28 Dec 2002

2002; Πάμε καλύτερα παρακάτω...!

Φέτος προετοιμάστηκε για μεγάλα πράγματα, συνεργάστηκε με ξένους παραγωγούς, ήταν σε συνεχή επαφή με τη διεθνή Νανά Μούσχουρη με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις, πήρε υποσχέσεις από managers και "ειδικούς" και ετοιμάστηκε για την έναρξη της διεθνούς καριέρας του! Αποτέλεσμα; Μία συναυλία στη Γαλλία. Και μετά; Το απόλυτο κενό... Μάλιστα στο τέλος έμεινε και χωρίς δουλειά, αφού μπροστά στο όνειρο της διεθνούς επιτυχίας, δεν συζήτησε έγκαιρα να εμφανιστεί κάπου αυτό το χειμώνα! Ο Σάκης τελικά δεν έγινε "διεθνής" το 2002 και μεταθέτει τα όνειρά του για του χρόνου!

20 Dec 2002

Οι υποψηφιότητες για τη Γιουροβίζιον

Γλιτώσαμε τον αποκλεισμό (με το περιβόητο S.A.G.A.P.O του Μ. Ρακιντζή) κι έτσι χθες η κριτική επιτροπή της ΕΡΤ προέκρινε δέκα τραγούδια, από όσα είχαν κατατεθεί, ένα εκ των οποίων θα μας εκπροσωπήσει στον 48ο Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Κι αυτή τη φορά εκτός από τα γνωστά ονόματα ερμηνευτών που έχουν θέσει υποψηφιότητα, πιθανότατα να υπάρχει και μία έκπληξη. Ενα από τα τραγούδια, το «Can't Escape», σε στίχους και μουσική Κωνσταντίνου Τσελέστε, δεν έχει τραγουδιστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Γιουροβίζιον δεν αποκλείεται να το ερμηνεύσει ο Σάκης Ρουβάς!

Σίγουρα πάντως θέση για τη Γιουροβίζιον διεκδικούν: ο Λάκης Παπαδόπουλος («Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ» για τους παλαιότερους), που μαζί με την Ελένη Παπαλέξη ερμηνεύουν το «Κάποτε - Come with me», ο Γιάννης Βαρδής (γιος του Αντώνη Βαρδή) με το «Μια στιγμή», η Μαντώ με το «Never let you go», η Σαμπρίνα με το «Camera», αλλά και ο Αλέξανδρος Χατζής (γιος του Κώστα Χατζή) με το «Η αγάπη είναι δρόμος -L' amore e la strada».

Το δικό του τραγούδι ερμηνεύει ο Γιώργος Νάσσιος με τίτλο «It's alright», ενώ ο Χρήστος Γιαννόπουλος με τους Alter Ego τραγουδούν το «Κάποιος έρωτας φωτιά». «Τις νύχτες μεγαλώνω» είναι ο τίτλος του τραγουδιού που ερμηνεύει η Μαρία Ατσοπάρδη, ενώ ο Κώστας Χρύσης τραγουδά «Gotta be a way for love».

Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε απευθείας εκπομπή από την ΕΤ-1, όπου και θα επιλεγεί αυτό που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 48ο Διαγωνισμό Γιουροβίζιον, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου, στη Ρίγα της Λετονίας. Την παρουσίαση έχουν αναλάβει η Maria Naumova (νικήτρια του περυσινού διαγωνισμού) με τον τραγουδιστή των «Brain Storm» Renard Cawper.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ