30 Jul 2005

Η επιστροφη, οι συναυλιες και το cd!

Αυτό που ξέρετε είναι ότι αυτήν την περίοδο ο Σάκης βρίσκεται στο Los Angeles, όπου ξεκουράζεται και "ψάχνεται" σχετικά με την καριέρα του. Αυτό που δεν ξέρετε, αλλά πιθανώς υποθέτετε, είναι το τελευταίο album του, "Σ' έχω ερωτευθεί" βαδίζει με γοργούς ρυθμούς προς τις πλατινένιες πωλήσεις, ενώ παραμένει στο Top 20 του ελληνικού albums chart, τέσσερις περίπου μήνες μετά την κυκλοφορία του.

Και ερχόμαστε σ' αυτό που δεν ξέρετε: τον Σεπτέμβριο ο Σάκης θα έρθει στην Ελλάδα, για την απονομή του πλατινένιου δίσκου, ενώ την ίδια περίοδο (στα μέσα του Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιήσει τρεις μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Σημειώστε ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνας καλλιτέχνης πραγματοποιεί τρεις συνεχόμενες φιλανθρωπικές συναυλίες, στις οποίες εννοείται πως συμμετέχει αφιλοκερδώς.

Αμέσως μετά τις συναυλίες ο Σάκης θα επιστρέψει στο Los Angeles για να προετοιμάσει τη μεγάλη συναυλία που θα παρουσιάσει στις 12 Νοεμβρίου, στην Νέα Υόρκη, όπου θα τραγουδήσει για τα ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης, σε μια εκδήλωση υπό την αιγίδα της Hillary Clinton. Μέχρι τότε, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, στην Ελλάδα θα έχουμε μια νέα Sakis release, για την οποία θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα...



Aπο το www.mad.gr

26 Jul 2005

Αποκλειστικά νέα για τον Σάκη Ρουβά

Αυτό που ξέρετε είναι ότι αυτήν την περίοδο ο Σάκης βρίσκεται στο Los Angeles, όπου ξεκουράζεται και "ψάχνεται" σχετικά με την καριέρα του. Αυτό που δεν ξέρετε, αλλά πιθανώς υποθέτετε, είναι το τελευταίο album του, "Σ' έχω ερωτευθεί" βαδίζει με γοργούς ρυθμούς προς τις πλατινένιες πωλήσεις, ενώ παραμένει στο Top 20 του ελληνικού albums chart, τέσσερις περίπου μήνες μετά την κυκλοφορία του.

Και ερχόμαστε σ' αυτό που δεν ξέρετε και σας αποκαλύπτει σήμερα το mad.tv: τον Σεπτέμβριο ο Σάκης θα έρθει στην Ελλάδα, για την απονομή του πλατινένιου δίσκου, ενώ την ίδια περίοδο (στα μέσα του Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιήσει τρεις μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Σημειώστε ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνας καλλιτέχνης πραγματοποιεί τρεις συνεχόμενες φιλανθρωπικές συναυλίες, στις οποίες εννοείται πως συμμετέχει αφιλοκερδώς.

Αμέσως μετά τις συναυλίες ο Σάκης θα επιστρέψει στο Los Angeles για να προετοιμάσει τη μεγάλη συναυλία που θα παρουσιάσει στις 12 Νοεμβρίου, στην Νέα Υόρκη, όπου θα τραγουδήσει για τα ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης, σε μια εκδήλωση υπό την αιγίδα της Hillary Clinton. Μέχρι τότε, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, στην Ελλάδα θα έχουμε μια νέα Sakis release, για την οποία θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα...

Mad, 26 Ιουλίου 2005

24 Jul 2005

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΡΕΜΠΕΚΑ ΓΟΥΑΝΚ;

Ούτε ένα πλάνο , μια φωτογραφία ,μια αναφορά!!! Τίποτα δεν ακούσαμε μέρες τώρα για την πρώην – νυν -και αεί του Σάκη Ρουβά. Ούτε στην Κωνσταντινούπολη την είδαμε , ούτε κανένα νέο της μάθαμε κι ανησυχούμε!!! Αυτό που μάθαμε είναι ένα ή μάλλον δυο!!!

Ότι ο Ψινάκης , λέει πολύ ήθελε να την ξεφορτωθεί την ανατολίτισσα αλλά πάλι θα με ρωτήσεις, ποίος την φορτώθηκε; που μάθαμε ότι είναι και γόνος πλούσιας οικογένειας (και ο Ψινάκης και η Ρεμπέκα).

Το άλλο , που μάθαμε είναι ότι το σουξέ που έκανε ο Σάκης ανά την Ευρώπη το οφείλει στο σεξ απιλ του και έπρεπε να «δείχνει» μόνος , ελεύθερος και ωραίος!!! Δεν χωρίσανε , απλά το κάνανε για το management!!!Και τώρα εσύ θα με ρωτήσεις: Μόνο αυτό κάνανε για το management; Αλλά τι είμαι εγώ; Μια ταπεινή κουτσομπόλα είμαι!!

Ψινάκης εναντίον Ρουβά

Το τέλος ήρθε για το τέλειο καλλιτεχνικό δίδυμο που άφησε εποχή. Ο ένας κατάφερε να κάνει το άγνωστο Κερκυραίικο παιδί ένα σούπερ σταρ και ο άλλος κατάφερε να τον κάνει τον καλύτερο μάνατζερ και όλοι να μιλούν για αυτόν. Οι 2 τους, Σάκης Ρουβάς και Ηλίας Ψινάκης θα πάνε στα δικαστήρια για να λύσουν τις επαγγελματικές τους διαφορές. Το προσωπικά τους….. ας πούμε αυτά θα μείνουν για πάντα άλυτα.

Ο Σάκη Ρουβάς βλέπει μπροστά, όπως λεει και ο ίδιος. Ετοιμάζεται να παντρευτεί την Κάτια Ζυγούλη και με κουμπάρο τον Στέφανο Κορκολή δεν φοβάται τίποτα. Η ρήξη άρχισε προ πολλού, αλλά οι δυο δεν την έβγαζαν και τόσο προς τα έξω. Το μεγάλο μπαμ, έγινε στα βραβεία Αρίων, όταν δεν μίλησαν καθόλου, και μάλιστα ζήτησαν από τους διοργανωτές να μην τους καθίσουν μαζί, αλλά ούτε και σε θέσεις κοντά - κοντά.


Ο Σάκης και ο Ψινάκης γνωρίστηκαν πριν 12 χρόνια περίπου. Ο Ηλίας, ένας διακονικός μάνατζερ, έβαλε τον Σάκη να υποσχεθεί ότι θα ακολουθούσε κατά γράμμα ότι του λεει και αυτό θα τον έκανε σούπερ σταρ. Ο Σάκης συμφώνησε. Ο Ηλίας του έκανε το πρόγραμμα του και ο Σάκης το ακολουθούσε. Ποτέ να φαει να μιλήσει, πως να μιλήσει, σε ποιον, πως να κάτσει ακόμα και πως να….. τέλος πάντων και δεν είναι υπερβολές. Γυναίκες έμπαιναν και έβγαιναν αλλά το δίδυμο Ψινάκη και Ρουβά, ήταν μαζί χωρίς τελειωμό, και τότε μπήκε στην ζωή του Σάκη η Κάτια. Στον Ψινάκη αυτό δεν άρεσε καθόλου και συχνά καυγάδιζε για αυτή την σχέση λέγοντας, ότι έπρεπε να τελειώσει. Βλέπετε, ο Ψινάκης, είχε όνειρα για τον Σάκη, τον ήθελε να κατακτήσει την Ευρώπη. Ο Σάκης όμως κουρασμένος, ήθελε και λίγο να δει την προσωπική του ζωή και τα πράγματα άρχισαν να γίνονται λίγο ψυχρά μεταξύ τους.

Μετά από πολλά πήραν την απόφαση να πάρουν διαφορετικούς, δρόμους και να διαλύσουν την συνεργασία τους. Αυτό δεχτών και χωρίς πρόβλημα, το πρόβλημα όμως που υπάρχει τώρα και τρέχουν στα δικαστήρια, είναι ότι δεν διαχώρισαν ποτέ την περιουσία τους και όλα τα έχουν κοινά. Ποίος παίρνει τι λοιπόν?? Αυτό θα το δούμε στα δικαστήρια. Υπάρχουν λοιπόν στο όνομα και των δυο (κοινά δηλαδή) διαμερίσματα, καταθέσεις, επενδύσεις και γενικά όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι και στο όνομα των δυο. Ο Σάκης δηλώνει έτοιμος να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Να προχωρήσει μπροστά με την δουλεία του να παύσει να είναι το είδωλο των ηλικιών 11 μέχρι 17 και να γίνει κάπως πιο ποιοτικός τραγουδιστής. Άλλωστε για αυτό εμπιστεύτηκε στον Κορκολή για να του γράφει τραγούδια.

Κυριακή 17 Απριλίου 2005

H διαδικασία ωρίμανσης έχει ήδη αρχίσει

To τελευταίο album του Σάκη είναι σαφώς διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα. Και τα τρία videoclips που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι ριζικά διαφορετικά από τα παλιότερα. Επίσης το χειμώνα στο Fever ο Σάκης ΔΕΝ εμφανίστηκε γυμνόστηθος, παρά μόνο με ανοιχτό πουκάμισο (σε αντίθεση με το Μαζωνάκη που βγήκε μόνο με το παντελόνι...). Γενικώς εμφανίζεται πολύ "κουστουμάτος" τελευταία, όπως ίσως θα προσέξατε και στις δύο εμφανίσεις του στα βραβεία "Αρίων", τον Απρίλιο.


Βλέπουμε δηλαδή καθαρά μια στροφή σε πιο "σοβαρό" στυλ. Εξάλλου και το "διαζύγιο" με τον Ψινάκη ήταν ένας οιωνός ότι προς τα κει βαδίζει το πράγμα. Ως εκ τούτου βλέπω ότι ο Σάκης έχει προσεταιριστεί και νέο κοινό. Έχω παραδείγματα γνωστών μου που μέχρι πρόσφατα με κορόιδευαν που πήγαινα στις συναυλίες του, και τώρα έχουν πάρει το καινούριο CD και το έχουν λιώσει!

Ο Σάκης είναι έξυπνος άνθρωπος και πήρε νωρίς το μήνυμα προς τα που έπρεπε να στραφεί, διαψεύδοντας έτσι και όσους έλεγαν ότι είναι απλώς υποχείριο του Ψινάκη και δεν είναι ικανός να "σταθεί" μόνος του.

Πληροφοριακά, ο Σάκης είναι 33 χρόνων (αν τον δείτε από κοντά μοιάζει τουλάχιστον 10 χρόνια νεότερος!).

23 Jul 2005

Σάκης + Vodafone = Τέλος?

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι για διάφορους λόγους, η Vodafone έχει αποφασίσει ότι δεν την εξυπηρετεί να ανανεώσει το συμβόλαιο με το Σάκη Ρουβά.

Μαθαίνουμε επίσης, ότι το νέο management του Σάκη, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ανανεώσει τη συμφωνία «όσο-όσο», ακόμα και για τα μισά λεφτά - χωρίς να ενδιαφέρεται για το ότι αυτό μεσοπρόθεσμα κάνει κακό στην επιχειρηματική εικόνα του Σάκη, τον οποίο έχει πείσει ότι δεν μπορεί να πάρει από πουθενά περισσότερα - πράγμα αναληθές. Όμως, όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια...

Μια ενδιαφέρουσα παράμετρος: από αυτό το deal το νέο management θα πληρωθεί με ποσοστά, μιας και το προηγούμενο είχε κλειστεί επί εποχής Ψινάκη...

20 Jul 2005

H «ΩPA» THΣ EΛΛHNIKHΣ ΠΟΠ

«Πώς το λέν' το μυστικό; Χορηγό, χορηγό...»

H ταύτιση Eλλήνων ποπ σταρ με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και προϊόντα, σημαίνει και «πουσάρισμα» της μουσικής τους. Mήπως για να επιβιώνει εφεξής η μουσική πρέπει να έχει χορηγικές «προδιαγραφές»;

Τα τελευταία τρία χρόνια μάθαμε να συνδέουμε σταρ του εγχώριου σόου μπιζ με προϊόντα της καθημερινότητάς μας: τον Σάκη Ρουβά με τη Vodafone. Τον Αντώνη Ρέμο με τα πατατάκια Lays. Τη Δέσποινα Βανδή με την Tim. Την Έλενα Παπαρίζου με την εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Vivodi. Τελευταίες επιτυχίες του Χατζηγιάννη συνδέθηκαν με τον ΟΤΕ, ενώ το πρόσωπο της Καίτης Γαρμπή προσπαθεί να πείσει τον γυναικείο πληθυσμό για την αποτελεσματικότητα των καλλυντικών Mac (της Estee Lauder). H Ολυμπιακή καμπάνια τής Coca Cola στην Ελλάδα φέρει τη σφραγίδα του «ντουέτου» Βανδή-Φοίβος («Come Along Now»), ενώ το εξώφυλλο της νέας επιτυχία της Άννας Βίσση «Call me» προβάλλεται σε διαφημιστική καμπάνια τής Cosmote...

Δεν είναι λίγα τα εγχώρια (μουσικά) «σελέμπριτις» που έρχονται σε επαφή... τρίτου τύπου με κάθε είδους προϊόντα. «Είναι διεθνής η τάση αυτή και ισχύει από χρόνια στο εξωτερικό», λέει ο Κωστής Κιούσης, επικεφαλής και συντονιστής ομάδας που ασχολείται αποκλειστικά με την καριέρα του Σάκη Ρουβά (εκτός από τα στελέχη τής Minos ΕΜΙ). «Είναι το δικαίωμα που δίνεται σε μια εταιρεία να χρησιμοποιήσει την εικόνα του καλλιτέχνη πάνω στα προϊόντα της - πετσέτες, μπλούζες κ.λπ.» (σ.σ. φέτος υπάρχουν πετσέτες θαλάσσης και μπλουζάκια με φωτογραφία του Σάκη Ρουβά!).

H ελεύθερη έμπνευση κοστίζει...
Μέσα στο κλίμα που επικρατεί σήμερα, με την αγορά και τους χορηγούς επικεντρωμένους στο ποπ τραγούδι και μια δισκογραφία αποδυναμωμένη που δεν δημιουργεί, αλλά ακολουθεί τις εξελίξεις, υπάρχει άραγε χώρος για ουσιαστικά ελεύθερη έμπνευση;

«Μια σωστή χορηγία», λέει η διευθύνουσα σύμβουλος της Minos-ΕΜΙ, Μαργαρίτα Μάτσα, «ωφελεί και τον καλλιτέχνη και τη δισκογραφική εταιρεία. Πάρτε παράδειγμα εμάς. Αν η Vodafone δεν χορηγούσε τον τελευταίο δίσκο του Σάκη Ρουβά, δεν θα είχαμε τόσο μεγάλη άνεση στη διαφήμιση και την προώθησή του».

Κι αν υποθέσουμε ότι ο Σάκης Ρουβάς θέλει να κάνει στον επόμενο δίσκο του κάτι εντελώς διαφορετικό, που δεν ταιριάζει με το μέχρι τώρα προφίλ του; «Εμείς δεν επεμβαίνουμε στη δουλειά του», υποστηρίζει η διευθύντρια Επικοινωνίας της Vodafone, κ. Γκακάκη. «H χορηγία αφορά το πρόσωπό του. Την εικόνα του. Είναι πολύ διαφορετικό αυτό. Κι ένας από τους σοβαρούς λόγους που επιλέχθηκε ήταν και η σταθερότητά του. Άλλωστε, το συμβόλαιο που υπογράφουμε δεν μας συνδέει για μια ζωή... Είναι μόνο για έναν χρόνο».

Όσο περισσότερο ποντάρει ο χορηγός στην εικόνα του καλλιτέχνη (και όχι στον εκάστοτε δίσκο του), τόσο πιο λεπτές γίνονται ισορροπίες που οφείλουν και οι δύο πλευρές να κρατήσουν. «Ψάχναμε χρόνια το πρόσωπο που θέλαμε να συνδεθεί μαζί μας. Καταλήξαμε ύστερα από πολλή σκέψη και έρευνα στον Σάκη Ρουβά. Σκεφτείτε τι έπαθε η Pepsi με τον Μάικλ Τζάκσον. Ή άλλες εταιρείες, με ολυμπιονίκες που βρέθηκαν ντοπέ. Το πρόσωπο που χορηγούμε πρέπει να ταιριάζει στο προφίλ της εταιρείας. Να αποτυπώνει σταθερότητα. Να έχει ικανότητα επικοινωνιακή. Να αρέσει στους νέους», προσθέτει η κ. Γκαγκάκη.

Καλλιτέχνες «ειδικών προδιαγραφών»

Φέτος ζήσαμε μια σαφή νίκη τού ποπ ρεπερτορίου έναντι του «έντεχνου» και είδαμε καθιερωμένα ονόματα να υποστηρίζουν πιο ποπ κομμάτια - τα οποία δεν είναι τυχαίο ότι είχαν ευρύτερη προβολή (σκεφτείτε δίσκους όπως της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, του Γιώργου Νταλάρα της, Ελευθερίας Αρβανιτάκη κ.ά). «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω», λένε άνθρωποι του χώρου. «Με το χάλι που έχει σήμερα η δισκογραφία, πρέπει να βρεις λύσεις για να υπάρξεις».
«Όσο μεγάλωνε η κρίση στη δισκογραφία», λέει στέλεχος της Sony Music, «τόσο γινόταν πιο επιτακτική η ανάγκη για άλλες πηγές χρηματοδότησης. H χορηγίες είναι μια διέξοδος για τις δισκογραφικές. Ειδικά αν θέλεις να κάνεις καλές παραγωγές και να τις διαφημίσεις. Είναι τόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός με τα ριάλιτι... Πώς θα καθιερώσουμε έναν νέο καλλιτέχνη, με τέτοια κρίση, τη στιγμή που απέναντι υπάρχει ένα "Fame Story" που παράγει διαρκώς καινούργια πρόσωπα, με όλα τα φώτα πάνω τους;».

Με αυτό το σκεπτικό, η δισκογραφία πρέπει να τρέχει διαρκώς πίσω από τις ανάγκες των χορηγών και των τηλεριάλιτι και να παράγει «προϊόντα» ειδικών προδιαγραφών...

«Οι καλλιτέχνες πρέπει να προσαρμόσουν, πολλές φορές, τη δουλειά τους στις ανάγκες προβολής του προϊόντος που θα διαφημίσουν. Και γιατί όχι; Τα σπουδαιότερα έργα της Αναγέννησης δεν ήταν παραγγελίες χορηγών; Κι αν γράψεις ένα τραγούδι ειδικά για τον προϊόν που θα διαφημίσεις, είναι απαραίτητο να είναι για πέταμα;».


ΤΑ ΝΕΑ ,

«Πώς το λέν' το μυστικό; Χορηγό, χορηγό...»

H ταύτιση Eλλήνων ποπ σταρ με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και προϊόντα, σημαίνει και «πουσάρισμα» της μουσικής τους. Mήπως για να επιβιώνει εφεξής η μουσική πρέπει να έχει χορηγικές «προδιαγραφές»;

Τα τελευταία τρία χρόνια μάθαμε να συνδέουμε σταρ του εγχώριου σόου μπιζ με προϊόντα της καθημερινότητάς μας: τον Σάκη Ρουβά με τη Vodafone. Τον Αντώνη Ρέμο με τα πατατάκια Lays. Τη Δέσποινα Βανδή με την Tim. Την Έλενα Παπαρίζου με την εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Vivodi. Τελευταίες επιτυχίες του Χατζηγιάννη συνδέθηκαν με τον ΟΤΕ, ενώ το πρόσωπο της Καίτης Γαρμπή προσπαθεί να πείσει τον γυναικείο πληθυσμό για την αποτελεσματικότητα των καλλυντικών Mac (της Estee Lauder). H Ολυμπιακή καμπάνια τής Coca Cola στην Ελλάδα φέρει τη σφραγίδα του «ντουέτου» Βανδή-Φοίβος («Come Along Now»), ενώ το εξώφυλλο της νέας επιτυχία της Άννας Βίσση «Call me» προβάλλεται σε διαφημιστική καμπάνια τής Cosmote...

Δεν είναι λίγα τα εγχώρια (μουσικά) «σελέμπριτις» που έρχονται σε επαφή... τρίτου τύπου με κάθε είδους προϊόντα. «Είναι διεθνής η τάση αυτή και ισχύει από χρόνια στο εξωτερικό», λέει ο Κωστής Κιούσης, επικεφαλής και συντονιστής ομάδας που ασχολείται αποκλειστικά με την καριέρα του Σάκη Ρουβά (εκτός από τα στελέχη τής Minos ΕΜΙ). «Είναι το δικαίωμα που δίνεται σε μια εταιρεία να χρησιμοποιήσει την εικόνα του καλλιτέχνη πάνω στα προϊόντα της - πετσέτες, μπλούζες κ.λπ.» (σ.σ. φέτος υπάρχουν πετσέτες θαλάσσης και μπλουζάκια με φωτογραφία του Σάκη Ρουβά!).

Πέρα από την έξαρση του χορού των διασημοτήτων και των προϊόντων που πλέον βομβαρδίζουν τον καταναλωτή από παντού (τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, αφίσες, happening, πάρτι, περιοδικά, καπελάκια κ.λπ.) για τον «χορηγούμενο» καλλιτέχνη, υπάρχει ο χορός των συμβολαίων με πολλά μηδενικά. Μπορεί η ελληνική δισκογραφία να μην κατάφερε να φτιάξει διαχρονικά ονόματα «καταλόγου» τα τελευταία 10 χρόνια (αφού ουσιαστικά επικεντρώθηκε στο ποπ ρεπερτόριο), κατάφερε όμως να φτιάξει αστραφτερά ονόματα που εξυπηρετούν τέλεια τη βιομηχανία της διασκέδασης. Και που αξίζουν πολλά στην «πιάτσα» των χορηγιών.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ούτε κι αυτό κατάφερε η δισκογραφία να το εκμεταλλευθεί. H μόνη εταιρεία που δημιούργησε τελευταία, τμήμα χορηγιών, είναι η Sony-BMG. Οι υπόλοιπες μαθαίνουν τα... νέα από τους προσωπικούς μάνατζερ των καλλιτεχνών και αρκούνται στα «ψιλά» (που είναι οι χρηματοδοτήσεις βιντεοκλίπ ή συγκεκριμένων χάπενινγκ). Τα μεγαλύτερα συμβόλαια με τους δυνατότερους χορηγούς (που τελευταία είναι οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας), κλείστηκαν με προσωπικές συμφωνίες των ίδιων των καλλιτεχνών.

Ήταν γύρω στα μέσα του '90 όταν η Ελευθερία Αρβανιτάκη έκανε συμβόλαιο χορηγίας με γνωστή μάρκα μπίρας. Όταν όμως βγήκε στη σκηνή και την είδε πλημμυρισμένη με μπίρες, θύμωσε τόσο που έσπασε το συμβόλαιο. «Αυτή είναι η διαφορά με εκείνη την εποχή», λέει ο Άγγελος Καραΐνδρος, συνεργάτης του Διονύση Σαββόπουλου. «Παλιά οι διαφημιστές είχαν επιφυλάξεις να συνδέσουν προϊόντα με πρόσωπα, ακριβώς γιατί οι καλλιτέχνες δεν ήταν προβλέψιμοι. Και οι καλλιτέχνες όμως είχαν πολλές επιφυλάξεις στο να δεθούν με μια συγκεκριμένη μάρκα. Το Bacardi, ας πούμε, ή η Silk Cut, πάνω από δέκα χρόνια χρηματοδοτούσαν συναυλίες και χάπενινγκ, ποτέ όμως δεν συνδέθηκαν με πρόσωπα. Από τη στιγμή όμως που το θέαμα έγινε βιομηχανία, η μουσική παράγεται με συγκεκριμένες προδιαγραφές. H συμπεριφορά, μάλιστα, όλων όσοι είναι στον χώρο - τραγουδιστές, συνθέτες, παραγωγοί κ.λπ. - είναι πολύ πιο προβλέψιμη σε σχέση με παλιότερα».


H ελεύθερη έμπνευση κοστίζει...

Μέσα στο κλίμα που επικρατεί σήμερα, με την αγορά και τους χορηγούς επικεντρωμένους στο ποπ τραγούδι και μια δισκογραφία αποδυναμωμένη που δεν δημιουργεί, αλλά ακολουθεί τις εξελίξεις, υπάρχει άραγε χώρος για ουσιαστικά ελεύθερη έμπνευση;

«Μια σωστή χορηγία», λέει η διευθύνουσα σύμβουλος της Minos-ΕΜΙ, Μαργαρίτα Μάτσα, «ωφελεί και τον καλλιτέχνη και τη δισκογραφική εταιρεία. Πάρτε παράδειγμα εμάς. Αν η Vodafone δεν χορηγούσε τον τελευταίο δίσκο του Σάκη Ρουβά, δεν θα είχαμε τόσο μεγάλη άνεση στη διαφήμιση και την προώθησή του».

Κι αν υποθέσουμε ότι ο Σάκης Ρουβάς θέλει να κάνει στον επόμενο δίσκο του κάτι εντελώς διαφορετικό, που δεν ταιριάζει με το μέχρι τώρα προφίλ του; «Εμείς δεν επεμβαίνουμε στη δουλειά του», υποστηρίζει η διευθύντρια Επικοινωνίας της Vodafone, κ. Γκακάκη. «H χορηγία αφορά το πρόσωπό του. Την εικόνα του. Είναι πολύ διαφορετικό αυτό. Κι ένας από τους σοβαρούς λόγους που επιλέχθηκε ήταν και η σταθερότητά του. Άλλωστε, το συμβόλαιο που υπογράφουμε δεν μας συνδέει για μια ζωή... Είναι μόνο για έναν χρόνο».

Όσο περισσότερο ποντάρει ο χορηγός στην εικόνα του καλλιτέχνη (και όχι στον εκάστοτε δίσκο του), τόσο πιο λεπτές γίνονται ισορροπίες που οφείλουν και οι δύο πλευρές να κρατήσουν. «Ψάχναμε χρόνια το πρόσωπο που θέλαμε να συνδεθεί μαζί μας. Καταλήξαμε ύστερα από πολλή σκέψη και έρευνα στον Σάκη Ρουβά. Σκεφτείτε τι έπαθε η Pepsi με τον Μάικλ Τζάκσον. Ή άλλες εταιρείες, με ολυμπιονίκες που βρέθηκαν ντοπέ. Το πρόσωπο που χορηγούμε πρέπει να ταιριάζει στο προφίλ της εταιρείας. Να αποτυπώνει σταθερότητα. Να έχει ικανότητα επικοινωνιακή. Να αρέσει στους νέους», προσθέτει η κ. Γκαγκάκη.


Καλλιτέχνες «ειδικών προδιαγραφών»

Φέτος ζήσαμε μια σαφή νίκη τού ποπ ρεπερτορίου έναντι του «έντεχνου» και είδαμε καθιερωμένα ονόματα να υποστηρίζουν πιο ποπ κομμάτια - τα οποία δεν είναι τυχαίο ότι είχαν ευρύτερη προβολή (σκεφτείτε δίσκους όπως της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, του Γιώργου Νταλάρα της, Ελευθερίας Αρβανιτάκη κ.ά). «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω», λένε άνθρωποι του χώρου. «Με το χάλι που έχει σήμερα η δισκογραφία, πρέπει να βρεις λύσεις για να υπάρξεις».

«Όσο μεγάλωνε η κρίση στη δισκογραφία», λέει στέλεχος της Sony Music, «τόσο γινόταν πιο επιτακτική η ανάγκη για άλλες πηγές χρηματοδότησης. H χορηγίες είναι μια διέξοδος για τις δισκογραφικές. Ειδικά αν θέλεις να κάνεις καλές παραγωγές και να τις διαφημίσεις. Είναι τόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός με τα ριάλιτι... Πώς θα καθιερώσουμε έναν νέο καλλιτέχνη, με τέτοια κρίση, τη στιγμή που απέναντι υπάρχει ένα "Fame Story" που παράγει διαρκώς καινούργια πρόσωπα, με όλα τα φώτα πάνω τους;».

Με αυτό το σκεπτικό, η δισκογραφία πρέπει να τρέχει διαρκώς πίσω από τις ανάγκες των χορηγών και των τηλεριάλιτι και να παράγει «προϊόντα» ειδικών προδιαγραφών...

«Οι καλλιτέχνες πρέπει να προσαρμόσουν, πολλές φορές, τη δουλειά τους στις ανάγκες προβολής του προϊόντος που θα διαφημίσουν. Και γιατί όχι; Τα σπουδαιότερα έργα της Αναγέννησης δεν ήταν παραγγελίες χορηγών; Κι αν γράψεις ένα τραγούδι ειδικά για τον προϊόν που θα διαφημίσεις, είναι απαραίτητο να είναι για πέταμα;».
TA NEA

15 Jul 2005

O Σάκης Ρουβάς τραγουδά για τα ελληνικά γράμματα

Νέα Υόρκη.- Με πρωτοβουλία της προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Προμηθέας» κ. Στέλλας Κοκόλη και σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο διοργανώνεται μεγάλη συναυλία για την ενίσχυση του «Ταμείου Αλληλοβοήθειας των Δασκάλων» και του «Ταμείου Παιδείας Ομογενών». Ο διεθνώς καταξιωμένος Ελληνας καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς αποδέχθηκε την πρόσκληση με μεγάλη προθυμία.

«Είµαι ιδιαίτερα συγκινηµένη που ο νέος καλλιτέχνης αποδέχθηκε την πρότασή µας. Ο Σάκης Ρουβάς µε την ακτινοβολία του θα προσελκύσει όχι µόνο τους νέους Ελληνικής καταγωγής αλλά και Αµερικανικής» λέει η κ. Κοκόλη. «Η αποδοχή από µέρους του να στηρίξει το έργο µας µας δίνει κουράγιο. Υποσχόµαστε ότι σε συνεργασία µε το Ε.Ε.Σ. θα διοργανώσουµε µία αξέχαστη συναυλία- σταθµό στην ιστορία της Οµογένειας».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη μεγάλη εκδήλωση θα δοθούν στη δημοσιότητα προσεχώς, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της GreekNews, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη.

14 Jul 2005

"Να Μ' Αγαπάς" αποκλειστικά

Μετά το "Σ' έχω ερωτευθεί" που οπτικοποιήθηκε στις αρχές του Απριλίου και είχατε την ευκαιρία να δείτε πρώτοι μέσα από το mad.tv, ο Σάκης Ρουβάς επιστρέφει με το δεύτερο video-clip από το τελευταίο του album, "Σ' έχω ερωτευθεί".

Το τραγούδι "Να Μ' Αγαπάς" είναι μια σύνθεση του Λάκη Παπαδόπουλου, σε στίχους της Ελευθερίας Ιακωβάκη, ενώ την σκηνοθεσία του video-clip -ένα από τα καλύτερα που είδαμε τελευταία- έχει κάνει η ομάδα White Room.

Δείτε αποκλειστικά το "Να Μ' Αγαπάς" και stay tuned στο mad.tv για να μάθετε περισσότερα νέα για τον Σάκη, που αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο Los Angeles και...κάτι ετοιμάζει!

Sakis, Sakis, Sakis!

Με το νέο του album, "Σ'έχω ερωτευθεί" να είναι ήδη χρυσό και να βγάζει ραδιοφωνικά hits, όπως το ομώνυμο, o Σάκης έχει ήδη έτοιμο το video-clip για το δεύτερο single του album, το εμπνευσμένο "Να Μ' Αγαπάς", του Λάκη Παπαδόπουλου (μουσική) και της Ελευθερίας Ιακωβάκη (στίχοι). Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, το mad.tv δημοσίευσε πρώτο το concept του clip.

Κι αν μια αποκλειστική είδηση δεν σας είναι αρκετή, τότε μην χάσετε τα MAD X-Rays του επόμενου Σαββατοκύριακου...Ένα πλήρες οδοιπορικό στην καριέρα του Σάκη Ρουβά με τα καλύτερα video-clips του και αποσπάσματα από τις σημαντικότερες συναυλίες του (Θέατρο του Λυκαβηττού, Κύπρος, Olympiad), πλάνα από το πρόσφατο "ιπτάμενο" promo tour του σε Ηράκλειο, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη αλλά και το prive party που έγινε στο Hard Rock Cafe, με αφορμή την κυκλοφορία του "Σ'έχω ερωτευθεί", η παρουσίαση του album στα Virgin Megastores, αποκλειστικά πλάνα από το making-of του "Όλα Καλά" στον Καναδά και πολλά πολλά άλλα...Το επόμενο Σάββατο (7 Μαϊου), στις 18:00 το απόγευμα, και την Κυριακή (7 Μαϊου), στις 12:00 το μεσημέρι, μην χάσετε το πιο MAD αφιέρωμα στον Σάκη Ρουβά που είδατε ποτέ!

Όσο για τους απόλυτα φανατικούς, μάθετε ότι ο Σάκης, όπως κάθε popstar που σέβεται τον ευατό του, θα αποκτήσει την δική του...κούκλα! Οι συζητήσεις μεταξύ του δισκογραφικού του label και της κατασκευάστριας εταιρείας θα γίνουν αυτή την εβδομάδα και, αν όλα πάνε καλά, κάθε "ρουβίτσα" θα μπορεί σε λίγο καιρό να έχει την δική της κούκλα με την μορφή του αγαπημένου της τραγουδιστή! Να σημειώσουμε ότι ο Σάκης είναι ο πρώτος Έλληνας καλλιτέχνης που θα αποκτήσει την δική του κούκλα, ενώ international stars όπως η Madonna, η Britney Spears, οι Duran Duran και πολλοί άλλοι έχουν ήδη γίνει κούκλες και, μάλιστα, best-selling!Για περισσότερα νέα του Σάκη...stay tuned!

Beep beep... News!

Μας ενδιαφέρουν όλους!

Βαρεθήκατε να βλέπετε τον Σάκη Ρουβά σε εξώφυλλα περιοδικών και σε ρεπορτάζ στη τηλεόραση; Κάντε λίγη υπομονή... Απλώς κάποια media και δημοσιογράφοι πρέπει φυσικά να ανταποδώσουν τη πρόσκληση για τη φετινή παρουσίαση του νέου του cd και τα ταξιδάκια αστραπή σε 4 πόλεις που είχαν τη τιμή να συμμετέχουν.

Από την άλλη, συνέχεια διαβάζουμε και ακούμε για τον επαγγελματικό χωρισμό "Ρουβά - Ψινάκη", κάτι που προσωπικά το αντιμετωπίζω λίγο επιφυλακτικά - κατά πόσο ισχύει - από την άλλη όμως πιστεύω πως αν έχει συμβεί είναι σωστή κίνηση, μιας και ο Ρουβάς, από το ξεκίνημα της καριέρας του δεν είχε καμία απολύτως ανάγκη από managers που θα του υποδείκνυαν κάθε του κίνηση. Είναι τέτοια η καλλιτεχνική στόφα του Σάκη, που έτσι κι αλλιώς και μόνος του να πορευόταν, θα έφτανε εδώ που βρίσκεται σήμερα. Εκτός αυτού, θεωρώ πως ο Ψινάκης πλέον δεν είναι manager άλλα άτομο που κοιτά περισσότερο τη προσωπική του προβολή. Μου έκανε τόση εντύπωση όταν τον είδα στα Αρίων να περνάει την είσοδο πρώτος και από πίσω να ακολουθεί η γνώριμη συνοδεία του και ανάμεσά τους και ο Σταύρος Κωνσταντίνου, ο τραγουδιστής που εκπροσωπεί ο "manager". Συγνώμη αλλά έχω μάθει πως όταν εκπροσωπείς ως manager κάποιον, δεν πας εσύ μπροστά και για να είμαι και ακριβής, εσύ φροντίζεις να μη φαίνεσαι καθόλου. Το να πηγαίνεις εσύ μπροστά και ο άνθρωπος που μανατζάρεις να ακολουθεί "τρέμοντας" μη χάσει κανένα βήμα σου, ε μάλλον σημαίνει πως έχεις μπερδέψει το ρόλο σου...

Α, και κάτι τελευταίο... Επειδή αρκετοί μας έχετε ζητήσει συνέντευξη του Σταύρου Κωνσταντίνου στο Music Corner, απλά ξεχάστε την! Αιτία η στάση της ομάδας Ψινάκη (όχι και της εταιρείας του Minos για να αποφεύγουμε τυχόν παρερμηνείες) η οποία προφανώς αγνοεί τι εστί Music Corner στο Internet και φυσικά περιφρονεί εμμέσως τους σχεδόν 9.000 αναγνώστες μας που μας διαβάζουν καθημερινά απ' όλο το κόσμο... Άλλος χάνει!

7 Jul 2005

ΣE ΠPΩTO ENIKO «We live, you die»

Και μέσα σ' όλο αυτό το κλίμα του απάνθρωπου άκρατου νεοφιλελεύθερου αδιεξόδου, νάσου και το «κερασάκι»: η... ψυχούλα. Γι' αυτήν την «ψυχούλα» και μόνο τα κάνουν όλα, λένε ανεξαιρέτως όλοι οι ισχυροί του κόσμου τούτου: από τους πολιτικούς που μας έχουν «μες στην ψυχή και την καρδιά τους», έως τους χρυσοπληρωμένους «καλλιτέχνες» ­ από τον Bono και τη Madonna έως την εγχώρια «καλλιτεχνική» παραγωγή ­ δημοσιοσχεσίτες και μεγαλοπαράγοντες της αρπαχτής που τα κάνουν όλα «για την ψυχούλα» τους. Μοναδική εξαίρεση ο εκπάγλου καλλονής Έλληνας Σάκης Ρουβάς. Ο οποίος, αντιμέτωπος με νεαρό «χύμα» παρουσιαστή που τον ρώτησε πολύ αισθαντικά εάν πήγε στην Αμερική με μοναδικό όπλο «τη δύναμη της ψυχής του», απήντησε αποστομωτικά: «Όχι βέβαια. Είχα κάνει πολλές επαφές με κατάλληλους ανθρώπους του χώρου»!

Επιτέλους, τέρμα στην υποκρισία! Άς πουν, κυβερνώντες και ισχυροί, τα πράγματα με το όνομά τους: «We live, you die».


TA NEA

4 Jul 2005

Ρουβάς Vs Ροναλντίνιο 1- 0

Τι κι αν η Ελλάδα εισέπραξε τρία μπαλάκια από την παρέα του Ροναλντίνιο στα γήπεδα της Γερμανίας;

Ο Σάκης Ρουβάς κατάφερε να πάρει μία - έστω κα άτυπη - ρεβάνς. Πώς έγινε αυτό;

Ο Σάκης έφυγε για λίγο από τις ΗΠΑ όπου διαμένει πια, μόνο και μόνο για να βρεθεί στις εξέδρες και να δει τον αγώνα Βραζιλία - Ελλάδα. Εκεί μόνο απαρατήρητος δεν πέρασε από τους ομογενείς μας, αλλά και εκείνους που ταξίδεψαν από την Ελλάδα.

Και φυσικά τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και μετά το τέλος, του την έπεφταν συνεχώς για αυτόγραφα.

Οι περισσότεροι δε, προκειμένου να αποσπάσουν την αφιέρωση του Ρουβά, δεν πήγαν να πάρουν αυτόγραφο από τον μεγάλο βραζιλιάνο σταρ Ροναλντίνιο!