκτός από τα νέα τραγούδια ? περιλαμβάνονται μεγάλες επιτυχίες που μας έχει χαρίσει στο παρελθόν ο Σάκης Ρουβάς, όπως το Σ' έχω ερωτευτεί, Μίλα της, Μια ζωή μαζί, καθώς και τραγούδια που ερμήνευσε με τρόπο μοναδικό στη συναυλία του Κολεγίου.

Κορυφαίες στιγμές του άλμπουμ είναι το αξεπέραστο Hey Jude των Beatles, το Ain’t no sunshine του Bill Withers και το Without you του Nilsson. Επίσης, ο Σάκης δίνει τη δική του νότα σε μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής σκηνής, όπως το Ό,τι ονειρευόμουν της Δέσποινας Βανδή, και το Δώδεκα της Άννας Βίσση ? τραγούδια που τραγούδησε μοναδικά την βραδιά των ερωτευμένων.

2 May 2006

Ο Σάκης στην κορυφή!!! - Promotion της ταινίας!!!

Το "χωρίς καρδιά" χθες ανακοινώθηκε στο Soho ως το τραγούδι της εβδομάδας έχοντας μόνο μερικές μέρες στα δισκοπωλεία!!!!
Επίσης στο site του Ρυθμού είναι εδώ και 2-3 βδομάδες στο top3 παραγωγών και ακροατών!!!
Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι όχι μόνο για το συγκεκριμένο τραγούδι αλλά και για τις πωλήσεις του νέο cd του Σάκη!!!

Πέρα από αυτό όμως ξεκίνησε να διαφημίζεται στους κινηματογράφους η ταινία του Σακη! Πιο συγκεκριμένα στα Village πριν ξεκινήσει κάποια ταινία να παίζει και δειχνουν διαφημίσεις άλλων ταινιών η Plus Production έχει βάλει μια διαφήμιση που δείχνει το Σάκη και λέει πως έρχεται σύντομα!!!

Έτσι διαψεύδονται οι φήμες που ήθελαν τον Τσάλικη να "παίρνει" τη θέση του Σάκη και όλα αυτά που ακούγονταν σχετικά με την ταινία παρόλο που είχε βγει το επίσημο δελτίο τύπου της παραγωγής.

Τώρα εμείς να ελπίσουμε πως θα είναι πολύ σύντομα αν και είναι σίγουρο πως δεν θα βγει πριν το Δεκέμβρη...!!!