31 Mar 2006

Ο Σάκης Ρουβάς πρωταγωνιστής ...

... ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ VILLAGE ROADSHOW PRODUCTIONS HELLAS

Η αρχή έγινε πριν από τρία χρόνια με την «Πολίτικη Κουζίνα», η οποία έφτασε πανελλαδικά τα 1.350.000 εισιτήρια, και με την επιτυχία αυτή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η εταιρία Village Roadshow Productions Hellas μπήκε δυναμικά στο χώρο της παραγωγής ελληνικών ταινιών.

Η συνέχεια δε θα μπορούσε παρά να «στοχεύει» ακόμα ψηλότερα. Στην καινούργια παραγωγή της Village Roadshow Productions Hellas πρωταγωνιστής είναι ο Σάκης Ρουβάς. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι και η ταινία θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες το Δεκέμβριο του 2006.

Στόχος της Village Roadshow Productions Hellas, για άλλη μια φορά, είναι η ανάδειξη του ταλέντου των Ελλήνων δημιουργών και η προώθηση ελληνικών παραγωγών στην παγκόσμια αγορά.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χάρης Αντωνόπουλος αναφέρει σχετικά:
«Ως Village Roadshow Productions Hellas, καλούμαστε να καινοτομήσουμε στο χώρο της ελληνικής παραγωγής, χρησιμοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία που αποκτήσαμε από την τεράστια επιτυχία της "Πολίτικης Κουζίνας" αλλά και την πολυετή συνεργασία μας με τη μαμά-εταιρία Village Roadshow, που είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής στο Χόλιγουντ. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Σάκης Ρουβάς είναι ένας Σταρ! Ο επαγγελματισμός, η μεθοδικότητα αλλά και το φυσικό χάρισμα επικοινωνίας του με το κοινό είναι τα στοιχεία τα οποία μας κάνουν να νιώθουμε σίγουροι για την εμπορική επιτυχία της ταινίας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Σάκης είναι στην πρώτη θέση επί 15 χρόνια!»

Ο Σάκης Ρουβάς δηλώνει για την συμμετοχή του στην ταινία: «Νιώθω πολύ ευλογημένος που βλέπω τα όνειρά μου να γίνονται πραγματικότητα.»

Η Village Roadshow Productions Hellas ιδρύθηκε το 2003 και ανήκει στον όμιλο της αυστραλιανής Village Roadshow, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των κινηματογραφικών παραγωγών μέσω της Village Roadshow Pictures, γνωστής από ταινίες όπως οι: "Matrix", "Matrix Reloaded", "Matrix Revolutions", "Ocean’s 11", "Ocean’s 12", "Analyze This", "Analyze That", "Charlie and the Chocolate Factory".
Η διανομή της ταινίας θα γίνει από την Village Films.

Στον κινηματογράφο ο Σάκης Ρουβάς!

Στον χώρο του κινηματογράφου θα ανοίξει τα φτερά του ο Σάκης Ρουβάς, αφού θα πρωταγωνιστήσει στην καινούργια παραγωγή της Village Roadshow Productions Hellas! Τα γυρίσματα της εν λόγω ταινίας θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι και πρόκειται να προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες το Δεκέμβριο του 2006.

«Νιώθω πολύ ευλογημένος που βλέπω τα όνειρά μου να γίνονται πραγματικότητα», δήλωσε ο Σάκης Ρουβάς για τη συμμετοχή του στην ταινία.

O Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Χάρης Αντωνόπουλος αναφέρει σχετικά: «Ως Village Roadshow Productions Hellas, καλούμαστε να καινοτομήσουμε στο χώρο της ελληνικής παραγωγής, χρησιμοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία που αποκτήσαμε από την τεράστια επιτυχία της Πολίτικης Κουζίνας, αλλά και την πολυετή συνεργασία μας με τη μαμά-εταιρία Village Roadshow, που είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής στο Χόλιγουντ. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Σάκης Ρουβάς είναι ένας Σταρ! Ο επαγγελματισμός, η μεθοδικότητα αλλά και το φυσικό χάρισμα επικοινωνίας του με το κοινό είναι τα στοιχεία τα οποία μας κάνουν να νιώθουμε σίγουροι για την εμπορική επιτυχία της ταινίας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Σάκης είναι στην πρώτη θέση επί 15 χρόνια!»

Η διανομή της ταινίας θα γίνει από την Village Films.

30 Mar 2006

Bραβεία απουσίας

Mε καλύτερη στιγμή τη βράβευση της Δόμνας Σαμίου, η βραδιά των βραβείων «Aρίων» κύλησε άνευρη, χωρίς ενθουσιασμό και χωρίς τους βραβευμένους

Επιδεικτικές απουσίες βραβευθέντων. Άδεια καθίσματα. Παγωμένα χαμόγελα και παγερά αστεία. Μπηχτές. Εκνευρισμός. Παρουσιαστής που άρθρωνε δύσκολα τις λέξεις, σαν να ήταν πολύ κουρασμένος, σαν να μην τις έβρισκε εύκολα, έκανε αλλεπάλληλα σαρδάμ - αν και κατέφυγε στα συνήθη αστειάκια για τα γαλλικά του, ο Νίκος Αλιάγας δεν σώθηκε.

H βραδιά της απονομής των μουσικών βραβείων «Αρίων» δεν βρήκε ούτε για μια στιγμή τον υποτιθέμενο γιορτινό εαυτό της, θυμίζοντας μάλλον επαρχιώτικη εκδήλωση παρά λαμπρές βραβεύσεις λαμπρών μουσικών.

Ίσως μόνο για ένα δεκαπεντάλεπτο, εκείνο που βραβεύθηκε η Δόμνα Σαμίου και ακούστηκαν χαρούμενα τραγούδια του γάμου και γέμισε η σκηνή παραδοσιακές στολές και χορούς, σαν να ζωντάνεψε ο χώρος.

Αυτή ήταν η μοναδική στιγμή κεφιού και συγκίνησης την οποία όφειλαν οι παρευρισκόμενοι στην κυρία της παραδοσιακής μουσικής, της οποίας ήταν έκδηλη η χαρά για τη βράβευση, η ευγένεια με την οποία μίλησε και ο ενθουσιασμός για το γεγονός, τον οποίο δεν έκρυψε. Μέχρι που σηκώθηκε και χτυπούσε παλαμάκια ξεσηκώνοντας τη μουδιασμένη μέχρι εκείνη τη στιγμή αίθουσα. Συγκινημένοι σιγοτραγουδούσαν μαζί της παραδοσιακά τραγούδια ο Πασχάλης Τερζής από τη θέση του, ακόμη και ο Σάκης Ρουβάς.

Κατά τα λοιπά, η ατμόσφαιρα της βραδιάς θύμιζε οικογενειακή γιορτή που ετοιμαζόταν καιρό, αλλά εκεί που ήταν όλα στην εντέλεια το έσκασε ο μπαμπάς με την καμαριέρα, πλην όμως έπρεπε οι μεν οικοδεσπότες να προσποιηθούν ότι δεν συνέβη τίποτε, οι δε καλεσμένοι ότι δεν γνωρίζουν. Πολλές οι άδειες καρέκλες, δεν κρύβονταν, αρκετοί και εκείνοι που δεν εμφανίστηκαν να πάρουν τα βραβεία τους, με πρώτο τον Φίλιππο Πλιάτσικα, ο οποίος πήρε τρία μέχρι τέλους, αλλά παρέμεινε άφαντος. Μέχρι που ο Θοδωρής Μανίκας, ο οποίος απένειμε το ένα εξ αυτών, δεν δίστασε να «καρφώσει»: εγώ λέω πάντα και στον γιο μου, «αν δεν "παίζει" νοσοκομείο ή Αστυνομία, να μη στήνεις».

«Έστησε» και ο Πλούταρχος, και δεν ήταν η πρώτη φορά, την πρώτη χρονιά αν και σάρωσε τα βραβεία επίσης δεν είχε εμφανιστεί. Απόντες ο πολυβραβευμένος και χαϊδεμένος των «Αρίων» Αντώνης Ρέμος, ο περσινός πολυ-νικητής Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Θάνος Πετρέλης και ο Παντελής Θαλασσινός. Κάθε χρόνο οι απουσίες στα «Αρίων» συζητιούνται περισσότερο από τις παρουσίες, με το «μυστήριο» που τις περιβάλλει. Φέτος συζητήθηκαν όμως αποκλειστικώς αυτές, αφού οι περισσότεροι εξ όσων ανέβηκαν στη σκηνή για να απονείμουν βραβείο έμειναν... μπουκάλες. Το σχολίασαν δε όλοι, από τον Πέτρο Φιλιππίδη του «Πενήντα - πενήντα» μέχρι η Έλενα Ακρίτα λέγοντας «κρίμα από τον Θεό τέτοιο φτύσιμο».

Πάντως, η Ραλλία στάθηκε απείθαρχη στις εντολές της δισκογραφικής της, ήταν εκεί και παρέλαβε τα βραβεία της, ευχαριστώντας όμως από το μικρόφωνο και την εταιρεία και τον όμιλο ANT1.


Λίγες οι καλές στιγμές

Φυσικά και είχαν το στιγμιότυπό τους οι πέντε του «Παρά πέντε», αφού έχουν εξελιχθεί σε απαραίτητη ατραξιόν κάθε πανηγυρικής εκδήλωσης. Χόρεψαν και τραγούδησαν το τραγουδάκι των τίτλων «Είμαι άγγελος του Τσάρλι».

Μια πινελιά χιούμορ έβαλε και ο Μητσικώστας, που ανέβηκε στη σκηνή για να απονείμει το βραβείο ορχηστρικής μουσικής και μιμήθηκε τους πάντες, από τον Ψινάκη μέχρι τον Αναστασιάδη, ενώ ο Ψινάκης αυτοπροσώπως επιδόθηκε σε ένα αυτοσαρκαστικό χορευτικό νούμερο για την ηλικία του με μουσική υπόκρουση το «Sex» της Κοκκίνου.

Υπήρξαν οι καλές στιγμές της ερμηνείας τής Τσαλιγοπούλου, των Μαυρουδή και Μάργαρη με τις κιθάρες τους, του Σάκη Ρουβά με καινούργιο τραγούδι μια ερωτική μπαλάντα και της Έλενας Παπαρίζου.



Ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία η έμφαση δόθηκε στα τραγούδια και αφαιρέθηκαν εκείνα τα μπαλετάκια, οι παρλάτες και οι μεταμφιέσεις παρουσιαστών, που άλλες χρονιές έκαναν την εκδήλωση να μοιάζει με τηλεοπτικό σπαγκέτι-σόου. Αλλά άκεφη και άνευρη η βραδιά ούτε αυτά δεν ανέδειξε.


TA NEA

Σημείωση: Επειδή η ερμηνεία της Έλενας Παπαρίζου ήταν εξαιρετική και όχι απλώς καλή παραθέτω το παρακάτω βίντεο:


Οι νέες μπαλάντες του Σάκη

Μπαλάντες θα είναι, εκτός από το πρώτο single, και τα άλλα δύο νέα τραγούδια που θα περιλαμβάνονται στο επερχόμενο album του Σάκη Ρουβά.

Από τον Απρίλιο θα βρίσκεται στα δισκοπωλεία το νέο διπλό album (cd και dvd) του Σάκη Ρουβά, που θα περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του, όπως ο Σάκης τις ερμήνευσε στη συναυλία που έδωσε στις 14 Φεβρουαρίου, σε διοργάνωση του Ρυθμού 94.9, αλλά και τρεις νέες ερωτικές μπαλάντες.

Πρώτο single από το album είναι το κομμάτι "Χωρίς Καρδιά", διασκευή του πασίγνωστου "A Blower's Daughter" του Damien Rice, που ο Σάκης παρουσίασε στην πέμπτη απονομή των Βραβείων "Αρίων".

Σύντομα, πάντως, όπως γράφαμε και τις προηγούμενες μέρες, ο Σάκης θα βρεθεί ξανά στο Los Angeles, για ειδικά μαθήματα training για την Eurovision...

From Sakis to Katia with love

Για ποιον τραγούδησε ο Σάκης Ρουβάς στη χθεσινή απονομή των Μουσικών Βραβείων "Αρίων"?

"Δεν παίρνω τα μάτια μου από εσένα" τραγουδούσε χθες βράδυ ο Σάκης Ρουβάς, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το νέο του τραγούδι, "Χωρίς Καρδιά" (διασκευή του "Α Blower's Daughter") και φαίνεται ότι το εννοούσε...

Όλοι όσοι είδαν τον Σάκη στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, πρόσεξαν πως οι στίχοι του τραγουδιού είχαν έναν πολύ συγκεκριμένο αποδέκτη, που δεν ήταν άλλος από την Κάτια Ζυγούλη, από την οποία ο Σάκης... δεν πήρε τα μάτια του κατά το live του, ενώ στο τέλος του τραγουδιού έδειξε την Κάτια με το χέρι του, έμμεσα αφιερώνοντάς της το άκρως ερωτικό τραγούδι.

Το ζευγάρι ήταν μαζί ολόκληρο το βράδυ, ενώ η Κάτια δεν έκρυψε τη χαρά της όταν ο Σάκης ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει τα δύο του βραβεία (καλύτερος pop τραγουδιστής και καλύτερος pop δίσκος)...



www.mad.tv

Eκλειψη και στα Mουσικά Bραβεία Aρίων, δέσποσε ο «θρύλος» Δόμνα Σαμίου!

«Πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμμένα» είναι το πλέον κατάλληλο όνομα, εάν τα Mουσικά Bραβεία Aρίων αποφασίσουν να αλλάξουν, τουλάχιστον ονομασία, για την έκτη απονομή, του χρόνου! Nα απαλλάξουν από κάθε ευθύνη για τα τεκταινόμενα μέσα στην Aίθουσα του Mεγάρου Tριάντη τον Aρίωνα, τον κιθαρωδό μουσικό και ποιητή εκ Mηθύμνης Λέσβου. Mην περιμένετε από αυτή τη στήλη κανονικό ρεπορτάζ για το τι έγινε μέσα στο τρίωρο και πλέον στη μισογεμάτη-μισοάδεια (ανάλογα ποια δισκογραφική εταιρεία υποστηρίζετε) πλατεία και στα αραιοκατοικημένα θεωρεία και τη γαλαρία! Θα ήταν προτιμότερο όσοι έβλεπαν τις ακτίνες λέιζερ να φέρνουν βόλτα στον ουρανό πάνω από το Mέγαρο, να έμπαιναν μέσα κατά το «είδα φως και μπήκα!». Γιατί φώτα υπήρχαν, φωτοπλημμύρα! Kαι μοντέρνο, φουτουριστικό σκηνικό με στήλες που άλλαζαν χρώμα και η μεγάλη σκηνή προσφερόταν για υπερθέαμα και χορευτές με ακροβατικές τάσεις! Eτσι χόρεψαν στο στιλ «αλαλούμ» που τόσο τους ταιριάζει, οι ηθοποιοί του «Παρά πέντε» την επιτυχία τους «Aγγελοι του Tσάρλι», ζωηρή εμφάνιση που χειροκροτήθηκε γιατί δεν ήταν «δήθεν»! Eχουν μεταδοτικό κέφι και η Eλισάβετ Kωνσταντινίδου, ως Tζίντζερ Pότζερς ελαφρώς υπέρβαρη «έκλεψε» ακόμη μία φορά την παράσταση! Pολάρισε και τζιπ, με στρατιωτικίνες με σούπερ σορτς που τραγούδησαν χορεύοντας το τραγούδι της ταινίας του Περράκη «Λούφα και Παραλλαγή». Kαι κυρίως με ομπρελίνα και δανδήδες πλαισίωσαν την αέρινη, όμορφη και συνειδητή τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα στο τραγούδι του Δημήτρη Παπαδημητρίου από το σίριαλ «Mάγισσες της Σμύρνης». Bγήκε και ο Γιώργος Mητσικώστας και με τη βαριά φωνή του Hλία Ψινάκη που ήταν παρών αλλά στην άλλη άκρη των πρώτων σειρών από τον Σάκη Pουβά και την Kάτια Zυγούλη «έσπασε τον πάγο» που είχαν προκαλέσει οι απανωτές απουσίες των βραβευθέντων! Γέλασε τ’ αχείλι μας!

Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε παρέλαση τραγουδιστριών νυν και πρώην επί σκηνής που ανήγγελλαν βραβευθέντες σε ποικίλες κατηγορίες τραγουδιού, οι οποίοι είτε δεν έρχονταν, είτε έστελναν κάποιον αμήχανο δικό τους να παραλάβει το κρυστάλλινο έπαθλο. Eυτυχώς που ήταν εκεί ο Σάκης Pουβάς, πήρε δυο-τρία βραβεία (θα σας γελάσουμε για τον ακριβή αριθμό), τραγούδησε και ένα καινούργιο, που θύμιζε Tόνι Πινέλι, άσχετα αν εκείνος τότε ήταν αγέννητος. Bγήκε και η Eλενα Παπαρίζου, που κι αυτή τραγούδησε μια μπαλάντα, παραμένοντας σεμνή παρά το μίνι μοντελάκι της!

Mεγαλόψυχη η Nάνα Mούσχουρη ήρθε, καταφέρθηκε κι αυτή κατά της πειρατείας και σύστησε στους νέους τραγουδιστές «να μην ξεχνούν πως η διάρκεια κάνει τον πραγματικό καλλιτέχνη». Kαι γλυκιά, χαμηλών τόνων η Xαρούλα Aλεξίου που αυτόν τον καιρό, όπως είπε, ξεκουράζεται, κάνει ένα διάλειμμα μεταξύ Aθήνας και Παρισιού, όπου σπουδάζει το παιδί της. Θυμωμένες με το δίκιο τους, η Kατερίνα Στανίση και η Eλενα Aκρίτα, για εκείνους που βραβεύτηκαν και δεν παρέλαβαν το βραβείο τους. Mας αποζημίωσε, με το παραπάνω, το Eιδικό Bραβείο (που ήταν και ο λόγος που ήρθαμε στη μουσική αυτή γιορτή!) που δόθηκε για την 50χρονη προσφορά της στο δημοτικό τραγούδι στη μεγάλη τραγουδίστρια Δόμνα Σαμίου. Xάρις στην πίστη της στο δημοτικό τραγούδι και την ερμηνεία της, χιλιάδες δημοτικά τραγούδια έχουν καταγραφεί, στόμα με στόμα, στο αρχείο! Tραγούδησε, συνοδεία δύο αχώριστων μουσικών της, το «Tζιβαέρι», δωδεκανησιακό δημοτικό, αφιερωμένο στην ομογένεια! «Kαλά κάνουν οι νέοι και τραγουδούν τα “ποπ” και “ροκ”, είπε η Δόμνα Σαμίου, αλλά ακούτε και τη γιαγιά! Nα αγαπάτε το δημοτικό τραγούδι, είναι αστείρευτη πηγή!».

Mία ακόμη τιμή για τη Δόμνα

H μεγάλη έκπληξη της βραδιάς: H πρόεδρος του Λυκείου Eλληνίδων κ. Eλένη Tσαλδάρη έφερε το Λύκειο Eλληνίδων να πλαισιώσει τη Δόμνα, με θέμα τον γάμο! Mε φουστανέλες και στολές απ’ όλη την Eλλάδα, τα λεβεντόκορμα αγόρια και οι λυγερές κοπελιές, χόρεψαν, ενώ λάβαρα και σημαίες με στεφάνια λουλουδιών «έπλεξαν» την εθνική εορτή με τα γαμήλια έθιμα της πατρίδας μας. Ως και το κρεβάτι του γάμου στρώθηκε πάνω στην ίδια σκηνή με τα υπερμοντέρνα φωτιστικά, τα οποία η αυθεντικότητα της παράστασης του Λυκείου Eλληνίδων, επεσκίασε. Σηκώθηκε και αγκάλιασε τη Δόμνα Σαμίου ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γιώργος Bουλγαράκης (που ήρθε στα μισά και έμεινε λίγο μετά τη Δόμνα). «O δικός μου υπουργός!», αναφώνησε η Δόμνα Σαμίου, «γιατί εμείς τραγουδάμε τον πολιτισμό!». Kαι του αφιέρωσε και το ριζίτικο του Διγενή, τραγουδώντας a capella. «E, πήρα το βραβείο, πολύ το χάρηκα και ευχαριστώ, να πηγαίνω τώρα, γιατί έχω τα χρονάκια μου –είμαι Zυγός, Oκτώβρη γεννήθηκα, αλλά χρονολογία δεν λέω!– και πρέπει να πάω σπίτι μου, να ξεκουραστώ». Σοφή συμβουλή που την ακολουθήσαμε αρκετοί! Ωραία παρουσία των βραβευθέντων Nότη Mαυρουδή (ο παλιός είναι πάντα αλλιώς) και του νέου Παναγιώτη Mάργαρη, που πήραν το βραβείο και έπαιξαν με τις κιθάρες τους τη διασκευή τους σε επιτυχίες Bαμβακάρη, Tσιτσάνη, σβήνοντας με τη μουσικότητά τους τις απουσίες και τις αμηχανίες της βραδιάς! Στην πρώτη σειρά, ο διευθυντής προγράμματος του MEGA κ. Πέτρος Mπούτος και ο κ. Πάνος Θεοφανέλλης της IFPI, ο συνθέτης κ. Mίμης Πλέσσας, ο κ. Mάκης Mάτσας, η Aλκηστη Πρωτοψάλτη –που πήρε το βραβείο και εξ ονόματος της Δήμητρας Γαλάνη– και χόρεψε α λα Δόμνα, με τον Nίκο Aλιάγα. Hσυχος και σωστός ο Γιώργος Θεοφάνους. H μετάδοση live έκανε διάσημους και άσημους να κοιτάνε, πιο πολύ τις οθόνες, δεξιά και αριστερά, για να δουν αν τους πήρε η κάμερα, παρά τη σκηνή. Kαι του χρόνου, με βραβεία (καλό κάνουν, όχι κακό!) και χωρίς απουσιολόγιο!



KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

29 Mar 2006

«Aρίων» με λάμψη και παραδοσιακή μουσική

M' ένα ηχοθέαμα από το Λύκειο Ελληνίδων αντί προλόγου, ο κόσμος της ελληνικής μουσικής υποκλίθηκε χθες βράδυ στην προσφορά και την αγάπη της Δόμνας Σαμίου για την παραδοσιακή μας μουσική. H Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πλημμύρισε από τις φωτεινές νότες γαμοτράγουδων και ο οικοδεσπότης της βραδιάς Νίκος Αλιάγας υποδέχθηκε τη θεματοφύλακα της μουσικής παράδοσης στη σκηνή, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης παρέδωσε στη Δόμνα Σαμίου - την αποκάλεσε «ζωντανό μύθο» - το τιμητικό βραβείο «Αρίων» για το έργο ζωής (50 χρόνια στο δημοτικό τραγούδι).

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το Mega και η IFPI για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά καλύτεροι λαϊκοί τραγουδιστές αναδείχτηκαν οι Γιάννης Πλούταρχος και Πέγκυ Ζήνα, (καλύτερος ποπ τραγουδιστής ο Σάκης Ρουβάς) Στις κατηγορίες εναλλακτικής μουσικής και έντεχνου τραγουδιού βραβεύτηκαν οι Φίλιππος Πλιάτσικας και Ελένη Τσαλιγοπούλου. Στην κατηγορία του δίσκου ορχηστρικής μουσικής το βραβείο απονεμήθηκε στους Νότη Μαυρουδή - Παναγιώτη Μάργαρη για το άλμπουμ «cafe de l' art, vol.2». Με «Αρίων» βραβεύτηκαν, μεταξύ άλλων, η Χάρις Αλεξίου, ο Νίκος Βέρτης, ο Φοίβος και οι Raining Pleasure.

Ειδική μνεία έγινε σε σημαντικούς ανθρώπους που αγάπησαν και υπηρέτησαν το ελληνικό τραγούδι και δεν είναι πια κοντά μας: Σταύρος Κουγιουμτζής, Βίκυ Μοσχολιού, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο δημοσιογράφος Πάνος Γεραμάνης, Μιχάλης Γενίτσαρης, Γιώργος Ζωγράφος κ.ά.



TA NEA

Τα αποτελέσματα των Βραβείων Αρίων!

H Πέγκυ Ζήνα θριάμβευσε στα "Αρίων"

Γιάννης Πλούταρχος, Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Αντώνης Ρέμος επίσης ανήκουν στους μεγάλους νικητές.

Συνθέτες
O "δημιουργός του 2005" ήταν ο Γιώργος Θεοφάνους, αφού τα δύο σημαντικότερα βραβεία της βραδιάς, αυτά για την τραγουδίστρια και τον τραγουδιστή της χρονιάς πήγαν στην Πέγκυ Ζήνα και τον Αντώνη Ρέμο, για τους τελευταίους τους δίσκους που υπογράφει ο ίδιος εξ' ολοκλήρου. Πρωταγωνιστής και ο Δημήτρης Κοντόπουλος, που παρέλαβε το βραβείο για το καλύτερο pop τραγούδι και το soundtrack της χρονιάς, αλλά και ο Φοίβος, που, με το "Κερνάω" του Θάνου Πετρέλη, αναδείχτηκε νικητής στις κατηγορίες "λαϊκό τραγούδι" και "τραγούδι της χρονιάς". Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το ότι οι δημιουργοί του "My Number One", που έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση της Eurovision, Χρήστος Δάντης και Ναταλία Γερμανού, δεν παρέλαβαν κανένα βραβείο, παρόλο που είχαν αρκετές υποψηφιότητες.

Ερμηνευτές
Θριαμβεύτρια της βραδιάς η Πέγκυ Ζήνα, που βραβεύτηκε ως η "καλύτερη λαϊκή τραγουδίστρια" αλλά και η "τραγουδίστρια της χρονιάς", επικρατώντας έναντι μερικών από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες stars και έλαμψε με την τουαλέτα της αλλά και την a capella ερμηνεία της στο "Νόημα". Τρία βραβεία συγκέντρωσε ο Γιάννης Πλούταρχος, μεταξύ των οποίων και αυτό για το "δίσκο της χρονιάς". Από δύο βραβεία πήραν στο σπίτι τους οι Σάκης Ρουβάς, Φίλιππος Πλιάτσικας και Ελένη Τσαλιγοπούλου, ενώ Ραλλία Χρηστίδου, Έλενα Παπαρίζου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Δημήτρης Κοργιαλάς και Αντώνης Ρέμος περιλαμβάνονται στους καλλιτέχνες που παρέλαβαν από ένα βραβείο.

Live εμφανίσεις
Η Βανέσα Αδαμοπούλου ξεχώρισε για την άνετη εμφάνισή της κατά την παραλαβή των βραβείων αλλά και για την άνετα sexy εμφάνισή της κατά την παρουσίαση του "Πάνω Στην Τρέλα Μου". Στις ευχάριστες εκπλήξεις περιλαμβάνονται το show του team του "Στο Παρά Πέντε" αλλά και η ερμηνεία του "My Way" του Frank Sinatra από τον Θέμη Αδαμαντίδη, με τον Νίκο Αλιάγα να συνοδεύει τραγουδώντας στα γαλλικά και τον Βασίλη Σαλέα στο κλαρίνο. Στο show της απονομής, ο Σάκης Ρουβάς παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο του κομμάτι-διασκευή στο "A Blower's Daughter" του Damien Rice με τίτλο "Χωρίς Καρδιά", ενώ και η Έλενα Παπαρίζου τραγούδησε -επίσης για πρώτη φορά- το πρώτο single του επερχόμενου νέου album της, "Υπάρχει Λόγος".

Ατάκες
Την απορία της για την απουσία πολλών καλλιτεχνών εξέφρασε η Κατερίνα Στανίση, ενώ ο Θοδωρής Μανίκας δήλωσε πως "μόνο αν έχεις... γιατρό και αστυνομία δικαιούσαι να λείπεις από μία εκδήλωση στην οποία βραβεύεσαι" - την ατάκα αυτή μνημόνευσε λίγο αργότερα ο Πέτρος Φιλιππίδης. Όσο για την Έλενα Ακρίτα, εκείνη εξέφρασε την απογοήτευση και το θυμό της για τις απουσίες των καλλιτεχνών και έφυγε από το Μέγαρο Μουσικής λίγα λεπτά μετά το τέλος της απονομής. Από τους νικητές απουσίαζαν οι Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνης Ρέμος, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Φοίβος, Θάνος Πετρέλης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Παντελής Θαλασσινός, Νίκος Περάκης, Νάμα και Χειμερινοί Κολυμβητές.

Ο ΣΑΚΗΣ ΣΤΑ ΑΡΙΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ

Ας κάνουμε μια σύντομη ανάλυση της χθεσινής εμφάνισης του Σάκη στα Αρίων για όσους δεν την είδαν η ακόμη και αν την είδαν...

Ο Σάκης εμφανίστηκε χθες στις 9 και 20 περίπου με μια mercedes με οδηγό και την Κάτια Ζυγούλη μαζί του. Στην τηλεόραση βέβαια δεν φαίνονταν οι αφίξεις των τραγουδιστών και γενικότερα των καλεσμένων αλλά η αλήθεια είναι πως σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες που ήρθαν πριν το Σάκη δεν υπήρχε κανείς της security εκεί κοντά να τους..."προφυλάξει" παρόλο που τα συνεργεία της τηλεόρασης - η του σταρ πιο συγκεκριμένα - και πολλά παιδιά που περίμεναν να τους δουν ήταν εκεί. Αποτέλεσμα? Οι δημοσιογράφοι να τους κρατάνε εκεί για συνέντευξη με το "έτσι θέλω" και διάφορα παιδιά να στέκονται στην ουρά για να πάρουν αυτόγραφο με αποτέλεσμα να γίνεται χαμός...Όταν όμως ήρθε ο Σάκης - είχαν βέβαια ηρεμήσει τα πράγματα μιας που οι περισσότεροι είχαν ήδη έρθει και η εκδήλωση είχε ξεκινήσει περίμεναν απ’ έξω 4 security και γύρω στους 20 φωτογράφους μαζί με κάμερες και έγινε χαμός. Τα κορίτσια πήγαιναν να βγάλουν φωτογραφίες και να τον πλησιάσουν οι φωτογράφοι να τον φωτογραφήσουν και οι κάμερες να αποθανατίσουν τον...πανικό!

Η αλήθεια είναι πως άργησε να έρθει - κάτι που το έχουμε συνηθίσει πλέον - ενώ βγαίνοντας από το αυτοκίνητο περίμενε να βγει η Ζυγούλη και να πάνε μέσα χεράκι - χεράκι βάζοντας φωτιά στους δημοσιογράφους για ερωτήσεις του στυλ "θα πεις ένα ερωτικό τραγούδι σε ποια το αφιερώνεις?" κλπ χωρίς όμως να απαντήσει σε τίποτα απλά χαμογελούσε. Ακουστήκαν επίσης και κάποια..."σχόλια" για την Ζυγούλη "ποικίλων" απόψεων...!

Όσον αφορά τώρα την εκδήλωση ο Σάκης κέρδισε 2 βραβεία του καλυτέρου ποπ δίσκου και του καλύτερου ποπ τραγουδιστή! Με λίγα λόγια ο...βασιλιάς της ποπ κατηγορίας αφού κέρδισε τα δυο πιο σημαντικά βραβεία της κατηγορίας του. Μάλιστα το βραβείο του ποπ δίσκου δεν το περίμενε κάτι που φάνηκε απο την αντίδραση του!

Επίσης τραγούδησε για πρώτη φορά ένα καινούριο του τραγούδι απο τα 3 που θα περιλαμβάνονται στο cd που θα κυκλοφορήσει μέσα Απριλίου το "χωρίς καρδιά" που αποτελεί διασκευή ενός παλαιότερου ξένου κομματιού.

Πλακά είχε επίσης ο Μιτσικώστας που ανάμεσα σε άλλα σχόλια είπε στον Αλιάγα μιας που ήταν εκεί η Κάτια να παρουσιάσει εκείνος τη Eurovision με τη Μενούνος για να μην έχουν προβλήματα....(και όποιος κατάλαβε...κατάλαβε!)
Έγραψε η: Christina__

Αρίων νικητές και Αδύναμοι Κρίκοι

Πραγματοποίηθηκαν και φέτος τα Μουσικά Βραβεία Αρίων, που για κάποιο λόγο ήταν μάλλον τα πιο ...υποτονικά από κάθε άλλη χρονιά. Την παράσταση έκλεψε η μεγάλη Δόμνα Σαμίου και ο ανεπανάληπτος Ηλίας Ψινάκης, με ατάκες-φωτιά.

Στις 21.00 ακριβώς ξεκίνησε η τελετή με τον Νίκο Αλιάγα στη σκηνή και πρώτους καλεσμένους το Φωτη Σεργουλόπουλο και τη Μαρία Μπακοδήμου που απένειμαν το βραβείο του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στη Ραλλία Χρηστίδου.

Ο Γιώργος Θεοφάνους στη συνέχεια απένειμε στον Παντελή Θαλασσινό το βραβείο για τον Καλύτερο Εντεχνο Τραγουδιστή, η Ζέτα Μακρυπούλια στην Πέγκυ Ζήνα για την Καλύτερη Λαική τραγουδίστρια, ο Θοδωρής Μανίκας και ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στον απόντα Φίλιππο Πλιάτσικα για το άλμπουμ του ‘Τι δεν έμαθε ο Θεός’ στην κατηγορία Καλύτερος Δίσκος Εναλλακτικής Μουσικής. Η ατάκα του Θ. Μανίκα ‘αν δεν πρόκειται για νοσοκομείο ή αστυνομία καλύτερα να μην στήνεις’, πιθανότατα θα συζητηθεί...

Ανδριάννα Μπάμπαλη, Δέσποινα Ολυμπίου και Ζωή Παπαδοπούλου στη συνέχεια live on stage, ενώ αμέσως μετά η Πέγκυ Ζήνα απονέμει το βραβείο Καλύτερου Λαϊκού Τραγουδιστή στον Γιάννη Πλούταρχο (ο οποίος απουσίαζε και το βραβείο παρέλαβε η Μαργαρίτα Μάτσα), και πριν κατέβει ερμηνεύει α καπέλα το Νόημα για το οποίο και καταχειροκροτείται. Η Ρίκα Βαγιάννη απένειμε έπειτα το βραβείο Καλύτερου Τραγουδιστή Εναλλακτικής Μουσικής στον Φίλιππο Πλιάτσικα, ενώ ακολούθησε ένα live χορευτικό από την παρέα του σήριαλ Στο Παρά Πέντε, οι οποίοι και βράβευσαν στην κατηγορία Καλύτερο Ποπ Τραγούδι, το Πάνω στην Τρέλα Μου του Δ. Κοντόπουλου και Ν. Γρίτση. Η Λίτσα Διαμάντη απένειμε στην Ελένη Τσαλιγοπούλου το βραβείο για τον καλύτερο Έντεχνο Δίσκο για το Κάθε Τέλος και Αρχή, ο Γιώργος Μητσικώστας βράβευσε τους Νότη Μαυρουδή και Παναγιώτη Μάργαρη για τον Καλύτερο Δίσκο Ορχηστρικής Μουσικής, οι Etsi De τον Δημήτρη Κοργιαλά για το Θέλω τόσο να σε δω, ως το Καλύτερο Τραγούδι Εναλλακτικής Μουσικής.

Ο Σάκης Ρουβάς τραγούδησε το νέο του τραγούδη στη σκηνή, το Χωρίς Καρδιά, ελληνική διασκευή του A Blower’s Daughter από τον Damien Rice.

H Βάλια Καλκούτη και ο Γ. Σιατσίδης βράβευσαν τους Νάμα ως το Καλύτερο Ποπ Συγκρότημα, ο Νίκος Κουρής και ο Κ. Μαρκουλάκης την Ελένη Τσαλιγοπούλου ως την Καλύτερη Έντεχνη Τραγουδίστρια, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τον Σάκη Ρουβά ως τον Καλύτερο Ποπ τραγουδιστή και οι Δ. Ολυμπίου, Ζ. Παπαδοπούλου, Α. Μπάμπαλη τους Raining Pleasure ως το Καλύτερο Συγκρότημα Εναλλακτικής Μουσικής, βραβείο που παρέλαβε ο Φώτης Βαλλάτος. Ο Γρηγόρης προσπάθησε να ξεσηκώσει το κοινό, αλλά όπως και ο Νίκος Αλιάγας, μάλλον μάταια, σε μια γενικά βαριά και ιδιαίτερα χαμηλών τόνων βραδυά. Εν τω μεταξύ στη σκηνή είχαν τραγουδήσει η Φωτεινή Δάρρα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Βέρτης και η Βανέσα Αδαμοπούλου, ιδιαίτερα άνετη και χαμογελαστή.

Ο Θέμης Γεωργαντάς με τη Βίκυ Καγιά βράβευσαν τον Σάκη Ρουβά για το Σ' 'Εχω Ερωτευθεί ως τον Καλύτερο Ποπ Δίσκο, ενώ αμέσως μετά η γλυκιά κ. Νάνα Μούσχουρη ανακοίνωσε τα singles και άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις σε ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο. Η Madonna για το ξένο δεν ήταν εκεί... αλλά ο Νίκος Βέρτης (single Πες το μου ξανά) και η Χαρούλα Αλεξιόυ (album Ανθολόγιο) παρέλαβαν τα βραβεία τους, για το ελληνικό ρεπερτόριο.

Ακολούθησε ένα αφιέρωμα στη μεγάλη κυρία του παραδοσιακού τραγουδιού, τη Δόμνα Σαμίου που κατάφερε να ξεσηκώσει λίγο τον κόσμο, όσο αυτό ήταν δυνατό, ενώ αφού παρέλαβε και τον τιμητικό της Αρίωνα, ερμήνευσε το Τζιβαέρι και συγκίνησε εμφανώς τους παρευρισκόμενους.

Η Κατερίνα Στανίση ανακοίνωσε πως το Κερνάω του Φοίβου, είναι το Καλύτερο Λαϊκό Τραγούδι και ο Μίμης Πλέσσας ανακοίνωσε πως το Να Μείνεις Εδώ του Μ. Χατζηγιάννη παίρνει το βραβείο του Καλύτερου Έντεχνου Τραγουδιού. Θανος Πετρέλης, Φοίβος, Μιχάλης Χατζηγιάννης ήταν επίσης απόντες.

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη (Live στο Vox) παρέλαβε το βραβείο της από την Ελένη Μενεγάκη για τον Live Δίσκο της Χρονιάς, ενώ πήρε τον Νίκο Αλιάγα από το χέρι και τραγούδησε (και χόρεψαν) το Να σ αγαπώ ιν τα θελα....

Η ανανεωμένη και ιδιαίτερα συγκινημένη Ελενα Παπαρίζου ερμήνευσε εκπληκτικά το νέο της τραγούδι «Υπάρχει Λόγος» ενώ στη συνέχεια ο Χαράλαμπος Γαργαντουράκης βράβευσε τον Καλύτερο Δίσκο Παραδοσιακής Μουσικής «12 και μία ματιές στα Δωδεκάνησα».

Η έκπληξη της φετνής βραδυάς ήταν η εμφάνιση του Θέμη Αδαμαντίδη το My Way του Frank Sinatra, με συνοδεία το κλαρίνο του Βασίλη Σαλέα, αλλά και τον Νίκο Αλιάγα στη γαλλική εκδοχή του κομματιού. Καλύτερος Λαϊκός Δίσκος στο Γιάννη Πλούταρχο για το Όλα σε σένα τα βρήκα, από την παρέα του 50-50, η Ευρυδίκη και ο Ζακ Σεφάνου βραβεύουν τους Χειμερινούς Κολυμβητές ως το Καλύτερο Έντεχνο Συγκρότημα, ενώ ο Δημητρης Μπάσης ακολουθεί ζωντανά στη σκηνή.

Συνέχεια με το Highlight της βραδυάς, τον Ηλία Ψινάκη να κάνει είσοδο με το Sex της Κοκκίνου και με Πι! Βραβεύει την Ελενα Παπαρίζου ως την καλύτερη ποπ τραγουδίστρια, και εκεί πραγματοποιείται και ο πιο σουρεάλ διάλογος της βραδυάς...

-να και το sandwich στο Μέγαρο...

-Ηλία είσαι η πιο όμορφη γριά

-όλοι αυτό μου λένε... Και άλλες exclusive ατάκες του Ηλία Ψινάκη που μετά το περσινό ‘τραβιέμαι’ φέτος δήλωσε ‘σούρνομαι από κανάλι σε κανάλι’....

Η Μπέσυ Μάλφα απονέμει το καλύτερο souondtrack για την ταινία Λούφα και Παραλλαγή, Ζακ Στεφάνου, Κίτρινα Ποδήλατα και Μάνος Πυροβολάκης live on stage, η Ράνια Θρασκιά και ο Γιώργος Γκάβαλος βραβεύουν το Πάνω στην τρέλα μου ως το καλύτερο video clip της χρονιάς, και η παρέα του Δυο Μέρες Μόνο εμφανίζεται στη σκηνή και μας λύνει επιτέλους την απορία... τον Σεπτέμβρη ο νέος κύκλος της σειράς. Πέρα απο αυτό, ο Χ. Παπακαλιάτης, ο Χ. Λούλης, η Βίκυ Σταυροπούλου και η Λ. Ματσάγκου ανακοινώνουν το τραγούδι της Χρονιάς. Κερνάω του Φοίβου σε ερμηνεία του Θάνου Πετρέλη. (Και όχι το Number One όπως περιμέναμε και όπως άλλωστε άξιζε αφού πραγματικά ήταν το τραγούδι της περσινής χρονιάς... Οι δημιουργοί του δεν βραβεύτηκαν, ούτε ήταν υποψήφιοι σε κάποια κατηγορία... Γιατί άραγε?)

Ο Πασχάλης Τερζής βραβεύει την τραγουδίστρια της Χρονιάς, Πέγκυ Ζήνα, και τον τραγουδιστή της χρονιάς Αντώνη Ρέμο, που απουσιάζει και αντ αυτού παραλμβάνει το βραβείο ο Δημήτρης Γιαρμενίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Sony BMG Ελλάδος.

Τέλος με την Ελενα Ακρίτα, που με ύφος που θυμίζει "Αδύναμο Κρικο", κρίνει δικαιολογημένα την απουσία των καλλιτεχνών και εκνευρισμένη ανακοινώνει πως ο Δίσκος της Χρονιάς είναι αυτός του Γιάννη Πλούταρχου, "Ολα σε σένα τα βρήκα". Ο Νεκτάριος Κόκκινος παραλμβάνει αντ' αυτού...

01.20 τελειώνει η βραδυά για φέτος, με πολλές απουσίες, άκεφο κοινό, και με την ατάκα-κλειδί του Νίκου Αλιάγα... Όλα συμβαίνουν στο μυαλό μας.

Και του χρόνου...

28 Mar 2006

Σε λίγο τα Μουσικά Βραβεία Αρίων

Λίγο μόνο έμεινε για την έναρξη της μεγάλης βραδυάς για την πέμπτη απονομή των Μουσικών Βραβείων Αρίων, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο μουσική και στην οποία οικοδεσπότης θα είναι και πάλι ο Νίκος Αλιάγας.

Τα κείμενα υπογράφουν οι Νίκος Φωτάκης και Δημήτρης Βραχνός, τα σκηνικά οι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, την καλλιτεχνική επιμέλεια και τις χορογραφίες ο Φωκάς Ευαγγελινός, τις ενορχηστρώσεις ο Γιώργος Ζαχαρίου, ο Ανδρέας Μπέλλης είναι ο διευθυντής φωτογραφίας, ο Γιώργος Τέλλος, ο Light Designer, ενώ την όλη τελετή σκηνοθετεί ο Άρης Λυχναράς.

Φέτος, το Τιμητικό Βραβείο θα απονεμηθεί στην μεγάλη κυρία της παραδοσιακής μουσικής Δόμνα Σαμίου ενώ ακόμη δεκατέσσερεις κατηγορίες θα αναδείξουν και τους αντίστοιχους νικητές.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής
ΕΝΤΕΧΝΟ
ΛΑΪΚΟ
ΠΟΠ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Ή ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ή ΠΟΙΗΣΗ Ή ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
VIDEO CLIP ΧΡΟΝΙΑΣ
ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ/Η ΧΡΟΝΙΑΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΡΟΝΙΑΣ
LIVE ΔΙΣΚΟΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΔΙΣΚΟΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Για τις τελευταίες κατηγορίες οι υποψήφιοι είναι

VIDEO CLIP ΧΡΟΝΙΑΣ
"Η αυτοκαταστροφή σου" - Σκηνοθεσία: Κώστας Καπετανίδης
"Κάθε φορά που με κοιτάζεις" - Σκηνοθεσία: Μανώλης Τζιράκης
"My number one" - Σκηνοθεσία: Κώστας Καπετανίδης
"Μίλα της" - Σκηνοθεσία: White Room
"Πάνω στην τρέλα μου" - Σκηνοθεσία: Νίκος Περάκης

ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ/Η ΧΡΟΝΙΑΣ
Κώστας Καραφώτης - "Είμαι εδώ"
Χρήστος Μενιδιάτης - "Στ΄ αστέρια κάνω μια ευχή"
Ζωή Παπαδοπούλου - "Κρύσταλλα κόκκινα φιλιά"
Σαρμπέλ - "Παράξενο συναίσθημα"
Ραλλία Χρηστίδου - "Με το βλέμμα της καρδιάς"

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Νίκος Βέρτης - "Πως περνώ τα βράδυα μόνος"
Θάνος Πετρέλης - "Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα"
Γιάννης Πλούταρχος - "Όλα σε σένα τα βρήκα"
Αντώνης Ρέμος - "Σαν άνεμος"
Μιχάλης Χατζηγιάννης - "Όνειρο ζω"

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ
Ελευθερία Αρβανιτάκη - "Δρόμοι παράλληλοι"
Δέσποινα Βανδή - "Special edition Δέσποινα - Φοίβος"
'Αννα Βίσση - "Nylon"
Πέγκυ Ζήνα - "Νόημα"
Έλενα Παπαρίζου - "Προτεραιότητα [Euro edition]"

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΡΟΝΙΑΣ
"Κερνάω" - Συνθ.: Φοίβος / Στιχ.: Φοίβος
"My number one" - Συνθ.: Χρήστος Δάντης / Στιχ.: Χρήστος Δάντης, Ναταλία Γερμανού
"Όλα σε σένα τα βρήκα" - Συνθ.: Αλέξης Σέρκος / Στιχ.: Αλέξης Σέρκος
"Όνειρο ζω" - Συνθ.: Μιχάλης Χατζηγιάννης / Στιχ.: Ελεάνα Βραχάλη
"Πες το μου ξανά" - Συνθ.: Κυριάκος Παπαδόπουλος / Στιχ.: Ηλίας Φιλίππου

LIVE ΔΙΣΚΟΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
"2 χρόνια Μετρό" - Τάνια Τσανακλίδου
"Live στο Vox"- Δήμητρα Γαλάνη, 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη
"Σταυρός του Νότου / Γραμμές των οριζόντων" - Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Κούτρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
"Τα τραγούδια του Στράτου" - Θέμης Αδαμαντίδης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μελίνα Ασλανίδου, Σταμάτης Γονίδης, 'Αγγελος Διονυσίου, Στέλιος Διονυσίου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Βασίλης Καρράς, Πίτσα Παπαδοπούλου, Αντώνης Ρέμος, Πασχάλης Τερζής
"Υπάρχει και... το ζεϊμπέκικο" - Θέμης Αδαμαντίδης, Δημήτρης Μητροπάνος, Δημήτρης Μπάσης

ΔΙΣΚΟΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
"Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα" - Θάνος Πετρέλης
"Νόημα" - Πέγκυ Ζήνα
"Όλα σε σένα τα βρήκα" - Γιάννης Πλούταρχος
"Σ' έχω ερωτευθεί" - Σάκης Ρουβάς
"Σαν άνεμος" - Αντώνης Ρέμος

...Τα υπόλοιπα στις οθόνες σας, στις 21.00 ακριβώς!

27 Mar 2006

O ΣΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΕ ΤΗ VODAFONE ΤΟ ΝΕΟ LIVE ALBUM TOY

Ο Σάκης παρουσίασε χθες σε μια εκδήλωση υπό τη χορηγία της vodafone το νέο live album του που θα κυκλοφορήσει μέσα Απριλίου!!!!

Το cd θα περιέχει όλη τη συναυλία του Σάκη στο κολλέγιο Αθηνών καθώς και dvd με όλη τη συναυλία!!!

Επίσης θα περιέχει τρία νέα τραγούδια άκρως ερωτικά που μάλιστα το ένα απο αυτά ο Σάκης θα το τραγουδήσει αύριο πρώτη φόρα στα Αριων!!!

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε σχετικά με την Eurovision πως θα "αφεθεί" στα χεριά του Φωκά Ευαγγελινου που είναι εγγυημένη επιτυχία και όσο για την Μαρία Μενούνος που τους θέλουν ζευγάρι έμεινε στο οτι είναι πολύ καλή, γλυκιά και έξυπνη ρίχνοντας έτσι λάδι στην φωτιά και ιδέες στους δημοσιογράφους μιας που σε σχετική ερώτηση με την Κάτια δεν απάντησε και η ίδια έχει να φανεί πολύ καιρό δίπλα του.

Αυτό όμως που για ακόμα μια φορά πραγματικά τον έκανε να ξεχωρίζει είναι το πως απάντησε στο Γονιδη. Για όσους δεν ξέρουν ο..."μεγάλος" αυτός καλλιτέχνης είπε πως ο Σάκης είναι ένας χορευτής με γυμνασμένο σώμα, κοινό, μορφωμένος και αποδεκτός που τυχαίνει να τραγουδάει και λίγο και τίποτα παραπάνω. Επίσης στόλισε και πολλούς άλλους όπως την Βίσση και τη Μούσχουρη...

Ο Σάκης όταν τον ρώτησαν είπε πως τέτοια σχόλια δέχεται απο την αρχή της καριέρας του και αυτό που τον νοιάζει είναι να κάνει αυτό που του κάνει κέφι και αυτό που αγαπάει ο κόσμος και όποιος κρίνει ... ας κρίνει..!

Για μια ακόμα φορά απέδειξε πως ο ίδιος δεν είναι κομπλεξαρισμένος σαν κάτι άλλους που νομίζουν ότι είναι κάποιοι και ξέρουν μόνο να λένε σχόλια για να προκαλούν..... Γιατί κάποιος για να φτάνει στο σημείο να μιλάει έτσι δεν μπορεί παρά να έχει τρομερά κόμπλεξ και ανασφάλειες....

24 Mar 2006

Sakis...all around the world!

Ο Σάκης Ρουβάς δεν έχει σταματημό... αφού παρουσίασε το δικό του, μοναδικό medley στην special βραδιά υποδοχής που διοργάνωσε η ΕΡΤ προς τιμή όλων των εκπροσώπων των εθνικών τηλεοράσεων της Ευρώπης, στις 19 Μαρτίου, στο Βοτανικό, τώρα ετοιμάζει κάτι εξίσου glamour.

Αυτή την Τρίτη, λοιπόν, 28 Μαρτίου, ο Σάκης θα βρίσκεται στα βραβεία Αρίων, στο Μέγαρο Μουσικής, με νέο κομμάτι, που θα ερμηνεύσει live πρώτη φορά!

Και αφού εισπράξει όλο το χειροκρότημα του κόσμου θα μαζέψει τα πράγματά του και θα πάει ξανά μια εκπαιδευτική βόλτα από το Los Angeles.

Ο λόγος είναι απλός: σα σωστός και τελειομανής επαγγελματίας, ο Σάκης θα παρακολουθήσει ειδικά μαθήματα training για την Eurovision. Τι ακριβώς έχει στο νου να παρουσιάσει; Μείνετε συντονισμένοι στο mad.tv και σύντομα θα τα μάθετε όλα!

23 Mar 2006

MAD με ψηφιακή «Γιουροβίζιον»

Το μουσικό κανάλι MAD δεν μπορεί να απέχει από το διαγωνισμό της Γιουροβίζον και γι' αυτόν το λόγο δημιούργησε, μαζί με τη δημόσια τηλεόραση, το ΕΡΤ Eurovision Channel που εκπέμπει από τη θέση 5 της ψηφιακής πλατφόρμας NOVA. Στο κανάλι που έχει αρχίσει ήδη τις μεταδόσεις και θα συνεχίσει μέχρι τις 25 Μαΐου, οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα από τα 50 χρόνια του θεσμού αλλά και αφιερώματα σε καλλιτέχνες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη Eurovision, όπως οι Αbbα, Celine Dion, Χούλιο Ιγκλέσιας, Τζόνι Λόγκαν, Νάνα Μούσχουρη, Ελενα Παπαρίζου, Σάκης Ρουβάς κ.ά.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

22 Mar 2006

Κλήρωση για τη σειρά στην Eurovision

Στη δέκατη έκτη θέση θα διαγωνιστεί η χώρα μας, με την Άννα Βίσση και το "Everything", στο μεγάλο τελικό της Eurovision στις 20 Μαΐου-μάλιστα την επιλογή της Ελλάδας έκανε ο Σάκης! Την κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης στη σκηνή του ΟΑΚΑ, αλλά και τη σειρά με την οποία θα ψηφίσουν οι χώρες, έκαναν ο Σάκης Ρουβάς και η Μαρία Μενούνος, παρουσία των αρχηγών όλων των αποστολών. Συνολικά, στην Eurovision της Αθήνας λαμβάνουν μέρος 37 χώρες, από τις οποίες 23 θα εμφανιστούν στον ημιτελικό και 24 στον τελικό. Την αυλαία του ημιτελικού στις 18 Μαΐου θα ανοίξει η Αρμενία με το "Without your love", η οποία φέτος πραγματοποιεί το ντεμπούτο της στη Eurovision, ενώ στον τελικό πρώτη θα εμφανιστεί η Ελβετία και το "If we all give a little". Η Ανέτ Αρτάνι με το "Why Angels Cry" για την Κύπρο, που συμμετέχει στον ημιτελικό, κληρώθηκε να εμφανιστεί ένατη. Επίσης, πρώτη θα δώσει τους βαθμούς της η Σλοβενία και τελευταία η Τουρκία.

Η σημερινή κλήρωση "έκλεισε" το διήμερο Delegation Meeting (την συνάντηση των αρχηγών όλων των αποστολών).

Τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της συνάντησης, οι αρχηγοί συζήτησαν πληθώρα θεμάτων και παρέδωσαν τους φακέλους με τις υποψηφιότητες των χωρών τους. Παράλληλα, λύθηκαν σημαντικά προβλήματα, όπως η απόσυρση της υποψηφιότητας της Σερβίας - Μαυροβουνίου, τη θέση της οποίας στον τελικό πήρε η Κροατία. Οι αρχηγοί συζήτησαν επίσης το νέο τρόπο παρουσίασης της ψηφοφορίας και αποφάσισαν ότι από το 2007 θα περνούν απ’ ευθείας στον τελικό 10 χώρες, έναντι 14 που είναι σήμερα, ενώ ξεναγήθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Μετά τις κληρώσεις, ο Σάκης και η Μαρία ευχαρίστησαν τους αρχηγούς και ευχήθηκαν σε όλους καλή επιτυχία στην Eurovision της Αθήνας, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον Μάιο.

Ο Σάκης έκανε χθες την κλήρωση για την σειρά της Γιουροβίζιον

Στη δέκατη έκτη θέση θα διαγωνιστεί η χώρα μας, με την Άννα Βίσση και το "Everything", στο μεγάλο τελικό της Eurovision στις 20 Μαΐου-μάλιστα την επιλογή της Ελλάδας έκανε ο Σάκης! Την κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης στη σκηνή του ΟΑΚΑ, αλλά και τη σειρά με την οποία θα ψηφίσουν οι χώρες, έκαναν ο Σάκης Ρουβάς και η Μαρία Μενούνος, παρουσία των αρχηγών όλων των αποστολών. Συνολικά, στην Eurovision της Αθήνας λαμβάνουν μέρος 37 χώρες, από τις οποίες 23 θα εμφανιστούν στον ημιτελικό και 24 στον τελικό. Την αυλαία του ημιτελικού στις 18 Μαΐου θα ανοίξει η Αρμενία με το "Without your love", η οποία φέτος πραγματοποιεί το ντεμπούτο της στη Eurovision, ενώ στον τελικό πρώτη θα εμφανιστεί η Ελβετία και το "If we all give a little". Η Ανέτ Αρτάνι με το "Why Angels Cry" για την Κύπρο, που συμμετέχει στον ημιτελικό, κληρώθηκε να εμφανιστεί ένατη. Επίσης, πρώτη θα δώσει τους βαθμούς της η Σλοβενία και τελευταία η Τουρκία.



Η σημερινή κλήρωση "έκλεισε" το διήμερο Delegation Meeting (την συνάντηση των αρχηγών όλων των αποστολών).

Τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της συνάντησης, οι αρχηγοί συζήτησαν πληθώρα θεμάτων και παρέδωσαν τους φακέλους με τις υποψηφιότητες των χωρών τους. Παράλληλα, λύθηκαν σημαντικά προβλήματα, όπως η απόσυρση της υποψηφιότητας της Σερβίας - Μαυροβουνίου, τη θέση της οποίας στον τελικό πήρε η Κροατία. Οι αρχηγοί συζήτησαν επίσης το νέο τρόπο παρουσίασης της ψηφοφορίας και αποφάσισαν ότι από το 2007 θα περνούν απ’ ευθείας στον τελικό 10 χώρες, έναντι 14 που είναι σήμερα, ενώ ξεναγήθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Μετά τις κληρώσεις, ο Σάκης και η Μαρία ευχαρίστησαν τους αρχηγούς και ευχήθηκαν σε όλους καλή επιτυχία στην Eurovision της Αθήνας, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον Μάιο.

20 Mar 2006

Σάκης - Μενούνος: συνέντευξη τύπου και κοινή έξοδος!

Ο Σάκης χθες βράδυ ανέλαβε να ξεναγήσει την Μαρία Μενούνος στην νυχτερινή Αθήνα (που είχε δηλώσει πως ήθελε να δει την Βίσση) και έτσι βρέθηκε στο Βοτανικό όπου παρακολουθήσανε μαζί το πρόγραμμα της Άννας Βίσση μαζί με διάφορους ακόμα γνωστούς και στελέχη της ΕΡΤ.

Η συμπαρουσιάστρια του Σάκη απο χθες που ήρθε στην Ελλάδα μίλησε για την καλή χημεία που έχει με τον Σάκη και για τη γνωριμία τους καθώς και την συνεργασία τους!

Σήμερα μάλιστα στην κοινή συνέντευξη τύπου που είχαν για την Eurovision μίλησαν πρόθυμα και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων πολύ ένθερμα οπότε ελπίζουμε να συνεχίσουν να έχουν μια τόσο καλή σχέση και συνεργασία !!!

Συνεντευξη τυπου: Η Μαρία και ο Σάκης για τη Eurovision

Την πρώτη επίσημη κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα οι δύο παρουσιαστές της Eurovision, Σάκης Ρουβάς και Μαρία Μενούνος. Ο Σάκης και η Μαρία, με πολύ κέφι και χαμόγελα, μίλησαν τόσο για τη Eurovision όσο και για την Άννα Βίσση, ενώ η Μαρία Μενούνος, μη μπορώντας να κρύψει τη χαρά της που βρίσκεται στην Αθήνα, μας έδωσε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε καλύτερα. Τους δύο λαμπερούς παρουσιαστές καλωσόρισε ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Χουλιάρας, ο οποίος αναφερόμενος στη συνεδρίαση της EBU και των αρχηγών των αποστολών, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, είπε, πως όλοι είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι, οι προετοιμασίες βαίνουν καλώς και η ΕΡΤ υπόσχεται ένα πολύ όμορφο θέαμα. Όσον αφορά την παρουσίαση του Ημιτελικού και του Τελικού της Eurovision της Αθήνας, ο κ. Χουλιάρας, τόνισε, πως θα ξεφεύγει από την κλασική παρουσίαση ενός show και η Μαρία και ο Σάκης μας ετοιμάζουν μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Θυμίζουμε, ότι αύριο, οι δύο παρουσιαστές, θα πραγματοποιήσουν την κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των χωρών στον Ημιτελικό και τον Τελικό της Eurovision της Αθήνας.


Ικανοποίηση και χαμόγελα

Πανέμορφη και χαμογελαστή, η Μαρία αποκάλυψε πως αισθάνεται πολύ περήφανη που θα παρουσιάσει τη Eurovision, ενώ μας είπε, πως χάρηκε πολύ που γνώρισε από κοντά τον Σάκη. Ακόμα, εξομολογήθηκε, πως η παρουσία της στη Eurovision είναι η μεγαλύτερη χαρά για τους γονείς της, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν όταν έμαθαν για την πρόταση της ΕΡΤ. Μάλιστα, αποκάλυψε, πως δεν τους είπε από την αρχή ότι είπε το "ναι", γιατί από τη χαρά τους θα το έλεγαν παντού, πριν ανακοινωθεί επίσημα. Χαρακτηριστικά, τόνισε πως για τους γονείς της, η παρουσία της στη Eurovision της Αθήνας δε συγκρίνεται ούτε με την κατάκτηση 10 Όσκαρ!

Επίσης, εξέφρασε τη χαρά της που γνώρισε από κοντά την Άννα Βίσση, την οποία αγαπά πολύ και αποκάλυψε, πως πάντα έχει μαζί της τα τραγούδια της Ελληνίδας σταρ.

Μιλώντας για τον εαυτό της, η όμορφη παρουσιάστρια της Eurovision αποκάλυψε πως στην καθημερινή της ζωή είναι πολύ απλή, ενώ ασχολείται με φιλανθρωπίες. Επίσης, δήλωσε την επιθυμία να πάρει συνέντευξη από την Άννα Βίσση.

Από την πλευρά του, ο λαμπερός Σάκης Ρουβάς, είπε πως ενθουσιάστηκε πολύ που είδε τη Μαρία να χορεύει τόσο καλό τσιφτετέλι!

Ακόμα, τόνισε ότι το "Everything" είναι ένα πάρα πολύ ωραίο τραγούδι και ο τρόπος που το ερμηνεύει η Άννα Βίσση εξαιρετικός. Για αυτό και όπως είπε, είναι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

Σχετικά με την επιλογή της Μαρίας Μενούνος ως συμπαρουσιάστρια, ο Σάκης είπε πως η ΕΡΤ δε θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη επιλογή.

Την Κυριακή το βράδυ οι δύο παρουσιαστές της Eurovision διασκέδασαν στο κέντρο όπου τραγουδά η Άννα Βίσση. Εκεί ήταν και οι αρχηγοί των αποστολών των ξένων χωρών, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με την Ελληνίδα σταρ. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, Νάνα Μούσχουρη

Για τη χθεσινή βραδιά η Μαρία Μενούνος, είπε πως πέρασε υπέροχα, χόρεψε και τραγούδησε έτσι όπως δεν έχει χορέψει και τραγουδήσει για χρόνια.

Οι αρχηγοί των αποστολών των ξένων χωρών παρέδωσαν σήμερα τους φακέλους με τις υποψηφιότητες τους, ενώ ξεναγήθηκαν στο ΟΑΚΑ.


www.ert.gr

Eurovision latest...

Στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή όλοι oι εκπρόσωποι των Εθνικών τηλεοράσεων της Ευρώπης για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών της φετινής διοργάνωσης της Eurovision.

Η ΕΡΤ, με αφορμή αυτή τη συνάντηση, η οποία θα είναι και η τελευταία μέχρι τον Μάιο, διοργάνωσε μια ειδική βραδυά, εχθές, στο Βοτανικό, με πολλές εκπλήξεις. Η Άννα Βίσση, ως σωστή οικοδέσποινα έβγαλε λόγο στα Αγγλικά και καλοσώρισε όλους τους καλεσμένους. Στην εκδήλωση εκτός από τα μέλη των Ευρωπαικών αποστολών, παρευρέθησαν μέλη απ' όλα τα Fan Club της Eurovision, αλλά και celebrities από τον ελληνικό χώρο, όπως η Έλλη Κοκκίνου, η οποία τραγούδησε το "Τι της Έχεις Βρει", η Χριστίνα Πολίτη, ο Βασίλειος Κωστέτσος, η Σοφία Βογιατζάκη, η Βάσια Τριφύλλη και φυσικά, το πολύ επιτυχημένο δίδυμο Καπουτζίδης - Μακρυπούλια, μαζί με άλλους συντελεστές του "Παρά Πέντε".

Η σημαντικότερη στιγμή της βραδιάς ήρθε όταν η Άννα Βίσση καλωσόρισε τη Νάνα Μούσχουρη λέγοντας: "Oτιδήποτε καλό ξεκινάει παγκοσμίως για την Ελλάδα ξεκινάει πρώτα άπό την Νάνα." Tη στιγμή εκείνη όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ακολούθως, η Νάνα Μούσχουρη δήλωσε χαρούμενη από την επιλογή της Άννας Βίσση να πάει στην Eurovision και υποσχέθηκε ότι θα τη βοηθήσει.

Eπίσης, την παράσταση έκλεψαν, οι φετινοί παρουσιαστές της Eurovision, Σάκης Ρουβάς και Μαρία Μενούνος. Ο Σάκης ανέβηκε στην πίστα και έδωσε ένα mini show, όπως μόνο αυτός μπορεί να το κάνει, ερμηνέυοντας, το "Σ'Εχω Ερωτευτεί", το "Ξανά", το "Σε θέλω, Με Θέλεις" ντουέτο με την Άννα, αλλά και ένα ποτ πουρί rock 'n' roll ξένων επιτυχιών. Από την άλλη η Μαρία Μενούνος, μπορεί να είχε να έρθει 17 ολόκληρα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά απέδειξε πως είναι 100% Ελληνίδα, καθώς άφησε τους πάντες άφωνους με το τσιφτετέλι που χόρεψε, ενώ δεν παρέλειψε να δείξει τις φωνητικές της ικανότητες τραγουδώντας μαζί με την Άννα Βίσση, το "Καλύτερα οι Δυό Mας" και το "Χωρίς το Μωρό Μου".

Στη σκηνή ανέβηκε και ο φετινός εκπρόσωπος της Μάλτας, Fabrizio Faniello για να χορέψει τσιφτετέλι, υπό την καθοδήγηση της Άννας Βίσση, η οποία του είπε πως της αρέσει πολύ το κομμάτι που ερμηνέυει για το διαγωνισμό και πως θα τον υποστηρίξει!

Η βραδυά κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με αμείωτο κέφι και φαίνεται πως όλοι οι εκπρόσωποι των Ευρωπαικών καναλιών μείνανε με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τη βραδυά του διαγωνισμού.

Παρόλο το χθεσινό ξενύχτι, πάντως, οι 2 παρουσιαστές της φετινής Eurovision εμφανίστηκαν στην σημερινή συνέντευξη τύπου, όπου δήλωσαν πως είναι πολύ ενθουσιασμένοι που θα παρουσιάσουν μαζί αυτή τη διοργάνωση, καθώς υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και υποσχέθηκαν πως θα φροντίσουν να δούμε ένα μοναδικό θέαμα, από την πλευρά τους και όχι μια τυπική παρουσίαση. Επίσης, μίλησαν για την Άννα Βίσση, εκφράζοντας το μεγάλο τους θαυμασμό για το ταλέντο της αλλά και την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα, ενώ η Μαρία Μενούνος, είπε χαρακτηριστικά: "She is the classiest woman I know".

Όπως μάθαμε η βραδυά μαγνητοσκοπήθηκε άρα...coming soon to a tv screen near you.



www.mad.tv

19 Mar 2006

Συνέντευξη Τύπου Ρουβά – Μενούνος

Δύο αστέρια για τη Eurovision. Τον Σάκη Ρουβά τον γνωρίζουμε καλά ως τον πιο αγαπημένο Έλληνα pop star. Τη Μαρία Μενούνος την ξέρουμε ως την Ελληνίδα δημοσιογράφο και ηθοποιό, που έχει κατακτήσει την καρδιά της Αμερικής. Ήρθε η ώρα, λοιπόν να τους γνωρίσουμε από κοντά και ως παρουσιαστές του Ημιτελικού και του Τελικού της Eurovision της Αθήνας. Οι δύο λαμπεροί παρουσιαστές την ερχόμενη Δευτέρα θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου θα μιλήσουν για τη μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού τραγουδιού.


www.ert.gr

Δύο αστέρια για τη Eurovision

Τον Σάκη Ρουβά τον γνωρίζουμε καλά ως τον πιο αγαπημένο Έλληνα pop star. Τη Μαρία Μενούνος την ξέρουμε ως την Ελληνίδα δημοσιογράφο και ηθοποιό, που έχει κατακτήσει την καρδιά της Αμερικής. Ήρθε η ώρα, λοιπόν να τους γνωρίσουμε από κοντά και ως παρουσιαστές του Ημιτελικού και του Τελικού της Eurovision της Αθήνας. Οι δύο λαμπεροί παρουσιαστές την ερχόμενη Δευτέρα θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου θα μιλήσουν για τη μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού τραγουδιού.



www.ert.gr

17 Mar 2006

Τα νέα τραγούδια του Σάκη

Τρια ολοκαίνουρια τραγούδια ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ο Σάκης Ρουβάς και το mad.tv έμαθε περισσότερες αποκλειστικές λεπτομέρειες!

Τα τρία νέα τραγούδια του Σάκη θα περιλαμβάνονται στο επερχόμενο live album του, που θα περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του, όπως ο Σάκης τις ερμήνευσε στη συναυλία που έδωσε στις 14 Φεβρουαρίου, σε διοργάνωση του Ρυθμού 94.9.

Στο album, όπως μάθαμε, θα περιλαμβάνεται και ένα dvd με ολόκληρη τη συναυλία.

http://www.mad.gr

14 Mar 2006

Kαι η παράδοση θα «ακουστεί» στα βραβεία «Aρίων»

Με αλλαγές και βελτιώσεις στη διοργάνωσή τους, τα μουσικά βραβεία «Αρίων», τα οποία θεσμοθέτησαν το Mega και η IFPI, θα απονεμηθούν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. H τελετή απονομής, που θα γίνει για δεύτερη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου (21.00), θα μεταδοθεί απευθείας από το Mega και εκτός διαγωνισμού θα τιμηθεί (με ειδικό βραβείο) η Δόμνα Σαμίου για την πολυετή προσφορά της στο ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι.

«Μέσω εμού το Mega κάνει τη μεγάλη τιμή να υπηρετήσει την παραδοσιακή μουσική. Το Mega τιμά τον ελληνικό λαό που έχει δημιουργήσει τα παραδοσιακά τραγούδια», έλεγε χθες η Δόμνα Σαμίου με αφορμή την επικείμενη τιμητική βράβευσή της. Παράλληλα εξέφρασε το παράπονο ότι «δεν ακούγεται πλέον η παραδοσιακή μας μουσική, ούτε καν στα σχολεία. Στερούμε από τον λαό μας την ελληνική παράδοση».

Ανάμεσα στις βελτιώσεις που έγιναν στο πλαίσιο αναβάθμισης του θεσμού, ο οποίος φέτος συμπληρώνει πενταετία, είναι η κατάργηση της διπλής υποψηφιότητας. Τα άλμπουμ θα είναι υποψήφια σε μία μόνο από τις κατηγορίες Έντεχνο, Λαϊκό, Ποπ, Εναλλακτική Μουσική, Μουσική για Τηλεοπτική ή Κινηματογραφική Ταινία, Θεατρική Παράσταση ή Ποίηση ή Λογοτεχνία, Παραδοσιακή Μουσική και Ορχηστρική μουσική. Αυτό όμως δεν εμποδίζει να εμφανίζεται δισκογραφική δουλειά σε μια κατηγορία και κομμάτι του ίδιου δίσκου σε κάποια άλλη.

Εμπλουτίστηκε, εξάλλου, η κατηγορία της Εναλλακτικής Μουσικής και στο εξής θα βραβεύονται, εκτός από τον δίσκο, τραγούδι - θα τιμώνται δηλαδή, στιχουργός και συνθέτης - και καλλιτέχνης.

Οι Μαρινέλλα, Σαβίνα Γιαννάτου, Παντελής Θαλασσινός, Μάριος Φραγκούλης, Γιάννης Πάριος, Γιάννης Πλούταρχος, Αντώνης Ρέμος, Κατερίνα Στανίση, Δημήτρης Κοργιαλάς, Σάκης Ρουβάς, Άννα Βίσση, Γιάννης Αγγελάκας, Μάνος Ξυδούς, «667», «Δυτικές συνοικίες», Γιώργος Θεοφάνους, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μίχας εμφανίζονται μεταξύ άλλων ως υποψήφιοι για βραβείο «Αρίων». Οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι ο Νίκος Αλιάγας.



ΤΑ ΝΕΑ

12 Mar 2006

Σάκης – Θάνος Live στη Θεσσαλονίκη

Απανταχού Ρουβίτσες κάθε ηλικίας, γιατί όπως και να το κάνουμε ο Σάκης είναι σταθερή αξία, κρατηθείτε γιατί ο Σάκης is back in town και όχι μόνος του! Μαζί με τον Σάκη Ρουβά θα ανηφορήσουν στην Θεσσαλονίκη μας και τα καταγάλανα τσαχπίνικα μάτια του Θάνου Πετρέλη.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, μετά τον Γιάννη Πλούταρχο και παράλληλα με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη Νατάσσα Θεοδορίδου (που καταφθάνουν τον Απρίλιο) ο Σάκης Ρουβάς και ο Θάνος Πετρέλης θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μας θυμίσουν κάτι από Ελλάδα και να μας κάνουν να ερωτευτούμε!

Πάντως, αυξημένη προβλέπεται η νυχτερινή κίνηση στην πόλη μας την άνοιξη καθότι έκτος από τους προαναφερθέντες και ο Γιάννης Κόστιρας με την Ραλλία Χρηστίδου και την Ελένη Τσαλιγκοπούλου θα βρίσκονται στην πόλη μας τον Μάρτιο αλλά και οι συζητήσεις για μια νέα συνεργασία της Πέγκυς Ζήνα με τον Στάματη Γονίδη στην πόλη μας τον Αύγουστο, έχουν φουντώσει.

Λέτε λοιπόν, αυτό το Πάσχα «να ίδωμεν το φως των...νυκτερινών αστεριών»; Πάντως εσείς μείνετε ήσυχοι και συντονισμένοι στον 92.8 Ελληνικό Fm για να μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις από πρώτο χέρι.



www.ellinikosfm.gr

ΚΟΡΙΤΣΙΑ...Ο ΣΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!

Απανταχού Ρουβίτσες κάθε ηλικίας, γιατί όπως και να το κάνουμε ο Σάκης είναι σταθερή αξία, κρατηθείτε γιατί ο Σάκης is back in town και όχι μόνος του! Μαζί με τον Σάκη Ρουβά θα ανηφορήσουν στην Θεσσαλονίκη μας και τα καταγάλανα τσαχπίνικα μάτια του Θάνου Πετρέλη.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, μετά τον Γιάννη Πλούταρχο και παράλληλα με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη Νατάσσα Θεοδορίδου (που καταφθάνουν τον Απρίλιο) ο Σάκης Ρουβάς και ο Θάνος Πετρέλης θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μας θυμίσουν κάτι από Ελλάδα και να μας κάνουν να ερωτευτούμε!

Πάντως, αυξημένη προβλέπεται η νυχτερινή κίνηση στην πόλη μας την άνοιξη καθότι έκτος από τους προαναφερθέντες και ο Γιάννης Κόστιρας με την Ραλλία Χρηστίδου και την Ελένη Τσαλιγκοπούλου θα βρίσκονται στην πόλη μας τον Μάρτιο αλλά και οι συζητήσεις για μια νέα συνεργασία της Πέγκυς Ζήνα με τον Στάματη Γονίδη στην πόλη μας τον Αύγουστο, έχουν φουντώσει.

Λέτε λοιπόν, αυτό το Πάσχα «να ίδωμεν το φως των...νυκτερινών αστεριών»; Πάντως εσείς μείνετε ήσυχοι και συντονισμένοι στον 92.8 Ελληνικό Fm για να μάθετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις από πρώτο χέρι.



www.ellinikosfm.gr

9 Mar 2006

H EURO-Bίσση, ο Σάκης Pουβάς, η Mαρία Mενούνος – Tρία πρόσωπα στο προσκήνιο του 51ου Διαγωνισμού Eurovision

Bρέθηκε και η συμπαρουσιάστρια του Σάκη Pουβά, δική μας αλλά εισαγόμενη και με άρωμα... κολώνιας! «MENOYNOΣ», είναι φίρμα ελληνικής μεταπολεμικής κολώνιας, που έβρισκε κανείς στα καλά φαρμακεία, άρωμα λεμόνι, λεβάντα, γιασεμί. Mε το ίδιο όνομα μας έρχεται η όμορφη Mαρία Mενούνος, 27 ετών, πολύγλωσση –γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, συν τα αγγλικά και ελληνικά– με αέρα τηλεπαρουσιάστριας, αφού από το 2003 ανήκει στο επιτελείο της δημοφιλούς εκπομπής του NBC «The Today Show». Aπό εκεί τη μετακαλούν για να παρουσιάσει, μαζί με τον Σάκη Pουβά, τον ημιτελικό και τον τελικό της EUROVISION 2006 στις 18 και 20 Mαΐου, στην Aθήνα. Tην είδηση έδωσε, χθες, η τηλεοπτική μας σελίδα, ευθύς μόλις η EPT ανακοίνωσε την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Mέσα Mαρτίου θα ’ναι εδώ η Mαρία Mενούνος, που στα 18 της χρόνια βγήκε «Mις Mασαχουσέτη», έχει σπουδάσει στο Eμερσον δημοσιογραφία και στα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση ασχολήθηκε με σοβαρά θέματα, πρόσφατα πήρε και συνέντευξη από τον Tζορτζ Mπους! Tο ότι τη ζήτησαν για την πρώτη διεθνή οργάνωση της EUROVISION στην Aθήνα, το θεωρεί, δικαιολογημένα, «μεγάλη περηφάνεια για τους γονείς της», οι οποίοι ήρθαν στα δύσκολα χρόνια του 1970, μετανάστες, από χωριό της Aρκαδίας, στη Mασαχουσέτη. H Mαρία γεννήθηκε στις 8 Iουνίου του 1978 και το ότι επιστρέφει στην Eλλάδα για να βοηθήσει την πατρίδα της στον μεγάλο διαγωνισμό της EUROVISION, δίνει στους γονείς της τόση χαρά «ούτε 17 Oσκαρ να είχα κερδίσει»! Στα τόσα της προσόντα –ετοιμόλογη, εύστροφη, τσαχπίνα, με μεταδοτικό γέλιο– η πείρα της δεν ζυγίζει και τόσο πολύ. Tέλος πάντων, αυτοί που την επέλεξαν κάτι θα ξέρουν, και έχουν και την ευθύνη. Oμως, «διάσημη» δεν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε, άλλωστε ούτε και εκείνη ήξερε τον «εθνικό» μας Σάκη Pουβά, του τό ’πε μάλιστα, στη συνάντησή τους στο Xόλιγουντ, όπου έδωσε συνεντεύξεις. Aλλά ο Σάκης κάτι τέτοια τα προσπερνάει, και το πόσο δημοφιλής είναι θα το καταλάβει επιτόπου η Mαρία Mενούνος, με ρίζες από την Aρκαδία...

Oπως λέει και η πρόσκληση, που ήδη λάβαμε, με την ευγενική φροντίδα της διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων της EPT κ. Λίτσας Πισκερά, «η αντίστροφη μέτρηση για τον 51ο Διαγωνισμό Tραγουδιού της EUROVISION αρχίζει», με το μεγάλο μουσικό πάρτι που διοργανώνει η EPT για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Eλλάδα, με την Aννα Bίσση στο εθνικό μικρόφωνο! Aναμένονται καλεσμένοι καλλιτέχνες από το εξωτερικό, ώρα 9, η προσέλευση στον «Bοτανικό», στην Iερά Oδό 72 και Σπύρου Πάτση. Oσο για τα εισιτήρια του Tελικού έχουν όλα εξαντληθεί και οι δημοσιογράφοι φροντίσαμε να αγοράσουμε το δικό μας. Eλπίζουμε και οι υπουργοί και λοιποί επίσημοι να έκαναν το ίδιο. Kαιρός ήταν να επιβάλει και η EPT κανόνες ισότητος! Πάντως, στο υπουργικό συμβούλιο ο υπ. Eπικρατείας Θοδωρής Pουσόπουλος, στον δικό του απολογισμό, απένειμε εύφημο μνεία στην EPT, στη διοργάνωση κι επικοινωνία και για την αναβίωση του Φεστιβάλ Tραγουδιού Θεσσαλονίκης...


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

7 Mar 2006

Η Μαρία Μενούνος στο πλευρό του Σάκη

Η ΕΡΤ οριστικοποίησε συμφωνία με την Ελληνο-αμερικανίδα δημοσιογράφο Μαρία Μενούνος, η οποία και θα είναι η συμπαρουσιάστρια του Σάκη Ρουβά τη βραδιά του ημιτελικού και του τελικού, στις 18 και 20 Μαΐου αντίστοιχα, στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2006. Η Μαρία Μενούνος γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1978 στο Medford της Μασαχουσέτης, μιλάει άπταιστα ελληνικά και είναι δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου NBC στις εκπομπές "Today Show" και "Access Hollywood". Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε ταινίες όπως "Fantastic Four" και σε σειρές όπως "One Tree Hill" και "Without a Trace", καθώς και σε πολλά τηλεοπτικά show της αμερικανικής τηλεόρασης, όπως "Jimmy Kimmel Live", "The Tony Danza Show", "Last Call with Carson Daly" κ.ά. Στις 20 Μαρτίου 2006, ο Σάκης Ρουβάς και η Μαρία Μενούνος θα συναντηθούν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης των αρχηγών των αποστολών των χωρών που θα συμμετάσχουν στη Eurovision. Μαζί θα πραγματοποιήσουν την κλήρωση στις 21 Μαρτίου 2006, από την οποία θα προκύψει η σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα τραγούδια στις βραδιές του ημιτελικού και τελικού του διαγωνισμού. Ο Σάκης Ρουβάς και η Μαρία Μενούνος συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο στο Λος Άντζελες όπου και συζήτησαν σε πολύ φιλικό κλίμα.

5 Mar 2006

Semi-final & Final Draw analysis

With the draw for both the semi-final and final announced today, some countries should be more pleased than others with respect to who performs before or after them. In the final, semi-finalist qualifiers could be well be at an advantage over 2005’s Big 4 and Top 10.

Now we know the order of play. At today’s Heads of Delegation meetings, co-hosts Maria Menounos and Sakis Rouvas supervised three draws: the running orders for both the semi-final and final, as well as the voting order for the final. With Serbia and Montenegro withdrawn, and Croatia moving directly into the final, 23 songs will now compete on 18 March for 10 spots in the final. Here’s a brief analysis of the two running orders. Semi-final Overall, the mix between slower (6) songs and more up-tempo (16) ones - with Finland’s hard rock Lordi as a sort of a wild card - is pretty even. Armenia’s Eurovision Song Contest début will also be the opening act for the semi-final. Subsequently we’ll get a mix of styles; it’s only until Ireland and Cyprus come up that we have two ballads in a row. Then there’s seven up tempo songs in row, followed by Finland. A run of five more up tempo songs, Bosnia & Herzegovina, and Iceland’s unique Silvia Nott will close out the semi-final. For Ireland and Cyprus, two ballads in a row could dilute support, or make a superior performance of one song stand out against the other. For the plethora of toe-tapping tunes, being memorable could be a challenge. An unique and compelling performance, as always, will be key for any act hoping to garner a slot for their song on Saturday night. Final For the final, the pre-qualified songs (the big 4 and top 10 non-Big 4 songs from 2005) are allocated slots, as are “place holding” spots for songs qualifying from the semi-final. This year is the first time we have a really skewed distribution between these two groups. The first 9 songs will be from last year’s best, while the last 6 songs will come from this year’s semi-finalist qualifiers. Switzerland opens the final, but then there are two clusters of slow and fast songs: slower Israel, Latvia and Norway run 3rd, 4th and 5th, followed by four up-tempo tracks (Spain, Malta, Germany, Denmark) in a row. These are followed by two more qualifiers, up-tempo Romania, another qualifier, up-tempo UK and Greece’s ballad, another qualifier, and then France’s and Croatia’s up-tempo songs. The importance of running order Few would argue that running order determines a song's result - but it certainly can make a difference. In last year's semi-final, Latvia's The war is not over qualifed 10th after performing 5th in the semi-final. However, it drew 23rd (second to last) in the final, moving Walters & Kazha to 5th. Denmark performed 24th in the semi-final, and Jakob Sveistrup ended up qualifying 3rd with Talking to you; in the final he performed 13th and wound up 10th. Most would agree that songs performed later, as well as songs that are unique with respect to those performed before and after them, are often remembered by televoters. We’ll have a much better sense of things after the semi-final on 18 May. Stay tuned!


Site: www.esctoday.com

3 Mar 2006

Σάκης VS Hugh Grant, σημειώσατε X

Χαρακτήρα παρόμοιο με αυτούς που υποδύεται ο Hugh Grant στις ταινίες του θα ενσαρκώσει ο Σάκης Ρουβάς στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο.

Τα γυρίσματα της ταινίας του Σάκη θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ, σύμφωνα με την Village Roadshow Productions Hellas, η ταινία αναμένεται να ξεκινήσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2006.

Πρόκειται για τη δεύτερη κινηματογραφική παραγωγή της Village Roadshow Productions Hellas μετά το blockbuster "Πολίτικη Κουζίνα" και, σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε η παραγωγός εταιρεία στο επίσημο site της, "η συνέχεια δε θα μπορούσε παρά να 'στοχεύει' ακόμα ψηλότερα".

Όσο για το story της πρώτης κινηματογραφικής απόπειρας του Σάκη, αυτό θα θυμίζει αισθηματικές κομεντί όπως το "Love Actually", ενώ ο χαρακτήρας που θα υποδυθεί ο Σάκης θα μοιάζει με αυτούς που ενσαρκώνει ο Hugh Grant στις ταινίες του.

Τόσο με την επερχόμενη εμφάνισή του ως... άλλος Hugh Grant, όσο και με την πρόσφατη διασκευή του σε super hit του Damien Rice, φαίνεται ότι η κατεύθυνση της εικόνας του Σάκη, είναι πιο κοντά σε αυτά που συμβαίνουν στην showbiz του εξωτερικού...