17 May 2006

Ο οικοδεσπότης της Ευρώπης

Μιλάει αποκλειστικά στο HELLO! λίγες ημέρες πριν από το μεγάλο διαγωνισμό και αποκαλύπτει τα νέα του σχέδια για την υποκριτική.

To 2004 ξεσήκωσε όλη την Ευρώπη με το «Shake it» και ήταν το μεγάλο φαβορί. Τελικά το φαβορί ήρθε τρίτο, φέτος όμως είναι πέρα από κάθε ανταγωνισμό. Αύριο το βράδυ και το Σάββατο, ο Σάκης Ρουβάς μαζί με τη Μαρία Μενούνος θα υποδεχτεί όλη την Ευρώπη στην Αθήνα. Εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα στον ωραιότερο άνδρα της ελληνικής show-biz.

Ο Σάκης Ρουβάς μέσα σε δύο χρόνια (από το 2004 και μετά) έγινε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα, πολυφωτογραφημένα και πιο αγαπητά πρόσωπα στο θεσμό της Eurovision. Ακούγεται περίεργο, αλλά ο Σάκης πριν από το 2004 δεν είχε καμία σχέση με το διαγωνισμό. Με τη συμμετοχή του όμως το 2004 στην Κωνσταντινούπολη έγινε ο «προάγγελος» της ελληνικής νίκης και άνοιξε το δρόμο για την επιτυχία της Έλενας Παπαρίζου. Κουνάει το κεφάλι του όταν του το αναφέρω αυτό, αλλά, όπως λέει ένας άγραφος κανόνας της Eurovision, μια χώρα για να κερδίσει τελικά το διαγωνισμό χρειάζεται και κάποιο καλό πλασάρισμα στις προηγούμενες διοργανώσεις.

«Δε θεωρώ ότι είμαι ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο για τη Eurovision! Υπήρχαν πολύ αξιόλογες συμμετοχές πριν από μένα. Η νίκη, όμως, ήρθε ένα χρόνο μετά τη δική μου συμμετοχή και είναι κάτι που μας έκανε όλους υπερήφανους», σχολιάζει ο ίδιος.

Επιτυχίες φυσικά υπήρχαν και πριν. Κανείς δεν το αρνείται. Το 1977 με τους σταρ της εποχής Μπέσσυ, Πασχάλη, Μαριάννα Τόλη και Ουίλλιαμς, το 1992 με την Κλεοπάτρα και το 2001 με τα άγνωστα παιδιά από τη Σουηδία, Έλενα Παπαρίζου και Νίκο Παναγιωτίδη. Ο Σάκης όμως, όταν είπε το «ναι» το 2004, έδωσε άλλον αέρα... Έδειξε ότι οι σταρ δε φοβούνται να πάνε και να δώσουν τη μάχη τους στη Eurovision και το πιο σημαντικό... έδειξε ότι η Ελλάδα δίνει μεγάλη σημασία στο διαγωνισμό, αφού στέλνει πλέον τους σταρ της. Με λίγα λόγια, αν δεν τολμούσε ο Σάκης το 2004, δεν ξέρουμε πόσο εύκολο θα ήταν να πει το «ναι» φέτος η Άννα Βίσση.

«Η συμμετοχή της Άννας φέτος μας δίνει ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για διάκριση! Είναι πολύ μεγάλη σταρ, με εμπειρία ασύγκριτη! Είμαι σίγουρος ότι και ο κόσμος θα της δώσει ακόμα περισσότερη δύναμη να προσφέρει όλο αυτό που μπορεί μέσα από το τραγούδι της», λέει ο Σάκης.

Η πρώτη πρόταση που του έγινε από την ΕΡΤ αφορούσε τη δική του συμμετοχή. Προτίμησε όμως φέτος να δώσει το «παρών» του μέσα από την παρουσίαση. «Η παρουσίαση της βραδιάς με έχει ενθουσιάσει και περιμένω με αγωνία τις δύο βραδιές στις 18 και 20 του μήνα! Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η πρόταση που μου έγινε και ελπίζω να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα τέλεια, όπως τα έχει σχεδιάσει η ΕΡΤ. Τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους διοργανώσαμε με τόση επιτυχία, τώρα θα σκίσουμε και στη Eurovision!», λέει με ενθουσιασμό και αυθορμητισμό ο πάντα απαστράπτων Σάκης.

No comments:

Post a Comment