28 Nov 2005

Αφιλοκερδώς... με το αζημίωτο

Ο Σάκης Ρουβάς είναι ο καλλιτέχνης, που επέλεξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, για να κηρύξει την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Θα δώσει μια μεγάλη συναυλία, αύριο το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους, στη «Γιορτή των Αγγέλων».

Ο τραγουδιστής, όπως ανακοινώθηκε, ναι μεν θα εμφανιστεί αφιλοκερδώς, αλλά η εταιρεία παραγωγής που διαθέτει, με την επωνυμία «Σάκης Ρουβάς Μονοπρόσωπη ΕΠΕ», θα πάρει ως αμοιβή για την παραγωγή το ποσό των 70.000, συν ΦΠΑ. Συνολικά περίπου 83.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια ακριβή και τεράστιου όγκου παραγωγή, που μπορεί να συγκριθεί επάξια ακόμη και με το πρόσφατο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου, επισημαίνει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις μεγάλες εκδηλώσεις, Βασίλης Γάκης. Στην πλατεία Αριστοτέλους στήνεται μία τεράστια σκηνή, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Είναι σε σχήμα καμπάνας με διαστάσεις 9 μ. ύψος και 17 μ. πλάτος. Θα υπάρχουν πάνω από 50 ρομποτικές κεφαλές φωτισμού, ενώ πάνω στη σκηνή τον Σάκη Ρουβά θα συνοδεύουν και χορευτές. Ολο το προσωπικό που θα εργαστεί, τεχνικοί, χορευτές, μουσικοί, θα ξεπεράσουν τα 60 άτομα. Σ' αυτούς προστίθενται οι διαμονές, η μεταφορά των υλικών και μηχανημάτων, που έρχονται με τέσσερις διπλές νταλίκες από το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, γερανοί και κλαρκ. Ολο αυτό το κόστος το αναλαμβάνει η εταιρεία του Σ. Ρουβά. Αλλά, κάθε χρόνο, το ποσό που διαθέτει ο δήμος είναι το ίδιο, επισημαίνει ο Β. Γάκης, ενώ υπάρχουν και χορηγοί.

Με τη μεγάλη αυτή συναυλία, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα γιορταστικό κλίμα, το οποίο θα μεταδοθεί στους πολίτες και θα αυξήσει και την κίνηση της αγοράς ενόψει των εορτών. Η «Γιορτή των Αγγέλων» απευθύνεται κυρίως στους νέους, τους οποίους ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέλει να ξεσηκώσει και να τους φέρει στην πλατεία Αριστοτέλους αύριο το βράδυ. Αυτό ήταν και το κριτήριο επιλογής του Σ. Ρουβά έναντι άλλων καλλιτεχνών που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής. Η «Γιορτή των Αγγέλων» ξεκίνησε να διοργανώνεται το 1999 και αυτός είναι ο έβδομος χρόνος της. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων εμφανίστηκαν καλλιτέχνες όπως οι Δ. Βανδή, Πυξ Λαξ, Γ. Χατζηνάσιος, Στ. Κουγιουμτζής, Αλκ. Πρωτοψάλτη, Γλυκερία, Κ. Μακεδόνας, Ελ. Παπαρίζου, Μ. Μητσιάς, Στ. Ρόκκος.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

No comments:

Post a Comment