6 Jun 2005

Πώς ο Μαζωνάκης έφαγε τον Ρουβά

Πάνω που είχε πάρει την απόφαση να γυρίσει πίσω, με μία κίνηση ο «Μαζώ» του... ακύρωσε το διαβατήριο. Και φέτος ο Σάκης, εκτός απρόοπτου, θα μείνει εκτός...

Ποιος είπε ότι ο φετινός χειμώνας, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά τις νυχτερινές συνεργασίες, θα είναι ήρεμος και χωρίς εκπλήξεις; Ούτε το ένα, ούτε το άλλο φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση της Δέσποινας Βανδή, του Γιώργου Μαζωνάκη και του Σάκη Ρουβά, αφού οι παρασκηνιακές διαφωνίες και οι υπόγειες συγκρούσεις έδωσαν και πήραν για μία ακόμη φορά.

Η ιστορία έχει τις ρίζες της αρκετό καιρό πριν. Υποτίθεται ότι το σχήμα Βανδή-Μαζωνάκη ήταν μια ιδέα που επεξεργαζόταν εδώ και πολλούς μήνες, μιας και θα ήταν πραγματικά κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον να βρεθούν δύο mega stars στην ίδια πίστα.

Πραγματικά, όσοι έχουν ζήσει τα πράγματα από μέσα υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο κόνσεπτ είχε μεταφερθεί στους δύο καλλιτέχνες από τα τέλη της προηγούμενης άνοιξης και οι δυο τους έδειχναν πραγματικά ενθουσιασμένοι να μοιραστούν το χειμώνα την ίδια σκηνή.

Ωστόσο, η ιδέα αυτή στην υλοποίηση της συνάντησε πολλά προβλήματα. Το πρώτο είχε βεβαίως να κάνει σχετικά με την κατανομή του προγράμματος και κυρίως με το πόσο χρόνο θα έχει κάθε σταρ για το πρόγραμμα του. Αυτό όμως ήταν και το εύκολο σκέλος του προβλήματος.

Τα δύσκολα άρχισαν όταν η Βανδή και ο Μαζωνάκης άρχισαν να κουβεντιάζουν τα πάντα σχετικά με την κατανομή του προγράμματος και κυρίως το πώς θα στηνόταν αυτό στην πίστα. Βλέπετε και οι δύο προέρχονται από μεγάλους χώρους και με την εμπειρία που διαθέτουν δικαιούνται να έχουν άποψη.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τόσο η Βανδη όσο και ο Μαζωνάκης έχουν συνεργάτες που δουλεύουν μαζί τους χρόνια και μοιραία δεν θα ήθελαν με τίποτε να τους αλλάξουν.

Ποιος από τους δύο λοιπόν θα επικρατούσε; Η Δέσποινα από την πλευρά της ήθελε να έχει δίπλα της τον Φωκά Ευαγγελινό, ο οποίος ως γνωστόν στήνει τα προγράμματα της εδώ και πολλά χρόνια. Από τη μεριά του ο Μαζωνάκης εμπιστευόταν το δικό του χορογράφο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος και για την εικόνα που είχαμε δει με το «Gucci φόρεμα» και ξέρει ακριβώς πώς να τον πλασάρει στη σκηνή.

Η σύγκρουση, λοιπόν, σχετικά με το ποιος θα είχε τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος ήταν αναπόφευκτη, αφού και οι δυο πλευρές δεν ήταν διατεθειμένες, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, να βάλουν νερό στο κρασί τους.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο, οι διαφωνίες ήταν τέτοιες που κάποιοι υποστήριξαν ότι αυτό το σχήμα δεν επρόκειτο να λειτουργήσει με τίποτε. Τότε, όπως επιμένουν οι ίδιες πηγές, ήταν που έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το όνομα του Σάκη Ρουβά. Ύστερα από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το τελευταίο CD του Σάκη, με το «Σε έχω ερωτευθεί», οι μετοχές του είχαν χτυπήσει κορυφή. Δεδομένου μάλιστα ότι ο ποπ σταρ συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον Φωκά Ευαγγελινό, ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα με τη δομή του προγράμματος.

Τα προβλήματα όμως είχαν να κάνουν κυρίως με το πρόγραμμα του Σάκη που είχε κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Αμερική, αλλά και με τον ίδιο τον Μαζωνάκη που δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Η αντίδραση του, όπως λένε αυτοί που ξέρουν τα πράγματα από μέσα, μόλις έφτασαν στα αφτιά του τα καθέκαστα ήταν άμεση. Το θέμα του χορογράφου έπεσε και πάλι στο τραπέζι και με πιο ψύχραιμο μάτι ο Μαζωνάκης αποφάσισε να ενδώσει στην πρόκληση που άκουγε στο όνομα Φωκάς Ευαγγελινός.

Η κίνηση του αυτή εκτιμήθηκε δεόντως από τη Δέσποινα Βανδή και έτσι η ιδέα του Σάκη πάγωσε. Το ίδιο όμως, όπως υποστηρίζουν οι επαΐοντες του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, ισχύει και για τις σχέσεις των δύο σταρ, από τη στιγμή μάλιστα που ο Ρουβάς είχε αρχίσει να επεξεργάζεται την ιδέα να επιστρέψει στην Αθήνα για τη Βανδή και να αφήσει για λίγο τις προσπάθειες του για καριέρα στην Αμερική.

Άλλωστε η περίπτωση «Μαζώ» κρίθηκε ως καλύτερη, καθώς ο Ρουβάς δεν μπορεί να στηρίξει λαϊκό πρόγραμμα σε αντίθεση με τον Γιώργο, ο οποίος και εξπέρ είναι και σε όλα τα μουσικά ταμπλό μπορεί να παίξει.

Πάντως, μετά τις εξελίξεις αυτές, οι σχέσεις Βανδή- Μαζωνάκη αναθερμάνθηκαν, μιας και οι δύο καλλιτέχνες έχουν συνειδητοποιήσει ότι στον ανταγωνιστικό χειμώνα που έρχεται το σύνθημα πρέπει να είναι η ισχύς εν τη ενώσει. Για του λόγου το αληθές μάλιστα, οι δυο τραγουδιστές σε λίγες μέρες θα ενώσουν και τις φωνές τους στο στούντιο, για ένα ντουέτο που έγραψε ειδικά γι' αυτούς ο Φοίβος.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SUN

2 Jun 2005

Προταση στον Σακη και την Ελενα!

Η ΕΡΤ μετα την επιτυχια και του Σακη και της Ελενας στη Eurovision αποφασισε να προτεινει στους δυο ταργουδιστες να παρουσιασουν του χρονου τον διαγωνισμο στην Ελλαδα καθως ειναι ενα δοκιμασμενο ντουετο που σιγουρα θα πετυχει αυτο το στοχο.Τα αγγλικα και τα γαλλικα ειναι γλωσσες που μιλανε και οι δυο τραγουδιστες με αποτελεσμα η επιλογη τους να θεωρειται η καλυτερη. Η προταση ηδη εγινε αλλα κανενας απο τους δυο δεν εχει απαντησει ακομα. Ωστοσο μια τετοια ενεργεια θα βοηθησει κατα πολυ τον Σακη στις νεες του προσπαθειες στον κινηματογραφο καθως περα απο το τραγουδι το δυνατοτερο σημειο του ειναι η σκηνικη του παρουσια!!!

Σημείωση: Η Έλενα δεν δέχτηκε την πρόταση αλλά ο Σάκης είπε ναι!