29 Nov 2005

Αδιαχώρητο για τον Σάκη Ρουβά

Οι Θεσσαλονικείς κατέκλυσαν την πλατεία Αριστοτέλους χθες το βράδυ, για να απολαύσουν τον Σάκη Ρουβά στη «Γιορτή των Αγγέλων» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι χιλιάδες νεαρόκοσμου, αλλά και γονείς με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι ξέσπασαν σε ζητωκραυγές, όταν βγήκε στη σκηνή ο αγαπημένος τους καλλιτέχνης και από την πρώτη στιγμή άρχισαν να τραγουδούν μαζί του.

Είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται ώρες πριν και, όσοι έφτασαν αργότερα σκαρφάλωσαν σε σκαλωσιές, δέντρα, ενώ πολλοί κατέφυγαν στα μπαλκόνια και στις ταράτσες των γύρω πολυκατοικιών. Γρήγορα διακόπηκε η κίνηση στην Τσιμισκή, ενώ δεν υπήρχε χώρος ούτε μπροστά στη σκηνή για τους επίσημους. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης με τις συζύγους τους παρακολούθησαν τη συναυλία ακριβώς κάτω από τη σκηνή. Με αγωνία οι άντρες της δημοτικής αστυνομίας παρακολουθούσαν μήπως, σε κάποια στιγμή της συναυλίας, το κοινό προσπαθήσει να έρθει πιο κοντά στη σκηνή και παρασύρει τους επίσημους. Κυρίως, μάλιστα, όταν οι νέοι τράβηξαν τον Σ. Ρουβά και παραλίγο να πέσει από τη σκηνή.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, πάτησε το διακόπτη που άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το καραβάκι και τη φάτνη που έχουν στηθεί στην πλατεία και έστειλε το μήνυμα της ειρήνης, της χαράς και της ελπίδας των Χριστουγέννων. Ταυτόχρονα, πυροτεχνήματα που ρίχτηκαν από καΐκι στη θάλασσα, φώτισαν τον ουρανό πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους.

Λίγα λεπτά μετά, όσο κράτησε η απομάκρυνση των καλωδίων από τη σκηνή, εμφανίστηκε ο Σάκης Ρουβάς και το πάρτι άρχισε. Με σύμμαχο τον ζεστό για την εποχή καιρό, οι Θεσσαλονικείς χόρεψαν και τραγούδησαν για μία ώρα στους ρυθμούς που έδιναν ο Σάκης Ρουβάς και χορευτές του.

Η γιορτή άνοιξε με τις χορωδίες του Ι.Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου, του Ελληνικού Κολεγίου και του Νέου Ωδείου σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, συνοδεία δεκαμελούς ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του Ακη Γούναρη.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

No comments:

Post a Comment