22 Nov 2005

«ΠΟΛEMΟΣ» ΓIA TΟN ΣAKH PΟYBA ΣTH ΘEΣΣAΛΟNIKH

«Αφιλοκερδώς» (κατά δήλωσή του) μεν, έναντι αδράς αμοιβής για την προσωπική του εταιρεία δε, θα συμμετάσχει - για δεύτερη φορά - ο Σάκης Ρουβάς στη Γιορτή των Αγγέλων, με την οποία κάθε χρόνο ο Δήμος Θεσσαλονίκης «εγκαινιάζει» τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.
Στην πρώτη σελίδα της εισήγησης του θέματος, που τέθηκε σε ψηφοφορία χθες στο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρεται ότι ο καλλιτέχνης θα προσφέρει «αφιλοκερδώς» τις υπηρεσίες του για το κοινό της Θεσσαλονίκης. Στη δεύτερη σελίδα, ωστόσο, εμφανίζεται σύμβαση του Δήμου Θεσσαλονίκης με την εταιρεία Σάκης Ρουβάς μονοπρόσωπη ΕΠΕ, η οποία θα αναλάβει τη διοργάνωση της συναυλίας έναντι 83.000 ευρώ! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα επιφέρει επιπλέον έσοδα στην εταιρεία από τυχόν τηλεοπτική κάλυψη! Μία ακόμη «καινοτομία» της φετινής διοργάνωσης, αφού μέχρι και πέρυσι την κάλυψη αναλάμβανε η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, η οποία μάλιστα «μοίραζε» στα υπόλοιπα κανάλια δωρεάν ένα επτάλεπτο από την εκάστοτε εκδήλωση.

Για πρωτοφανή κοροϊδία μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», Αγάπιος Σαχίνης. «Είστε ψεύτες», υποστήριξε, καταγγέλλοντας τα μέλη της διοίκησης για τη χρήση της λέξης «αφιλοκερδώς». Σχολίασε δε και την επιλογή της ημερομηνίας της εκδήλωσης, που συμπίπτει με την τελετή λήξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Γιατί για πρώτη φορά η γιορτή θα γίνει στα τέλη Νοεμβρίου κι όχι στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως κάθε χρόνο, καθώς αυτή ήταν και η μοναδική ελεύθερη ημερομηνία για τον Σάκη Ρουβά. Διερωτήθη δε εάν η Θεσσαλονίκη μπορεί να «σηκώσει» δύο μεγάλου βεληνεκούς εκδηλώσεις. «Αυτό δεν είναι πολιτισμός, είναι μαϊμουδισμός», κατέληξε.

Τα 83.000 ευρώ δεν είναι το μόνο έξοδο για τη Γιορτή των Αγγέλων. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε άλλα 80.000 ευρώ μόνο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και 40.000 για δέκα φωτισμένους αγγέλους στην Πλατεία Αριστοτέλους.



TA NEA

No comments:

Post a Comment