11 Jun 2000

Ο θαυμαστός κήπος των (μη) ειδήσεων

Τα ιδιωτικά κανάλια έχουν στην ουσία μια εκπομπή, ένα «σόου», που στοχεύει στην τηλεθέαση και όχι στην ενημέρωση, η οποία βασίζεται εν πολλοίς στη «συνταγή»: οι πραγματικές ειδήσεις μπερδεύονται με παράξενα από όλο τον κόσμο, με ιστορίες για τον «τρελό του χωριού», με λίγο γυμνό, λίγη θάλασσα και τ' αγόρι μου

Σε μαγικό χαλί ο Σάκης (Star, 19/5, δελτίο 19.45)

Το ρεπορτάζ κράτησε σχεδόν πέντε λεπτά, αφού έπρεπε να μας ενημερώσει πλήρως για την επάνοδο του Σάκη Ρουβά στη σκηνή αμέσως μετά την εγχείρηση σκωληκοειδίτιδος στην οποία υπεβλήθη. Μια χαρά τον είδαμε την Σάκη, πράγματι: ίπταται επάνω σε ένα κομμάτι διαφανές πλαστικό, κρεμιέται από μονόζυγο, χοροπηδάει, όπως πάντα, όλο χάρη κτλ. Η ρεπόρτερ μάς εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια πόσα ρούχα αλλάζει η Καίτη Γαρμπή, ενώ έπεφταν τα σχετικά πλάνα, με την Καιτούλα να κατεβαίνει ως από μηχανής θεά με ασανσέρ στην πίστα, α λα μπρατσέτο με τους άνδρες χορευτές και τραγουδώντας το νέο της σουξέ. Σαν διαφήμιση του μαγαζιού έμοιαζε ή ήταν ιδέα μας; (Πέμπτο θέμα στο δελτίο.)


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σημείωση: Όπα ρε μπούφοι ... Γουστάρουμε να μαθαίνουμε διάφορα άσχετα και δεν σας πέφτει λόγος. Είμαστε πελάτες και διαλέγουμε. Αντιλαβού?

No comments:

Post a Comment