9 Jul 2004

Σάκης-Σερτάμπ τραγούδησαν για τη φιλία

Με στόχο την προώθηση της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο δημοφιλής Ελληνας τραγουδιστής, Σάκης Ρουβάς, που κατέλαβε την τρίτη θέση στη φετινή Eurovision και η νικήτρια του περυσινού διαγωνισμού της Eurovision, Τουρκάλα τραγουδίστρια Σερτάμπ Ερενέρ, έδωσαν μια μεγάλη συναυλία το βράδυ της Τετάρτης, 7 Ιουλίου, στην Κωνσταντινούπολη.

Η συναυλία στην ιστορική συνοικία Σουλτάναχμετ της Κωνσταντινούπολης, που οργανώθηκε υπό την αιγίδα των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Κώστα Καραμανλή και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε μεγάλη απήχηση στο τουρκικό κοινό, που κρατώντας τουρκικές κι ελληνικές σημαίες καταχειροκρότησαν τους δυο καλλιτέχνες.
Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν λίγο πριν τη συναυλία οι δυο καλλιτέχνες, ο Σάκης Ρουβάς τόνισε πως στόχος είναι να βρεθεί μια λύση στις διαμάχες μέσα από τη μουσική.

Από την πλευρά της, η Σερτάμπ Ερενέρ είπε μεταξύ άλλων: "Γνώρισα τον Σάκη Ρουβά κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού της Eurovision στην Κωνσταντινούπολη. Αποφασίσαμε να δώσουμε μια κοινή συναυλία προκειμένου να ενισχύσουμε τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Είμαστε ικανοποιημένοι για την πραγματοποίηση του ονείρου μας".
Ανάλογη συναυλία με τη συμμετοχή των δυο καλλιτεχνών αναμένεται να δοθεί το προσεχές διάστημα στην Αθήνα.

7 Jul 2004

Sakis απόψε στην Πόλη

Ο Σάκης Ρουβάς συναντά απόψε στην Κωνσταντινούπολη την περσινή νικήτρια της Γιουροβίζιον, Σερτάμπ Ερενέρ, για να δώσουν μια συναυλία η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση του ALPHA στις 22.00. Η συναυλία, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του καναλιού πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και του Ελληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ, όπου θα γίνει η εκδήλωση, θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ